Человек не терпит насилия!

Прокуроры стучат на Баганца

 


 


   


Відкритий лист Генеральному прокурору України Піскуну С.М.


від колективу прокуратури Рівненської області


 


 


 


 


Шановний Святославе Михайловичу!


 


 


 


      Звертаємося до Вас, як до чільної посадової особи в системі органів прокуратури України, покликаної стояти на захисті прав і свобод громадян, з проханням про захист від свавілля прокурора Рівненської області О.В. Баганця.


      За неповних чотири місяці перебування на посаді прокурора Рівненської області О. Баганець створив у нашому колективі атмосферу цілковитої недовіри і приниження. У спілкуванні із працівниками прокуратури, в тому числі й заступниками, О. Баганець привселюдно використовує зневажливі вислови та особисті образи (“полішуки”, “конюхи”, “колгоспники”, “вихідці з болота, тундри, інкубатора”  тощо); не дає нам можливості захистити свою позицію з того чи іншого питання, перебиваючи в розмові та відкрито заявляючи про те, що лише його думка є єдино правильною, а інші його не цікавлять; практично до усіх, незалежно від віку і статі, зверхньо звертається на “ти”; нерідко “виховний процес” щодо конкретного прокурорського працівника, побудований на особистих образах і приниженні, доводиться спостерігати усьому колективу. Усі ці знущання і приниження відбуваються публічно, на нарадах, засіданнях колегій. Як свіжий приклад такого ставлення можна навести апаратну нараду, що відбулась 04 травня ц.р., на якій О. Баганець у присутності всіх працівників апарату прокуратури області в знущальному тоні назвав “полішуком” свого заступника В.Мойсейця. Про який авторитет цього заступника в підлеглих після такого може йти мова? Так само зневажливо перед усім апаратом прокуратури області О. Баганець відгукується про своїх колег із інших областей, зокрема називаючи “тупими і безглуздими” їх виступи на колегії Генеральної прокуратури. У виступах перед ЗМІ О. Баганець практично вже знищив авторитет прокуратури Рівненської області загалом і кожного із працівників зокрема, заявляючи про те, що наш колектив є “найгіршим в Україні”, що таких “непрофесіоналів за 30 років роботи в органах прокуратури він ще не бачив”, що “тут йому ні з ким працювати” тощо. Також частими є випадки публічних зневажливих висловлювань О. Баганця на адресу працівників суду, інших правоохоронних органів, які негативно впливають на їх репутацію, а це, у свою чергу, аж ніяк не сприяє нормальним робочим стосункам між ними та прокуратурою області.


    У порушення ст.ст. 50, 52, 53, 62, 70, 71 та ін. “Кодексу законів про працю України” О. Баганцем завпроваджено власний трудовий розпорядок, за яким працівники прокуратури області не можуть залишити робоче місце раніше 20.00 у робочі дні і зобов`язані виходити на роботу у вихідні. І хоча на словах О.Баганець запевнив колектив і представників преси у тому, що жодного примусу до цього з його боку немає, але факти свідчать про інше.


      Так усі вихідні дні черговий працівник УМВС (охоронець), а також працівники відділу кадрів відмічають присутніх на робочих місцях. І окрім того, що за “новим порядком” звичайний п`ятиденний робочий тиждень кожного працівника прокуратури області тепер складає 50 годин (замість встановлених законом 40), із усіх працівників, які не вийшли на роботу у вихідні дні, знімаються премії. Також звичною практикою стало призначення на позаробочий час, а саме у вихідні та після 19.00 (!) планових організаційно-практичних заходів (засідань колегії, апаратних нарад тощо). Незважаючи на публічно задекларовану О. Баганцем толерантність і демократичність, він не приховує свого справжнього ставлення до працівників, незалежно від їх досвіду і посади, висловлюючи його короткою фразою: “Не подобається – пиши рапорт і йди”. Також “небажаними” для О. Баганця є хвороби працівників, хворіти “дозволено” лише частково, тобто, незважаючи на лікарняний, виходити на роботу принаймні неповний робочий день. В іншому випадку працівникам пропонується шукати “менш шкідливу для здоров`я роботу”.  


   Запроваджено систематичне “надання практичної допомоги” у прокуратурах районів, яке фактично стало чисткою кадрів. З метою працевлаштування людей з інших областей, які працювали з О. Баганцем раніше, звільнено з посад увесь керівний склад прокуратури м. Рівне (прокурора і заступників). Категорично негативно О. Баганець відгукується про роботу своїх заступників. Незважаючи на те, що їх призначено Генеральним прокурором, О. Баганець неодноразово наголошував на тому, що “призначати і звільняти заступників він буде одноосібно, жодних авторитетів у цьому питанні для нього немає, в тому числі і в Генеральній прокуратурі”. В той же час О. Баганець у Рівненську область (як і в попередні) приїхав із власним водієм, а також замінив секретаря, для чого у штаті було виділено додаткову одиницю. Загалом за чотири місяці О. Баганцем здійснено близько півсотні кадрових перестановок.


       Зважаючи на таку кадрову політику і стиль керівництва О. Баганця, коли практично кожен працівник прокуратури постійно піддається приниженням, знущанням, перебуває під загрозою звільнення, це не могло не відбитись на нашому психологічному стані. У колективі склалась напружена, нервова атмосфера,  майже зникли взаємоповага, довіра і підтримка, адже кожен тепер “сам за себе” у прагненні втриматись на роботі. Такий стан речей загрожує нашому психічному здоров`ю, суттєво зменшує працездатність нашого колективу, негативно впливає на об`єктивність, якість виконання роботи, що може призвести до тяжких наслідків.


      


 


 


          Шановний Святославе Михайловичу! Запевняємо Вас, що ми сумлінно і відповідально ставимося до своїх обов`язків. З огляду на специфіку прокурорської роботи, за необхідності ми завжди добровільно, без будь-якого примусу працювали понадурочно, щоб повною мірою забезпечити високий рівень захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. Проте ми вважаємо неприпустимою і неможливою нашу подальшу роботу в таких обставинах і просимо Вашого особистого втручання у ситуацію, що склалася.


       Наше звернення до Вас — це крик душі, ми покладаємо на Вас свої останні надії на нормальне життя і працю, на відновлення нашої людської гідності. Цей лист відображає позицію переважної більшості працівників колективу прокуратури Рівненської області. Просимо вибачення за те, що він не підписаний поіменно, але усвідомлюючи, що О.Баганець буде із ним ознайомлений і що “кадрові питання він вирішує одноосібно”, ми справді остерігаємося наслідків, які можуть бути для кожного з нас непередбачуваними.  Щиро сподіваємося на Ваше розуміння і підтримку.


 


 


З повагою,


колектив прокуратури Рівненської області


 


05 травня 2007 р.


 


 


  


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ