Человек не терпит насилия!

ЗОРІ ПРИХОДЯТЬ ЗІ СХОДУ

51146 
 
 
Тим часом, коли міністр закордонних справ України Борис Тарасюк  з дитячою наївністю і  щирою вірою бродить по  судах у пошуках  загубленої правди в Україні, а прем’єр міністр цієї ж самої України здійснює якісь незрозумілі й безплідні закордонні візити, доводячи тому ж Борисові Тарасюку, жителям країни і Закордону, що він з функціями глави дипломатичного відомства і сам не гірше впорається, як «якийсь там» Тарасюк, справжня дипломатична активність  України опинилася в глибокому ступорі.  Через зовнішньо-політичні викрутаси «проФФесора-дипломата» Віктора Януковича офіційний Київ програв участь у Рижзькому саміті НАТО.  І взагалі Віктор Янукович завзято взявся за руйнацію Євро-Атлантичного вектора. В результаті цього в Брюсселі було суттєво скорочено персонал української дипломатичної місії при НАТО. Відкликано навіть її Главу Костянтина Морозова. Робота цієї дипустанови сьогодні фактично паралізована. Українська зірка на Євро-Атлантичному небосхилі під саркастичний сміх Януковича і акомпонемент зловтішних «компліментів» російських дипломатів почала стрімко гаснути.
 
Проте,  як говорить народна мудрість: « святе місце порожнім не буває». Нова зоря прийшла зі Сходу.  Кількаденний візит до Брюсселя чисельної делегації Казахстану на чолі з його Президентом Нурсултаном Назарбаєвим обіцяє великі плоди у співпраці Казахстану з Європейським Союзом, ОБСЄ і…НАТО.
 
Під час візиту Нурсултана Назарбаєва до Брюсселя з ЄС було укладено низку двосторонніх угод, зокрема, про співпрацю в галузі енергетики. Після їх підписання казахський Президент  заявив журналістам, що наступного року Казахстан має намір укласти з Євросоюзом договір про стратегічне партнерство, який включатиме в себе широкий спектр співробітництва в галузях економіки, політики, культури, науки і, зокрема, космосу.
 
Доречі, візит Нурсултана Назарбаєва до Брюсселя співпав із сесією міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ. Казахська делегація була досить чисельною. І не спроста. Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан має намір очолити Організацію з питань Безпеки і Співробітництва в Європі у 2009 році. Згідно із словами Нурсултана Назарбаєва, Кахахстан вже заручився з цього приводу підтримкою одинадцяти країн колишнього СРСР. З прохолодою до цієї ініціативи віднеслись лише США та Великобританія. Не втримаюсь ,щоб не зауважити, що приїзд до Брюсселя Бориса Тарасюка для участі в міністерській сесії ОБСЄ був скасований перед самісіньким початком цього форуму. І тому Україну представила група  рядових дипломатів. Звісно, такий конфуз не міг не впасти в око міністрів закордонних справ країн Світу. Мало в кого виникають сумніви, що режисерами цієї комедії на європейській сцені є люди Віктора Януковича. Мовляв, подивіться, я тут в США зараз з Кондолізою Райс тьорки тру, а Тарасюк «мишей не ловить».  Чи можна такі викрутаси назвати інакше, як підривна діяльність, що спрямована на заплямування іміджу Української держави в світі? І чи розуміє це Президент України? Мабуть ні, бо інакше б не дозволив насміхатись Вікторові Януковичу над державою і робити з неї посміховисько на цілій світовій арені.
 
А тим часом Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв провів плідні переговори із генеральним секретарем НАТО Яаапом де Хоопом Схеффером. Плідними їх назвав сам генсек Альянсу, бо НАТО  зуміло домовитись, аби на теренах Казахстану могли розміщуватись війська НАТО для їх подальшої передислокації в Афганістан.  
 
Ростислав ДЕМЧУК
Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва,
Брюссель
 
 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ