Человек не терпит насилия!

ПРЕС-РЕЛІЗ на 27.01.2006 р.

44417Міністерство внутрішніх справ України
Департамент зв’язків з громадськістю
ПРЕС-РЕЛІЗ
про найбільш резонансні злочини та події
на 27.01.2006 р.
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 153      заяви про злочини. Вжитими заходами 1 300  (60,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 56 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
За незаконне зберігання зброї затримано 42 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолета, 2 гвинтівки, 2 обрізи мисливських рушниць, 9 одиниць саморобної вогнепальної зброї,  3 гранати, 400 грамів вибухівки та  530  набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 192 особи. У них вилучено  40,3  кілограма наркотиків.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2318  осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 44  особи.
Упродовж минулої доби  порушено 215  кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 94 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 про хабарництво.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод, у яких 10 осіб загинули та 88 — травмовано.
У місті Дніпропетровську після гасіння пожежі в будинку 53-річної місцевої жительки було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 41-річного  племінника господарки, жителя міста Нікополь. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 42-річну співмешканку загиблого, яка, за попередніми даними, ввечері 17 січня вдарила ножем чоловіка під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
У місті Калуші Івано-Франківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного та 18-річного  жителів  Калуського району (обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони ввечері 24 грудня минулого року на вулиці райцентру заподіяли смертельні тілесні ушкодження 51-річному робітнику акціонерного товариства,  викрали у нього 80 грн. та наручний годинник.
У місті  Миколаєві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 44-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він вранці 23 січня в квартирі 80-річної місцевої жительки під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив господарку.
У місті  Одесі  на вулиці було  знайдено мертвою з ознаками удушення 23-річну жительку Придністров’я. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 31-річного громадянина Республіки Молдова. Попередньо встановлено, що він увечері 24 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив жінку та  виніс труп на вулицю.
У місті Дніпропетровськ затримано 57-річного місцевого жителя, охоронця магазину, у якого вилучено три гранати Ф-1.
У місті Львів затримано 24-річного робітника ТОВ та 22-річного громадянина без певних занять, у яких вилучено 403 таблетки “екстазі”.
Посадовці РДА „злили” через каналізацію понад 117 тисяч гривень
На Дніпропетровщині міліцією викрито посадових осіб однієї з райдержадміністрацій, які в грудні минулого року надали до районного відділу державного казначейства акти приймання-передачі виконаних підрядних робіт з будівництва каналізації в райцентрі за рахунок бюджетних коштів, у яких містилися неправдиві відомості щодо виконання зазначених робіт. На підставі вказаних документів на рахунок відкритого акціонерного товариства  (генеральна підрядна організація) було незаконно перераховано 117,2 тис. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
Посадовці-шахраї привчали студентів до «благодійності»
На Житомирщині міліцією викрито протиправну діяльність ряду посадових осіб одного з вищих навчальних закладів та благодійного фонду, створеного згаданими особами. Вони упродовж 2004-2005 років, діючи в змові з представниками приватних благодійних і громадських організацій міста Житомира та інших міст України, під час оформлення документів для проходження виробничої практики за кордоном змушували студентів сплачувати благодійні внески. Таким чином правопорушники незаконно отримали від студентів на рахунки благодійних та громадських організацій 300 тис. гривень. У подальшому згадані  кошти були легалізовані через комерційні структури та привласнені. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.4 ст.190, ч.5 ст.191 КК України (зловживання владою або службовим становищем, шахрайство та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Службовці з навчальних закладів продовжують збирати свій „врожай”
У місті Запоріжжі міліцією викрито посадову особу професійно-технічного училища, яка вимагала і отримала 150 доларів США від студента за сприяння в успішному складанні іспитів та отриманні диплому по закінченні училища. Прокуратурою Жовтневого району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
У місті Києві міліцією викрито директора приватного підприємства, яка вимагала та отримала 1,4 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу свідоцтва про проходження ним консультаційного курсу навчання без фактичного навчання та складання іспитів. Прокуратурою Солом’янського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
А службовці виконкомів тим часом „торгують” дозволами на оренду землі
У місті Сумах міліцією викрито посадовця  міськвиконкому, який  вимагав та отримав 2,5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за вирішення питання щодо передачі йому  в оренду земельної ділянки під встановлення торговельного кіоску. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
Шахрайство як засіб зміцнення родинного добробуту
На Чернігівщині  викрито  організовану групу у складі семи місцевих жителів (безробітні члени однієї сім’ї, директор ТОВ та економіст одного з банків), які, вступивши в злочинну змову, незаконного отримували кредити на придбання мобільних телефонів та побутової техніки без мети їх повернення. Внаслідок діяльності групи у період з 2003 по 2004 роки трьом банківським установам завдано збитків на загальну суму понад 23 тис. гривень. Прокуратурою міста Чернігова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.190, ч.2 ст.358, ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (шахрайство, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів, зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення).
На Дніпропетровщині працівниками управління внутрішньої безпеки УМВС викрито слідчого одного з райвідділів внутрішніх справ, яка вимагала та отримала 500 гривень хабара від місцевого жителя за не притягнення його до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).
На Сумщині прокуратурою області  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно слідчого одного з відділень міліції Сумського міськвідділу внутрішніх справ, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за не притягнення  його до кримінальної відповідальності за скоєння грабежу.

Контакти:  [email protected] , http://mvsinfo.gov.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ