Человек не терпит насилия!

ПРЕС-РЕЛІЗ на 3.02.2006 р.

44927Міністерство внутрішніх справ України
Департамент зв’язків з громадськістю
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 450      заяв про злочини. Вжитими заходами 1 369  (55,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів 2 вбивства, 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 67 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено  гвинтівку,  6 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї,   гранату, 100 грамів вибухівки та  265  набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 181 особу. У них вилучено  31,9  кілограма наркотиків.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 158  осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 22  особи.
Упродовж минулої доби  порушено 71  кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 про хабарництво.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод, у яких 19 осіб загинули та 118 — травмовано.
У  Рахівському районі Закарпатської області в червні 1994 року  в річці було знайдено мертвим з ознаками удушення 18-річного місцевого жителя. В результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 32-річного жителя згаданого району. Попередньо встановлено, що він увечері 13 червня  1994 року  під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв скоїв вбивство та з метою приховування злочину кинув  тіло в річку.
У розбою – жіноче обличчя
У місті Генічеськ Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів  (1986-1989 р.н., всі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони вранці 31 січня з метою крадіжки зайшли до будинку 77-річної  місцевої жительки. Зловмисниці заподіяли господарці, яка застигла їх «на гарячому», смертельні тілесні ушкодження  та підпалили будинок з метою приховування слідів злочину.
Сивина в бороду – біс в ребро?
У Кіровоградської області місяць тому у власному  будинку було знайдено мертвим з рубаною раною голови 67-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вбила  чоловіка поліном під час сварки, що виникла через  її відмову  вступити із загиблим у статеві відносини.
У місті Дніпродзержинськ Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він вдень 1 лютого на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки вбив ножем 23-річного місцевого жителя.
У місті Червонограді Львівської області у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови 65-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного та 49-річного місцевих жителів, обоє  раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 30 січня в квартирі загиблого час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарю та викрали телевізор (вилучено).
У місті Херсон було знайдено мертвим  з ножовим пораненням  грудей 37-річного місцевого жителя. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 47-річну співмешканку загиблого. Попередньо встановлено, що вона вбила чоловіка ножем удень 1 лютого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного громадянина Російської Федерації, який  вдень 1 лютого з приміщення відкритого акціонерного товариства  викрав ноутбук. Викрадене вилучено.
На Львівщині виявлено підозріло сумлінних боржників
У Львівській області міліцією викрито посадових осіб однієї з державних шахт, які  протягом 2001 — 2002 років безпідставно перерахували грошові кошти у вигляді сплати штрафних санкцій за понадлімітне та боргове споживання електроенергії відкритому акціонерному товариству. Таким чином державі було завдано збитків на суму понад 1,6 млн. гривень. Слідчим відділом Сокальського райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
У Миколаєві  міліцією викрито посадових осіб дочірнього підприємства  товариства з обмеженою відповідальністю, які у 2003 році, шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна, незаконно отримали в миколаївській філії комерційного банку кредит у сумі 800 тис. гривень. Прокуратурою Заводського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.364 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та зловживання владою або службовим становищем).
Заліки – за оптовими цінами
У Луганську викрито  доцента  одного з вищих навчальних закладів, який  вимагав та отримав від студентів  хабарі на загальну суму 1,6 тис. грн. за позитивне вирішення питання щодо здачі заліків. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Полтавщині виявлено підозріло ліберальних податківців
На Полтавщині міліцією викрито посадових осіб державної податкової інспекції одного з міст області, які у вересні 2005 року безпідставно надали пільги по сплаті податку на додану вартість товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки державі на загальну суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
Забули розрахуватися за металопрокат?
У Черкаській області міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які у червні 2004 року, шляхом зловживання довірою посадових осіб приватного підприємства, отримали металопрокат та не розрахувалися за нього, чим завдали збитки приватному підприємству на суму понад 2,2 млн. гривень. Слідчим відділом УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).
У Вінницькій області працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито двох працівників відділення карного розшуку одного з райвідділів внутрішніх справ, які вимагали та отримали 400 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння у вирішенні питання щодо звільнення затриманої за бродяжництво. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
[email protected]
http://mvsinfo.gov.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ