Человек не терпит насилия!

ПРЕС-РЕЛІЗ на 30.01.2006 р

44427Міністерство внутрішніх справ України
Департамент зв’язків з громадськістю
ПРЕС-РЕЛІЗ
про найбільш резонансні злочини та події
на 30.01.2006 р.
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1263 заяви про злочини. Вжитими заходами 739 (58,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів — 4 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 24 пограбування, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 9 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 380 набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 77 осіб. У них вилучено 12,7 кг наркотиків.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1110 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.
Упродовж минулого тижня порушено 1275 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 491 – у сфері службової діяльності, у тому числі 88 – про хабарництво.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 57 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11 осіб загинули та 75 — травмовано.
У місті Керчі Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона напередодні вночі, перебуваючи в п’яному стані, у своїй квартирі заподіяла смертельні тілесні ушкодження трирічній хрещениці, яка тимчасово проживала з нею.
У Синельниківському районі Дніпропетровської області в покинутому будинку було знайдено мертвим з травмою голови 50-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи, раніше судимого. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він заподіяв смертельні тілесні ушкодження згаданому чоловікові увечері 26 січня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
У селі Орджонікідзе Поліського району Київської області на початку січня ц.р. у своєму будинку знайдено мертвим з рубаною раною голови 75-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, увечері 5 січня, з метою крадіжки, проник до будинку пенсіонера, але був застигнутий господарем й убив його сокирою.
У місті Кіровограді декілька днів тому до міліції звернувся 44-річний киянин, водій товариства з обмеженою відповідальністю, і заявив, що півтори години тому у Кіровоградському районі двоє невідомих, яких він підвозив на службовому мікроавтобусі “Фольксваген”, під загрозою ножа заволоділи згаданим транспортним засобом й з місця події зникли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів, один з яких раніше судимий, які заволоділи згаданим автотранспортом. Викрадене вилучено.
У місті Києві на станції Дарниця Південно-західної залізниці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох 20-річних громадян Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони ввечері 24 грудня минулого року в приміському електропоїзді сполученням Ніжин-Київ відібрали мобільний телефон у 19-річного жителя Київської області.
У місті Тернівці Дніпропетровської області на вулиці затримано 25-річного місцевого жителя, гірника шахти, у якого вилучено гранату Ф-1.
У місті Маріуполі Донецької області міліцією викрито директора ринку, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за оформлення договору оренди дільниці на території ринку. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання хабара).
Виявляється, заробити можна і на неіснуючій битій цеглі
У місті Запоріжжі міліцією викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які шляхом проведення безтоварних операцій документально оформляли та оприбутковували поставку на підприємство неіснуючої битої шамотної цегли, чим завдали збитки зазначеному товариству на загальну суму понад 1 млн грн, які в подальшому вказані грошові кошти привласнили. Слідчим відділом одного з райвідділів Запорізького міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Все державне – все своє?
На Рівненщині міліцією викрито посадових осіб обласного відділення одного з державних фондів, які упродовж 2002-2004 років отримали з державного бюджету на зворотній основі для утримання дирекції вказаного фонду грошові кошти в сумі 149,5 тис. грн й не повернули їх, чим завдали збитки державі на зазначену суму. Слідчим відділом Рівненського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).
„Почому контрольні та заліки?..”
У місті Тернополі міліцією викрито викладача одного з вищих навчальних закладів, яка вимагала та отримала 850 грн хабара від студентів заочної форми навчання за успішну здачу контрольної роботи та заліку. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).
На Черкащині обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство), відносно посадових осіб приватного підприємства. Вони у січні минулого року шляхом обману незаконно заволоділи 1,5 млн грн громадянина іноземної держави, призначених для закупки та переробки гарбузового насіння з метою подальшого експорту.
[email protected]
http://mvsinfo.gov.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ