Человек не терпит насилия!

Вірність громадянському обов’язку

51370 

До свого ювілею Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України прийшло в часи істотних змін і реформування всієї правоохоронної системи держави, зумовлених потребою внесення кардинальних коректив в організацію оперативно-службової діяльності, структурної перебудови відповідних управлінських і оперативних ланок та більш чіткого окреслення їхніх функцій.

Свого часу рішення залучити спецслужбу до боротьби з організованою злочинністю та корупцією приймалося з урахуванням аналізу стану криміногенної ситуації в державі й наявних загроз життєво важливим інтересам України. З ухваленням 25 березня 1992 року Верховною Радою України Закону “Про Службу безпеки України” вперше на законодавчих засадах було закріплено поняття правоохоронного органу спеціального призначення і визначено поле його діяльності та завдання, серед яких і специфічне — розкриття механізмів організованої злочинності та локалізація пов’язаних із цим загроз державі.

За весь час функціонування спецпідрозділів їхня діяльність підпорядковувалася безпосередньому виконанню зазначених завдань і перерахувати все, що зроблено, досить складно, тому лише зауважу: за п’ятнадцять років не одну вагому цеглину покладено у фундамент формування позитивного іміджу спецслужби. Підрозділи БКОЗ — це та частина СБУ, яка завжди привертала до себе особливу увагу громадян. З перших кроків створення їх діяльність базувалася на принципах законності, поваги до прав громадян і відповідальності перед народом. Ми не приховуємо результатів своєї роботи. Нам завжди було і є що сказати громадськості України і світовому співтовариству.

Протягом останніх років зросла загальна кількість кримінальних справ щодо хабарництва. Збільшилася питома вага викритих корупціонерів з числа вищих категорій державних службовців та чиновників середньої ланки. Попереджено чимало масштабних протиправних акцій транснаціональних злочинних структур у сферах економіки, “відмивання брудних” коштів, контрабанди і незаконного обігу важких наркотиків, зброї, радіоактивних матеріалів, нелегальної міграції та торгівлі людьми.

Час переконливо довів, що Служба безпеки впевнено стоїть на засадах захисту інтересів держави і суспільства, не на словах, а конкретними справами доводить свою дієвість. В екстремальних ситуаціях співробітники спецпідрозділів не раз проявляли мужність і стійкість, принциповість і вірність громадянському обов’язку. Десятки наших колег у різні роки відзначено державними нагородами.

Відчутно підвищився рівень взаємодії з іншими правоохоронними органами й державними структурами. Нині ми плідно співпрацюємо з Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ, Держмитслужбою, Держприкордонслужбою, Державною податковою адміністрацією, контрольно-ревізійними органами й іншими державними установами України. Встановлено тісні стосунки з ЦНБ Інтерполу в Україні.

Фактом міжнародного визнання спецпідрозділів як дієздатної одиниці в структурі Служби безпеки України, що здійснює боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю, є широке коло партнерських спецслужб країн як близького, так і далекого зарубіжжя.

Динамічні зміни у суспільстві і державі переконують у необхідності застосування нових підходів для повноцінного задіяння нас як правоохоронного органу спеціального призначення. Розуміння цього, досвід та кадровий потенціал, я впевнений, дозволять ефективніше виконувати поставлені перед спец підрозділами Служби безпеки завдання щодо захисту національних інтересів від загроз, спричинених корупцією та організованою злочинністю.

Користуючись нагодою, хотів би висловити щиру вдячність нашим ветеранам та працівникам спец підрозділів минулих років, чия життєва позиція заслуговує наслідування, а також особовому складові Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, який професійно, з честю та гідністю виконує службовий обов’язок. Зичу всім співробітникам добра, миру і злагоди, особистого щастя та сімейного благополуччя, великого оптимізму, професійних успіхів, творчих сил та натхнення у справі служіння на благо нашої Вітчизни!

Валерій Підболячний,
заступник Голови — начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, генерал-лейтенант.

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, які в період з 1992 по 2006 роки нагороджені державними нагородами України

Орден Богдана Хмельницького
ІІІ ступеня

Ваврик Богдан Йосипович
Вандін Юрій Олександрович
Мухін Олександр Володимирович
Радченко Володимир Іванович
Рокитський Володимир Георгійович
Швець Михайло Васильович

Орден “За мужність” III ступеня

Коломієць Віктор Петрович
Некрасов Юрій Ігорович
Суховатий Юрій Миколайович
Федорчук Юрій Володимирович

Орден “За заслуги” III ступеня

Бєляев Анатолій Михайлович
Бурміч Анатолій Петрович
Бухарєв Владислав Вікторович
Колода Олексій Григорович
Косьяненко Олександр Володимирович
Партика Олексій Іванович
Рєпіков Олександр Васильович
Тимошенко Володимир Андрійович
Шеремета Володимир Володимирович

Орден Данила Галицького

Єфремов Іван Григорович
Земцов Анатолій Петрович
Качур Степан Ілліч
Кожемякін Андрій Анатолійович
Крутій Віктор Іванович

Медаль “За військову службу Україні”

Акулінін Юрій Анатолійович
Андрієнко Валерій Миколайович
Білик Микола Петрович
Герасимович Іван Анатолійович
Глуговський Михайло Васильович
Іващенко Борис Володимирович
Качур Степан Ілліч

Підболячний Валерій Федорович
Рацюк Валерій Анатолійович
Сергієнко Євген Володимирович
Шабловський Василь Васильович

Медаль “За бездоганну службу” III ступеня

Грішин Ігор Юрійович
Кожемякін Андрій Анатолійович
Курман Станіслав Євгенович
Мурза Олександр Васильович
Нечаєв Владислав Геннадійович
Роспопчук Володимир Йосипович
Ушанов Олексій Юрійович
Янченко Сергій Володимирович

Медаль “Захиснику Вітчизни”

Бумажніков Ігор Геннадійович
Давимука Ігор Ярославович
Івасенко Сергій Миколайович
Каленівський Олександр Іванович
Лебеденко Володимир Миколайович
Сергієнко Євген Володимирович
Смакула Михайло Антонович
Смірнов Сергій Володимирович
Суховій Микола Григорович
Якобчук Микола Олександрович

Почесна відзнака Президента України

Тимошенко Володимир Андрійович

Почесне звання “Заслужений юрист
України”

Партика Олексій Іванович
Постернак Микола Григорович

Відзнака Президента України “Іменна
вогнепальна зброя”

Бєляев Анатолій Михайлович
Ваврик Богдан Йосипович
Радченко Володимир Іванович

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ