Человек не терпит насилия!

В Одесі звільнено лікаря пологового будинку, який пояснював дитячу смертність „природним відбором”.

51218


Відповідне розпорядження 17 січня підписано Одеським міським головою Едуардом Гурвіцом.


 


Ще 4 вересня  2006 року головного лікаря комунальної установи „Пологовий будинок №2 Анатолія Лучкова було притягнуто  до  дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків. Підставою для  цього, як стало відомо, були  численні  порушення  в організації  адміністративної роботи, лікувального процесу,  ведення документації. Занепокоєння викликало і те, що у пологовому будинку зростала смертність серед  новонароджених. Зокрема, за 9 місяців минулого року вона становила 16,8 проміле, а це значно вище загальноміського показника.


 


14 грудня 2006 року  виконавчий комітет Одеської міської ради був змушений  повернутися до ситуації, яка склалася у пологовому будинку № 2, в  рамках розгляду питання “Про стан організації медичної допомоги  міської служби охорони материнства  та дитинства”. Учасники засідання дійшли висновку, що головний лікар пологового будинку № 2 Анатолій Лучков не лише не зробив належних висновків відносно виявлених  недоліків, але й намагався обґрунтувати високу смертність  серед  новонароджених  „доцільністю  для держави та суспільства”. В інтерв’ю одному з поважних українських видань він висловив думку про те, що “неправильно ставати на шляху природного відбору”.


 


Була там і така цитата: “Хвора  людина народжує  ще більш слабку  дитину,  і це є шляхом у нікуди”.


          


             Пан  Лучков, як з’ясувалося, є  категоричним противником  європейського  стандарту у боротьбі з перинатальною смертністю, відповідно до якого  обов’язком медицини  є догляд за немовлятами з 22-тижневого віку та 500-грамової ваги.


            


Така позиція Анатолія Лучкова, йдеться у розпорядженні міського голови Едуарда Гурвіца, суперечить  загальноприйнятим нормам суспільної моралі та державної   політики в галузі охорони   материнства та дитинства.  „Людиноненависницьку  практику “природного відбору” засуджено світовою спільнотою на  Нюрнберзькому  процесі   1946-го року”.


 


Профільна комісія міської ради,  управління охорони здоров’я Одеської міської ради, спеціально створена комісія із провідних фахівців-медиків визнали   роботу  головного лікаря пологового будинку № 2 незадовільною, а виконання ним службових обов’язків — неналежним.


 


На підставі вищевикладеного Одеський міський голова звільнив Анатолія Лучкова з обійманої посади „за систематичне невиконання, без поважних причин, службових обов’язків”.


 


Ігор Столяров


Одеса


 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ