Человек не терпит насилия!

А ЧИ ГЕНПРОКУРАТУРА – З НАРОДОМ?

51284

 


 


 


Півторатисячний трудовий колектив підприємства «Киевтрактородеталь» надіслав листа міністрові внутрішніх справ Василю Цушку. Трудівники заводу дякують міністрові і міліціонерам за рішучість і мужність під час припинення неправомірних дій групи осіб, що намагалися 23 січня захопити підприємство. Тоді після трудової зміни майже 80 чоловік на чолі з колишнім функціонером заводу Олегом Дворником, звільненим іще два роки тому, окупували кабінети керівників підприємства і вилучили правоустановчі документи. Свої дії вони аргументували рішеннями декількох провінційних судів, що знаходяться в різних областях України.


Трудовий колектив «Киевтрактородеталі» вважає, що це була чергова спроба агресивної групи осіб захопити підприємство й узяти під контроль 33 га землі, на яких розташований завод. Прибула по дзвінку «02» міліція рішуче відновила порядок і випровадила загарбників з виробництва.


Робітники просять міністра Василя Цушка взяти під особистий контроль ситуацію навколо підприємства і притягати до кримінальної відповідальності організаторів і виконавців злочинних схем захоплення КП «Киевтрактородеталь».


У зв’язку з цим робочі заводу 13 лютого пікетували Генеральну прокуратуру, добиваючись захисту у держави. Подаємо лист, який робітники передали на адресу Генпрокуратури.


 


Генеральному прокурору України


МЕДВЕДЬКУ Олександру Івановичу


 


Шановний Олександре Івановичу!


 


Кричуще беззаконня, яке відбувається навколо нашого підприємства, змушує нас – працівників колективного підприємства «Київтрактородеталь» – звернутися безпосередньо до Вас.


З метою відновлення правопорядку та законності на підставі ст.ст. 4, 94, 95, 97 Кримінального процесуального кодексу України, ст. 1, 4, 12, 15, 19, 20, 29 Закону України «Про прокуратуру» ми просимо Вас вжити необхідних заходів прокурорського реагування на події, які відбуваються на КП «Київтрактородеталь».


23 січня 2007 р. приблизно о 19:30 невідомі озброєні особи в кількості приблизно 70 чоловік на чолі з Дворником Олегом Валерійовичем та Плюскач Ольгою Іванівною (колишні працівники КП «Київтрактородеталь») та старшим державним виконавцем Державної виконавчої служби у Солом’янському районі м. Києва Пилипенком О.Ю. захопили приміщення заводоуправління і прохідної № 1 КП «Київтрактородеталь», яке знаходиться за адресою: Київ, бульвар Лепсе, 16.


Старший державний виконавець Державної виконавчої служби у Солом’янському районі м. Києва Пилипенко О.Ю., який сприяв захопленню, зачитав охоронцям постанову про відкриття виконавчого провадження і не вручив її відповідним посадовим особам підприємства.


Після чого невідомі озброєні особи на чолі з Дворником О.В. здійснили «штурм» та захопили заводоуправління і прохідну № 1, почали нищити майно, що на цей час належить КП «Київтрактородеталь», поламали вхідні двері в кабінет генерального директора КП «Київтрактородеталь», двері виробничо-диспетчерського відділу, де понівечили апаратуру та забрали відеозаписи, які документували процес захвату. З сейфу зникли реєстраційні документи (статут, зміни та доповнення до нього, статистика, свідоцтво про державну реєстрацію тощо), печатки та штамп КП «Київтрактородеталь».


Приблизно о 01:00 24.01.2007 р. приміщення заводоуправління і прохідна № 1 були звільнені за допомогою працівників міліції від невідомих осіб на чолі з Дворником О.В.


Постанова про відкриття виконавчого провадження до цього часу посадовим особам КП «Київтрактородеталь» не вручена.


Нам відомо тільки те, що вказана постанова винесена на підставі ухвали Комсомольського районного суду м. Херсона від 18.12.2006 р. у справі № 2-5560-06.


Це є частина дій, які здійснюються Дворником О.В. під керівництвом рейдерських компаній.


Аналогічне захоплення підприємства вже відбувалося в липні 2005 року на підставі рішення голови Цюрупинського районного суду Херсонської області, пізніше ним же і скасованого (справа № 2-1057).


1. Приблизно о 17:00 15 липня 2005 р. на територію КП «Київтрактородеталь» прибула державний виконавець ВДВС Солом’янського райуправління юстиції Яценюк О.Ю., яка оголосила колишньому генеральному директору підприємства Гершману Г.М. про відкриття, відповідно до рішення Цюрупинського районного суду Херсонської області від 13.07.2005 р., виконавчого провадження щодо відсторонення його від займаної посади і встановила семиденний строк для добровільного виконання судового рішення.


Після того, як державний виконавець Яценюк О.Ю. покинула територію підприємства, Дворник О.В. на чолі групи осіб у кількості більше п’ятнадцяти, до якої входили також Плюскач О.І., Бабіченко Т.М., Хазін В.О. та Апаров А.М., діючи самоуправно, на порушення встановленого державним виконавцем семиденного строку для добровільного виконання судового рішення, блокували будівлю заводоуправління, після чого під загрозою застосування фізичної сили захопили кабінет гендиректора, кабінети його заступників та основних функціональних служб. При цьому ними були зламані замки на дверях приймальні та кабінету гендиректора. Захопивши кабінети основних служб, Дворник О.В. та очолювана ним група осіб самовільно заволоділи печаткою, штампами та всією службовою документацією підприємства.


Протиправно заволодівши печаткою підприємства, Дворник О.В. оголосив себе виконувачем обов’язків гендиректора КП «Київтрактородеталь», про що видав відповідний наказ, скріпивши його викраденою печаткою. Після цього Дворник О.В. видав накази по підприємству, зокрема, про заборону допуску на територію підприємства гендиректора, його заступників та деяких інших осіб, відключення телефонів та низку інших наказів.


Під загрозою застосування фізичної сили гендиректор та його заступники були змушені 15 липня 2005 р. покинути адмінбудівлю та територію підприємства.


Дворник О.В. та очолювана ним група осіб захопили адмінбудівлю, чим блокували роботу підприємства, і утримували її протягом 15, 16 та 17 липня 2005 р., фізично не допускаючи законно обраних керівників на територію підприємства.


У другій половині дня 17 липня 2005 р. Дворник О.В. та очолювана ним група осіб покинули територію підприємства, викравши печатку, кутові штампи та деяку службову документацію.


Описаними протиправними діями організованої групи на чолі з Дворником О.В. діяльність підприємства була дезорганізована і практично паралізована.


За фактом викрадення печатки прокуратура Солом’янського району м. Києва 21 липня 2005 р. порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 357 КК України, та передала її для подальшого досудового слідства до Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві.


Станом на 26 січня 2007 р. справу зупинено у зв’язку з неможливістю встановити місцезнаходження Дворника Олега Валерійовича.


2. З метою подальшої дезорганізації роботи підприємства особи, які здійснювали його захват, звернулися з заявою до Генеральної прокуратури України про порушення відносно гендиректора КП «Київтрактородеталь» кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем при продажу спортивного комплексу «Металіст» за ч. 2 ст. 364 КК України, яка без попередньої перевірки була порушена на підставі свідчень осіб з кола Дворника О.В.


22 липня 2005 р. слідчий в особливо важливих справах Генпрокуратури Дух Я.М. порушив кримінальну справу відносно Гершмана Г.М. за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та обрав відносно Гершмана Г.М. запобіжний захід в вигляді тримання під вартою.


Постановою Печерського районного суду м. Києва від 23.08.2005 р. скасовано постанову слідчого Духа Я.М. від 22.07.2005 р. про порушення кримінальної справи відносно Гершмана Г.М.


Постанова Печерського районного суду м. Києва від 23.08.2005 р. Генеральною прокуратурою України була оскаржена в судову палату по кримінальних справах Апеляційного суду м. Києва. Відповідно до постанови судової палати по кримінальних справах Апеляційного суду м. Києва від 10.10.2005 р., постанова Печерського районного суду м. Києва від 23.08.2005 року залишена без змін, а Гершмана Г.М. звільнено з під варти.


Отже, в діях гендиректора КП «Київтрактородеталь» Гершмана Г.М. було встановлено відсутність складу злочину, але Генеральна прокуратура незаконно протримала його в слідчому ізоляторі більше ніж три місяці.


3. Паралельно із захопленням КП «Київтрактородеталь» Дворник О.В. та його оточення через судове рішення застосували «схему банкрутства».


Так, ухвалою Господарського суду м. Києва від 07.06.2005 р. порушено провадження у справі № 23/443-6 відносно КП «Київтрактородеталь». Заявник АКБ «Росток-Банк» у змові з Дворником О.В., використовуючи схему банкрутства, звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг. 13.06.2005 р. Господарським судом м. Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 23/443-6.


18 листопада 2005 р. Господарським судом м. Києва винесено ухвалу попереднього засідання, якою визнані грошові вимоги кредиторів та затверджено реєстр вимог кредиторів.


Від дня затвердження реєстру кредиторів АКБ «Росток-Банк» разом з Дворником О.В. почали чинити перешкоди у виведені КП «Київтрактородеталь» з процедури банкрутства, а саме: вони вирішили визнати недійсними установчі документи товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «КТД», оскільки останній звернувся до Господарського суду м. Києва з заявою виступити санатором КП «Київтрактородеталь», бо є найбільшим кредитором КП «Київтрактородеталь» у справі про банкрутство.


У зв’язку з численними оскарженнями та скасуваннями всіх рішень у справі про банкрутство КП «Київтрактородеталь» справа знаходиться на стадії розпорядження майна та затвердження реєстру кредиторів.


4. Продовжуючи використовувати всі можливі тіньові схеми з метою встановлення контролю над КП «Київтрактородеталь», Дворник О.В. та його рейдерська команда здійснюють активну скупку паїв членів трудового колективу, які були учасниками приватизації КП «Київтрактородеталь». Прикладом є оголошення, які розклеєні в кожному будинку Солом’янського та Святошинського районів м. Києва, де проживає значна кількість членів трудового колективу, з метою активізації та скорішого придбання цих паїв.


5. З метою розкрадання майна трудового колективу КП «Київтрактородеталь» Дворник О.В. застосував «трофеї», які були захоплені при попередніх захватах. Використовуючи викрадену печатку та підробивши підпис Гершмана Г.М. як генерального директора, який на час підписання документів був звільнений, Дворник О.В. підписав акт приймання-передачі дев’яти квартир, і на сьогоднішній день, використовуючи печатку КП «Київтрактородеталь», здійснює незаконний продаж цих квартир.


За цим фактом прокуратурою Святошинського району м. Києва порушена кримінальна справа, яка призупинена за невідомими нам причинами.


Проаналізувавши ці факти, випливає незаперечний висновок, що група невідомих осіб на чолі з Дворником О.В. хочуть захопити владу на КП «Київтрактородеталь». І в цьому їм сприяють відповідні суди, які виносять явно незаконні рішення, а також Державна виконавча служба, особливо державні виконавці Пилипенко О.Ю. та Яценюк О.Ю., які є учасниками рейдерських атак на КП «Київтрактородеталь».


У провадженні Шевченківського РУ ГУ МВС України знаходиться кримінальна справа № 60-2041, відкрита 26.12.06 р. прокуратурою Шевченківського району м. Києва по факту захоплення майна КП «Київтрактородеталь». Справа знаходиться у провадженні майора міліції Степанченка М.В. Вона відкрита з ініціативи рейдерів з метою нарешті остаточно захопити КП «Київтрактородеталь».


Рейдерів не цікавить подальша доля підприємства і людей, що працюють на ньому. На цей момент заблоковані рахунки підприємства, що заважає підприємству виконувати зобов’язання перед трудовим колективом з виплати заробітної плати, перед комунальними підприємствами Києва – з оплати рахунків за електроенергію та газ, що в кінцевому рахунку призведе до повної зупинки підприємства і невиконання зобов’язань перед зарубіжними партнерами. А це може вилитися в непередбачувані форми протесту багатотисячного колективу заводу.


Вважаємо за необхідне звернути Вашу увагу, увагу працівників прокуратури та правоохоронних органів, які здійснюють нагляд за законністю та захищають конституційні права громадян, на протиправні дії злочинного угрупування рейдерів.


Трудовий колектив КП «Київтратородеталь» переконаний, що, допоки хоч один рейдер не понесе відповідальності згідно з чинним законодавством, феномен рейдерства в Україні лише набиратиме обертів.


Ми просимо Вас узяти під особистий контроль ситуацію навколо нашого підприємства та притягти до кримінальної відповідальності організаторів та виконавців злочинних схем захоплення КП «Київтрактородеталь».


 


З повагою, –


 


за дорученням трудового колективу КП «Київтрактородеталь»:


 


Генеральний директор


КП «Київтрактородеталь»                                       МИХАЙЛЮКОВ О.Л.


 


Секретар Ради підприємства


КП «Київтрактородеталь»                                       НІКОЛЕНКО А.Г.


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ