Человек не терпит насилия!

Вести из Ровно

51123

Президенту України


Віктору ЮЩЕНКУ


 


 


Про кадрову політику


Рівненської облдержадміністрації


 


 


Шановний пане Президенте!


 


Правильна розстановка керівних кадрів є важливою складовою успіху політики держави. З огляду на це, після Вашої перемоги на президентських виборах, обласну та районні держадміністрації, а також окремі обласні управління на Рівненщині очолили патріоти-фахівці переважно керівники Ваших виборчих штабів, довірені особи або активісти виборчої кампанії.


Проте після звільнення з посади голови Рівненської облдержадміністрації члена Української Народної Партії Василя Червонія, і з приходом до влади Віктора Матчука, почалося масове переслідування та звільнення нових керівників, у першу чергу – членів УНП.


Уже на четвертий день перебування на посаді голови Рівненської облдержадміністрації В.Матчук запропонував 11 головам райдержадміністрацій – активістам або прихильникам УНП написати заяви на звільнення. Для дискредитації цих районних керівників були створені спеціальні комісії, залучені правоохоронні органи, які висмоктували з пальця безпідставні звинувачення, що після розгляду в судах луснули як мильні бульбашки. Але, незважаючи на це, всі вони звільнені з займаних посад або зроблені відповідні подання на їх звільнення.


Кадрові чистки торкнулися й керівників обласних управлінь та керівників державних установ, рекомендованих В.Червонієм.


Майже усі звільнені В.Матчуком залишилися безробітними. Їм не було запропоновано роботу на інших посадах, що є свідченням відвертого нехтування кадровим потенціалом і доказом політичного переслідування та аморальної влади.


Демократична громадськість Рівненщини неодноразово звертала увагу на те, що останнім часом на Рівненщині за ініціативою В.Матчука відбувається повернення на керівні посади людей з найближчого оточення М.Сороки (керівника області за режиму Л.Кучми) – його заступників Ю.Благодира, А.Лавренчука, В.Новака.


Нещодавно за поданням В.Матчука указом Президента призначено головою Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області М.Никитюка.


Таке кадрове рішення викликає, щонайменше, подив. Адже Михайло Никитюк відомий на Рівненщині тим, що працював політичним консультантом народного депутата Павла Сулковського, який у 2002 році потрапив до Верховної Ради як кандидат від Блоку «Наша Україна», але потім зрадив виборців, і перейшов до Партії регіонів. У 2004 році П.Сулковський проводив агітаційну роботу проти Вас як кандидата у Президенти України, а у 2006 році активно агітував проти усіх національно демократичних партій.


Зрадницька діяльність цих осіб була добре винагороджена Партією регіонів: П.Сулковському було обіцяно місце голови облдержадміністрації і надана значна сума грошей, а М.Никитюк одержав посаду голови правління ВАТ “Рівнесільмаш”, та став в.о. голови правління ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів».


Переконані, що у поданні голови Рівненської ОДА В.Матчука все це було приховано. Як не було повідомлено і про те, що рішенням Рівненського апеляційного суду з Петра Поліщука, який до цього очолював Рівненську райдержадміністрацію, були зняті усі обвинувачення, які стали підставою для його незаконного звільнення. А іншим рішенням цей же суд зобов’язав Рівненський районний суд розглянути заяву П.Поліщука про поновлення його на посаді.


Якби вказані факти були Вам відомі, то навряд чи було б підписане розпорядження № 379/2006-рп від 22 листопада 2006 року «Про призначення М.Никитюка головою Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області».


 Вважаємо, що кадрова політика в Рівненській області посилює зневіру мешканців краю у справедливість і не додає владі авторитету.


Політичний терор щодо представників патріотичних партій та формування керівної ланки з представників та прихильників Партії регіонів, яка не має політичної підтримки на Рівненщині є брутальним викликом усій демократичній громадськості краю, спробою поставити на коліна тих, хто не підтримує нинішній режим.


У зв’зку з цим, звертаємося до Вас, як Президента України, з пропозицією ініціювати створення спеціальної комісії для перевірки законності дій керівництва Рівненської облдержадміністрації у вирішенні кадрових питань, а рішення про призначення М.Никитюка головою Рівненської районної державної адміністрації скасувати.


 


 


Прийнято на засіданні Правління Української Народної Партії


…. листопада 2006 року


 


Голова Української Народної Партії Юрій КОСТЕНКО


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ