Человек не терпит насилия!

Следствие без последствий – 3 (или украинский Даун-Хаус)

51163

 


 


Провести оперативні заходи щодо С. С.М. {брата дружини                      Пукача 0.П.)


З метою встановлення обставин перевезення трупу з лісу Белоцерківськоро району до лісу Улашівськоро лісництва Таращанськоро району.


Надати  доручення  в  органи      СБУ  для  проведення


оперативно-розшукових  заходів     з  метою  встановлення


обставин та осіб причетних     до перевезення трупу Г.Гонгадзе.


Допитати осіб з числа працівників підрозділу кримінального пошуку, які мають відношення до направлення автомобіля з МВС до Тернопільскої області.


Вилучити необхідні документи.


Допитати працівників Тернопільского підрозділу кримінального пошуку з метою встановлення осіб причетних до отримання та направлення автомобіля та обставин направлення цього автомобіля до області.


Вилучити відповідні документи. Допитати осіб з приводу документів.


Дати доручення в СБУ з метою встановлення обставин направлення автомобіля до Тернопільскої області.


Дати доручення в СБУ для проведення оперативно-розшукових заходів з метою встановлення причини перевезення трупу Г.Гонгадзе. Перевірити можливість причини перевезення в розрізі „касетного скандалу”.


Встановити станції технічного обслуговування та працівників, які у 2000 році проводили ремонтні та профілактичні роботи в автомобілі „Нісан-Патруль”. В ході допитів звернути увагу на присутність сторонніх речовин запахів у салоні автомобіля, які саме ремонтні роботи та коли саме проводились.8


Через оперативні можливості УСБУ у Київській області виявити місцевих мешканців, які можуть бути обізнаними щодо обставин захоронення тіла Г. Гонгадзе у Таращанському лісовому масиві.


Факт знищення документів в період 2001 року та факт знищення документів у 2003 році.


Продовжити проведення слідчих дій з бухгалтером ДРПД Куракіної Т.В., а також іншими працівниками бухгалтерії щодо знищення документів у 2003 році. Допитати членів комісії вказаних у документах на підставі яких було знищено документацію.


Додатково допитати з цього приводу службових осіб 2-го управління ГУКП { станом на 2000- 2001 рік ) щодо знищення документів:                        Бернака В.О. , Сидоренка


В.М., Сергіенка Г.Є., Бажана П.0., Наумця М.П. та інших.


З метою встановлення осіб причетних до створення перешкод у розслідуванні та розкритті особливо тяжкого злочину — умисного вбивства журналіста Г.Гонгадзе.


Необхідно:


Допитати службових осіб МВС України щодо причин і мотивів ненадання документів Генеральній прокуратурі України за постановами про виїмку:


— Смірнова Ю.О. (колишнього міністра),


— Гапона 0.А. (колишнього державного секретаря),


—  Черкасова Ю. Е.  (колишнього першого заступника держсєкрєтаря),


— Єпура Г.В., (колишнього державного секретаря),


Карацюбу А.М.  (начальника режимно-секретного відділу).


З метою встановлення ініціаторів та виконавців стеження та захоплення журналіста Подольського О.І.


Необхідно:


Встановити осіб, які проводили зовнішнє спостереження за 0.Подольським до моменту проведення оперативної учтановки Гордієнком В.Л.Встановити місце знаходження та допитати, як свідка колишнього працівника ГУКП МВС України Х., який під час спостереження 9 червня 2000 року, передав спостереження за Подольським О. І. наступній зміні у складі ХХХ. В ході допиту встановити осіб, які працювали разом з Х. 9 червня 2 000


року.


Додатково допитати Х. сприводу проведення ним зовнішнього спостереження за Подольським О.І. 9 червня 2 000 року.


Додатково допитати колишнього працівника МВС України Х. щодо подій які відбулась 9 червня 2 000 року під час його знаходження в місті разом з Подольським О.І.


Встановити, які саме легкові автомобілі були закріплені за Пукачем О.П. в період з січня по червень 2000 року, за ким з водіїв ГУКП МВС України були закріплені вказані автомобілі. Допитати Поповича О.В., сприводу передачі йому легкового автомобіля марки „Деу” в січні 2000 року. Під час допиту з’ ясувати чи приймав Попович О.В. участь при проведенні зовнішнього спостереження та захоплення Подольського О.І. 9 червня 2000 року.


Додатково допитати водія ГУКП МВС України Мариняка О.Ф., який разом з Поповичем О.В. мав право на управління службовим автомобілем Пукача О.П. При наявності протеріч в показах свідків провести очні ставки між ними та інши дії за результатами слідчих дій та оперативних заходів.


Пред’явити потерпілому Подольському О.І. осіб причетність яких до зовнішнього спостереження за ним перевіряється в ході слідства, а саме Х. и Х.


За результатами проведених слідчих дій порушити кримінальну справу щодо конкретних осіб(!!!! Редакция ОРД)  , що проводивили незаконні оперативно-розшукові заходи наслідком яких стало захоплення та побиття Подольського 0.І.


Провести відтворення з участю Х. и Х. щодо показів останніх про стеження та захоплення Подольського О.І. 9 червня 2000 року.


Встановити легковий автомобіль на якому було вивезено потерпілого Подольського 0.І. з м. Києва до Прилуцького району Чернігівської області. Виконати огляд вказаного автомобіля з участю експерта, при виявленні речових доказів призначити по них необхідні судові експертизи. Згідно попередніх допитів вказаним автомобілем міг бути автомобіль марки „Деу” зеленого кольору, закріплений за Пукачем 0.П.


При встановленні та затриманні обвинуваченого Пукача 0.П. у кримінальній справі №60-1241 провести з останнім необхідні слідчі дії необхідність в яких виникне.


З метою встановлення осіб причетних до створення перешкод у розслідуванні та розкритті умисного злочину відносно Подольського О.Х.


Необхідно:


—  додатково  допитати  як  свідка  Рутченка  О.М.  про порушення строку  розгляду заяви Подольського 0.І.;


—  допитати   як   свідка   колишнього   Прилуцького міжрайонного  прокурора  з  приводу  нагляду  за проведенням  слідства по кримінальній справі;


—  допитати    як    свідка    колишнього    начальника Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Крука М.М.   про  обставити  одержання  та  відправлення матеріалів перевірки по заяві Подольського О.І.;11


—  допитати як свідка колишнього заступника начальника УМВС України в Чернігівській області про перевірку матеріалів по заяві Подольського;


—  запросити копії матеріалів слідчої комісії Верховної Ради України щодо нападу на Подольського О.І.


Після зникнення журналіста Г.Гонгадзе С.Головатий через засоби масової інформації заявив, що 15 вересня 2000 року він запросив Г.Гонгадзе на свою прес-конференцію темою якої повинна була бути наступна заява: «Ранком 15 вересня 2000 року по вул. Банковій було дане доручення керівництву СБУ та МВС щодо підготовки ряду провокаційних заходів для остаточної дискредитації Головатого». Дати оцінку заяві С.Головатого стало можливим після оприлюднення в мережі Інтернет записів розмов між Кучмою Л.Д. та Кравченком Ю.Ф., а саме:


«Кучма: За Головатим дивляться? Кравченко: Та дивляться. Найшли його дві связі. За ним слєдім. Я хочу його хлопнуть на … етіх. Я хочу єго просто в наглую хлопнуть. Я подброшу самую хорошую блядь. Потом… я сніму еті. Я думаю — не дьорнєтся. (нерозбірливо). Просто відєть ето одне, а так, щоб… Все те, шо доручено, все працює».


Необхідно:


Допитати С.Головатого з метою з’ясування від кого саме 15 вересня 2000 року він дізнався про існування розмови між Л.Кучмою та Ю.Кравченком в якій їдеться мова про стеження та збір компрометуючого матеріалу відносно нього.


В травні-червні місяці 2000 року Г.Гонгадзе міг дізнатись про існування компрометуючих записів вищих посадових осіб та проведення стеження за ним спецслужбами міліції, СБУ.


Не виключено, що Г.Гонгадзе в 2000 році мав зустрічі з зацікавленими особами в ході яких міг отримати чи придбати записи компрометуючого характеру на вищих посадових осіб держави.


Депутат Верховної Ради, керівник Соцпартії Олександр Мороз частково підтвердив вказану інформацію, офіційно заявивши, що майор М.Мельниченко казав йому, що попереджав Гонгадзе про можливу небезпеку.12


В ході оперативно розшукових заходів встановлено, що в 2000 році Г.Гонгадзе перебуваючи в одному з Інтернет -кафе створив в мережі Інтернет анонімний сайт, на якому розмістив компрометуючі матеріали на вищих посадових осіб держави.


Необхідно:


Перевірити можливість  отримання  від М.  Мельниченка


компрометуючих матеріалів журналістом Г.Гонгадзе.


Шляхом аналізу зібраних матеріалів скласти аналітичні довідки щодо роботи, місцезнаходження, зв’язків та фінансового становища М.Мельниченка в 2000 році. Особливу увагу приділити можливим місцям неофіційних зустріч М.Мельниченка зі знайомими та товаришами, місця відпочинку.


Шляхом аналізу зібраних матеріалів з’ясувати коло знайомих М.Мельниченка в 2000 році, можливість та реальність самостійного здійснення аудіозаписів в кабінеті президента України без допомоги сторонніх осіб, враховуючи режимність об’єкту та рівні безпеки охорони Президента та його робочого кабінету.


В вересні місяці 2000 року інформація про наявність у Г.Гонгадзе компрометуючих матеріалів могла потрапити до осіб причетних до організації компрометуючих записів або осіб зацікавлених в отриманні вказаних записів.


З метою перевірки можливого витоку інформації,  щодо наявності у Г.Гонгадзе компрометуючих записів Необхідно:


Реалізувати отриману в ході досудового слідства інформацію, та шляхом оперативно розшукових заходів та слідчих дій встановити можливих осіб, які від Г.Гонгадзе могли дізнатись про існування записів в кабінеті    Кучми Л.Д.


Окремим напрямком провести оперативно-розшукові заходи по встановленню обставин знайомства М.Мельниченка з О.Морозом


Необхідно:


Встановити осіб, які крім М.Мельниченка могли приймати участь   у   прослуховуванні   кабінету   колишнього13


Президента України.


Встановити кому, коли, та за яких обставин М.Мельниченко надавав для прослуховування отримані записи розмов Президента України Кучми Л.Д., записи яких саме розмов було надано?


Встановити особу, яка пропонувала касети з аудіо записами розмов колишнього Президента України Кучми Л.Д. народному депутату П.Симоненку?


Встановити, чи мав М.Мельниченко особисті контакти з народним депутатом України Морозом 0.0., Головатим С.П., журналістом Г.Гонгадзе, О.Подольським, помічниками народного депутата Мороза 0.0. — Шибком В.Я. та Луценком Ю.В., помічником народного депутат України Семенюк В.П. — Рудьковським М.М., його братом Рудьковським С.М. , якщо так то де, коли, за яких обставин відбувались вказані контакти?.


Перевірити чи приймали участь у справі запису розмов у кабінеті Президента України, їх тиражуванні чи оприлюднені знайомі М.Мельниченка — Євко 0.І. та Пашун.


Заступник    начальника   Головного   слідчого Управління Генеральної прокуратури України старший радник юстиції


Р. Шубін


„   ” жовтня 2005 року


Перший заступник начальника ГУ БКОЗ З Департаменту Служби безпеки України


полковник Є. Скулиш


,,   ” жовтня 2005 року


ЗГОДЕН:


Заступник начальника ГУБКОЗ 3 Департаменту


Служби безпеки України


полковник


І. Герасимович


„___” жовтня 2005 року


 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ