Человек не терпит насилия!

Як знайти управу на адвоката ?

47185

Звертається до Вас шановні читачі приватний підприємець Котовський Ярослав Васильович, фірма якого ТзОВ „Охорона-Монтаж”, працює в м. Бучач, Тернопільської області за адресою вул. Галицька 23, поділитися своїм горем.

В квітні 2002 року мене призначили на посаду директора в підприємстві  ТзОВ „Охорона-Монтаж”. Приступивши до роботи на голому місці мені вдалося за три роки досягти значних успіхів,  розширити надання охоронних послуг в регіоні, забезпечувати зарплатою значну кількість людей, які раніше стояли на обліку в службі зайнятості, закупити основні засоби, які використовуються в охоронні діяльності.

Але моєю роковою помилкою стало, що в 2003 році я наняв адвоката Мельника Юрія Олександровича на юридичне обслуговування підприємства. Угода про співпрацю діяла в 2003, 2004 та 2005 роках. За цей час йому як адвокату було перераховано 76 тис. грн. гонорару. При цьому необхідно відмітити, що працював він професійно грамотно і ефективно, я по відношенні до нього мав повну довіру, практично, документи які він готував  підписував не читаючи. 

За що і поплатився !

В кінці першого кварталу 2005 року за рішенням загальних зборів один із засновників вирішив вийти із підприємства. В цей час Мельник Ю.О. від засновників отримав вказівку ввести мене в склад засновників ТзОВ „Охорона-Монтаж”. При виконанні її він мене ввів обману, і запропонував одночасно в склад засновників ввести окрім мене, ще інше „потрібне” підприємство, як потім нам стало відомо, повністю підконтрольне йому – ТзОВ „Страхова агенція „Захід-Центр”, керівники якого без погодження з ним, не приймають будь-яких рішень. Їх він ввів в склад засновників, а частину, яка мала належати мені присвоїв собі. 

На сьогоднішній день Мельник Ю.О. володіє контрольним пакетом акцій в підприємстві, та заявив мені, що „він розумний, бо працює головою, а я дурний”, підприємство належить йому, і так як він не бажає далі його розвивати то майно, (на суму 180 тис. грн.) він поділить зі своїми спільниками, а підприємство ліквідують. Мене звільнив з роботи, тепер я і мої працівники безробітні. 

Коли я почав призивати його до справедливості, він мені погрожував, що йому відомі всі мої комерційні таємниці і якщо я не уступлю та буду скаржитися то він передасть їх зміст куди треба.

Читачі, напевно, скажуть, що я винен в усьому сам бо довірився адвокату та підписував підготовлені ними документи не читаючи. З цим я згідний, не треба було довіряти такому адвокатую

Але де його совість ? Крім того він порушив своїми діями норми Закону України „Про адвокатуру”, „Присягу адвоката” та „Правила адвокатської етики”. 

А саме Закон говорить: по-перше,  „Адвокат не має права прийняти доручення про подання юридичної допомоги у випадках, коли він у даній справі подає або раніше подавав юридичну допомогу особам, інтереси яких суперечать інтересам особи…”; по-друге, „Адвокат зобов‘язаний зберігати адвокатську таємницю. Предметом адвокатської таємниці є питання, з яких громадянин, або юридична особа звернулася до адвоката, суть консультацій, порад, роз‘яснень та інших відомостей, одержаних адвокатом при здійсненні своїх професійних обов‘язків”; по-третє, „Адвокату…забороняється розголошувати відомості, що становлять предмет адвокатської таємниці, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб”

Присяга адвоката стверджує: „…суворо зберігати адвокатську таємницю, всюди і завжди берегти чистоту звання адвоката, бути вірним Присязі”;

„Правила адвокатської етики” в частині: „Адвокат повинен у своїй професійній діяльності, так і в приватному житті бути чесним і порядним; не вдаватися до омани, погроз, шантажування, підкупу, використання тяжких матеріальних чи особистих обставин інших осіб або інших протизаконних засобів для досягнення своїх професійних чи особистих цілей.”

На жаль, в цій людині жадоба наживи любою цінною, перевищує всі розумні і інколи й не розумні межі. Він мені заявив, що дохід в межах десяти тисяч гривень в місяць не для нього. „Я буду заробляти набагато більше”.

Слова свої він виконує практично, зловживаючи своїм званням адвоката Мельник Ю.О. взяв контроль окрім ТзОВ „Охорона-Монтаж”, ще над приватним підприємством „Охоронна агенція „Галичина”, приватним підприємством” Джерело – 777” (м. Тернопіль вул. Руська 24), ТзОВ „Охорона” у всіх  цих випадках від діяв в основному шляхом шахрайства, входив у довіру та підписував у керівників та засновників потрібні йому документи, а інколи шляхом погроз розголосити комерційну таємницю, або підкупу. Зі всіма цими підприємствами у нього булу укладені письмові  угоди на обслуговування.

По цим підприємствах він не має планів розвитку, в нього одна ціль, отримати одноразовий, бариш і кинути потім їх в управління дурням, так він називає комерційних директорів.

А по ТзОВ „Охорона” (м. Тернопіль вул. Лозовецька 13) він шахрайським шляхом, переоформив на себе особисто частку Держави – Відділу Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області, не заплативши ні копійки.

 Такий собі шахрай, прихватизатор обласного значення !

У нього була низка спроб заволодіти, ще кількома підприємствами: приватним підприємством „Захист”,  „Охорона-Захід”, ТзОВ „Охорона плюс”, ТзОВ „Охорона центр”. В цих випадках його вчасно викрили та розірвали угоди з ним про юридичне обслуговування. То тепер він залякує, їх власників, що затягає їх по судах та відіб‘є у них всіх клієнтів. 

Інколи йому це вдається, його зусиллями, які він здійснив шляхом розголошення комерційної таємниці, ПП „Захист” втратило контракт на охорону Тернопільського Економічного Університету, без роботи залишилося 44 робітника, цього підприємства.

Даний адвокат, на перший погляд, справляє дуже гарне враження. Він дійсно, грамотний, інтелігентний на вигляд, трудолюбивий, ініціативний, але жадоба наживи та непорядність губить цю людину.

Звертаюсь до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Тернопільської області розгляньте дії адвоката – Мельника Юрія Олександровича, в дисциплінарній палаті.

Раджу підприємцям,  не майте справу з непорядними адвокатами !

Директор ТзОВ                                                                Котовський   Я.В.

Тернопільська область

м. Бучач,

вул. Галицька  23

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ