Человек не терпит насилия!

Під прицілом – корупція

51401

Історія управління започаткована Указом Президента України, яким поставлено завдання щодо протидії поширенню корупційних проявів серед правоохоронців.


Нині пріоритетним у діяльності підрозділу є отримання й реалізація вагомих матеріалів, що мають загальнодержавні масштаби й безпосередньо стосуються безпеки України. На підставі отриманих даних про викриті механізми протиправної діяльності та злочинні схеми, управлінням і регіональними спецпідрозділами лише у 2006 році порушено 335 кримінальних справ стосовно правоохоронців та військовослужбовців, 93 особи вже засуджено з призначенням кримінальних покарань.


З огляду на створення протиправно-корисливими    діями    службових осіб реальних загроз безпеці держави, управління спрямовує свою діяльність на припинення їх участі у механізмах розкрадання бюджетних коштів при незаконному відшкодуванні ПДВ, хабарництва у процесі прийняття рішень за результатами перевірок суб’єктів господарювання, провадження слідства у кримінальних справах, ліцензування окремих видів підприємницької діяльності, зловживання службовим становищем та корупційних дій при сприянні комерційним структурам у їх господарській діяльності.


Практика реалізації оперативних матеріалів і результати перевірок заяв та звернень громадян свідчать, що найбільш актуальною залишається проблема хабарництва під час провадження слідства. У результаті протидії хабарництву у правоохоронних органах за матеріалами спецпідрозділів лише у 2006 році порушено 87 кримінальних справ. На жаль, окремі співробітники правоохоронних відомств беруть участь у діяльності ділків наркобізнесу, чимало «наркопритонів» в Україні функціонує під прикриттям людей у погонах. Масового характеру набуває участь правоохоронців у незаконній легалізації контрабандного автотранспорту. З огляду на підвищену суспільну небезпеку цих дій, на них зосереджується першочергова увага оперативників управління.


Постійно виявляються і припиняються найбільш поширені корупційні схеми та злочинні механізми, які можуть загрожувати дестабілізацією обстановки у державі та призводити до  суттєвого росту злочинності. Перш за все, це різноманітні корупційні діяння у сфері фінансово- господарської діяльності виправних установ. Останнім часом у суспільстві набуває все більшого поширення практика протиправного, всупереч чинному законодавству, втручання у приватне життя громадян — і аматорське, і напівпрофесійне підслуховування, стеження за особою тощо. Серед інших цим «грішать», так би мовити, і окремі недержавні охоронні структури. Управління докладає зусиль щодо виявлення та припинення фактів незаконного здійснення приватними охоронними фірмами оперативно-технічних заходів із використанням СТЗ.


У зв’язку із поширенням у військових формуваннях України механізмів зловживань у матеріально-технічному й тиловому забезпеченні, при відчуженні земель оборони, військової техніки, озброєння та майнових комплексів, привласненні державних коштів у сфері військового будівництва, співробітники управління спрямовують свої зусилля на попередження завдання збитків державі, а якщо таке вже сталося — відшкодування їх винними особами.


Зосереджуючи увагу на припиненні протиправних дій правоохоронців та військовослужбовців, управління вважає першочерговим завданням попередження вчинення ними злочинів. 2006 року у взаємодії з регіональними спецпідрозділами БКОЗ СБ України складено 403  протоколи про корупцію, за якими ухвалено 320 судових рішень із притягненням винних посадовців до адміністративної відповідальності, майже тисячу осіб звільнено за невідповідністю займаній посаді або притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

     Свою подальшу діяльність управління вбачає у комплексному застосуванні нових підходів для отримання результатів адекватної протидії корупції у правоохоронних, контролюючих органах та військових формуваннях.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ