Человек не терпит насилия!

Підрозділ професіоналів

51406

на будь-яких напрямках протидії злочинним проявам та корупції співробітники спецпідрозділу УСБУ у Вінницькій області виявляють високий професіоналізм


 


У період становлення державної незалежності кримінальні угруповання ділили сфери впливу, нарощувала м’язи злочинність, яка набула         корисливо-насильницького спрямування, існували різноманітні злочинні механізми накопичення капіталу. З метою протидії негативним явищам розгортали свою роботу створені в системі СБУ підрозділи, які боролися з корупцією та організованою злочинністю.


У 1995 році спецпідрозділом УСБУ у Вінницькій області вперше в Україні було викрито механізм крадіжки грошей з банківських рахунків шляхом електронного переказу. Скориставшись недосконалістю тогочасного банківського контролю, працівник однієї з місцевих банківських установ зініціював відкриття рахунків двома своїми спільниками і, маючи доступ до комп’ютерної мережі, переказав 1,871 млрд. карбованців. Щоправда, одержати  гроші крадіям  не  вдалося—у банківських відділеннях усіх трьох затримали.


Співробітники спецпідрозділу не раз доводили свій професіоналізм і спроможність розв’язувати завдання будь-якої складності. У 1998 році широкого резонансу набуло повідомлення про затримання семи членів кримінального угруповання, яке, використовуючи сучасну копіювальну техніку та інше високоякісне обладнання, виготовляло і збувало в різних областях України фальшиві долари США. У 2001 році шістьох членів угруповання засуджено до позбавлення волі з конфіскацією майна (вони отримали від 4 до 11 років), ватажка у 2002-му відправлено за грати на 10 років.


Того ж року спільно з бійцями спецпідрозділу “Альфа” оперативниками знешкоджено три організовані злочинні угруповання насильницького спрямування. Зловмисники, які вчиняли напади й пограбування, вирізнялися нелюдською жорстокістю й цинізмом. Бандитам доведеться провести за ґратами від 6 до 11 років. Після останнього судового процесу населення регіону полегшено зітхнуло. Певною мірою цьому сприяло і проведення у 2000— 2001 роках спецпідрозділом спільно з правоохоронними органами регіону комплексу оперативно-профілактичних заходів, завдяки чому викрито діяльність понад 20 і знешкоджено 11 організованих злочинних угруповань.


Щороку спецпідрозділ нарощував наступальність і ефектність оперативно-розшукової діяльності у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю.


У 2005-му викрито канал контрабанди цукру і продуктів його переробки, організований посадовцями одного з цукрових заводів. Попереджено протиправне  переміщення через митний кордон нашої держави цукрового сиропу на суму майже 12 млн. гривень. Не допущено спробу незаконного привласнення, а згодом продажу майнового комплексу ВАТ на суму понад 8 млн. гривень.


Після викритих порушень чинного законодавства ще одним вінницьким товариством з обмеженою відповідальністю (при імпортуванні автотранспортних засобів) до державного бюджету перераховано більше 4,15 млн. гривень.


Спільно з іншими правоохоронними органами вилучено понад 15 кг наркотичних засобів, порушено 16 кримінальних  справ, засуджено  24 особи.


Тільки протягом 2006 року за матеріалами спецпідрозділу порушено 64 кримінальні справи, до кримінальної відповідальності    притягнуто 31 особу. У прибуток держави надійшло понад 10 млн. гривень, попереджено завдання збитків державі на суму майже 9 млн. гривень.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ