Человек не терпит насилия!

Криминальная хроника

42889

Міністерство внутрішніх справ України


Департамент зв’язків з громадськістю


 


ПРЕС-РЕЛІЗ


про найбільш резонансні злочини та події


на 13.01.2006 р.


 


Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2634 заяви про злочини. Вжитими заходами 1574 (59,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 53 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.


 


За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб. У правопорушників вилучено 2 гвинтівки, 3 обрізи мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,4 кг вибухівки та 910 набоїв.


 


За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 208 осіб. У них вилучено 10,9 кг наркотиків.


 


За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1233 особи.


 


За порушеними кримінальними справами заарештовано 39 осіб.


 


Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод, у яких 8 осіб загинули та 95 травмовані.


 


Упродовж минулої доби порушено 202 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.


 


Через шість років після вбивства міліція таки „наздогнала” злочинців


 


У місті Красному Лучі Луганської області затримано двох місцевих жителів – 34-річну жінку та 30-річного безробітного, раніше судимого чоловіка. Попередньо встановлено, що вони 2 лютого 2000 року в місті Донецьку в квартирі пенсіонерки задушили господарку й викрали 500 доларів США, 10 тис. російських рублів та вироби із золота.


 


У селі Серебринцях Вінницької області працівники міліції затримали 35-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який уранці 9 січня у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив сокирою свою 34-річну співмешканку.


 


У селі Богданівці Дніпропетровської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 66-річного пенсіонера. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів віком 19 і 31 років, які вбили господаря ввечері 9 січня в його будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв й викрали хутряну куртку та ікону. Викрадене вилучено.


 


У селі Котловині Одеської області на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 50-річного чоловіка. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 49-річного безробітного жителя сусіднього села. Попередньо встановлено, що він уранці 11 січня убив потерпілого на його подвір’ї під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.


 


У селі Могилянах Рівненської області правоохоронці затримали 34-річного безробітного місцевого жителя, який увечері 7 січня з метою крадіжки проник до будинку 75-річної пенсіонерки, але був застигнутий господаркою й заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження.


 


У місті Антрацит Луганської області затримано 45-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 600 грамів вибухівки та 20 електродетонаторів.


 


У селі Трьохізбенці Луганської області затримано 52-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки.


 


У Василівському районі Запорізької області міліцією викрито посадовців Дніпрорудненського відділення одного з акціонерних комерційних банків. Вони, не перевіривши за державним реєстром інформацію щодо наявності обтяжень на заставне майно у приватного підприємства, незаконно надали йому кредит на суму 1,5 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).


 


На Донеччині гарантують „митний коридор” для одного автомобіля


всього за $100


 


На Донеччині міліцією викрито інспектора Донецької митниці, який вимагав та отримав від громадянина іншої держави 400 доларів США хабара за сприяння у ввезені на територію України чотирьох автомобілів без сплати мита. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.


 


Посадовець сприяв заниженню орендної плати за землю


 


На Донеччині міліцією викрито посадовця однієї з установ при Волноваській міській раді, яка надала двом юридичним особам фіктивні довідки про оціночну вартість наданих їм в оренду земельних ділянок, на підставі яких вони протягом 2002-2003 років сплачували до місцевого бюджету занижену орендну плату. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 105 тис. гривень. Маріупільською міжрайонною природоохоронною прокуратурою відносно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).


 


Порушення процедури банкрутства обернулося кримінальною справою


 


На Кіровоградщині міліцією викрито посадовців Світловодського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства. Вони в минулому році під час проведення процедури банкрутства без погодження з арбітражним керуючим безпідставно передали виробничий комплекс господарства (вартість понад 10,9 млн. гривень) іншому комунальному підприємству. Таким чином посадовці своїми діями порушили план санації господарства та мирову угоду з кредиторами, завдавши збитки останнім на суму 3,9 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.219 КК України (доведення до банкрутства).


 


Директор переплутав чуже й своє майно


 


У Зіньківському районі Полтавської області міліцією викрито голову правління одного з сільськогосподарських кооперативів. Він з метою отримання кредиту в комерційному банку товариством з обмеженою відповідальністю, директором якого він є, незаконно надав у заставу майно згаданого кооперативу, чим завдав збитки членам кооперативу на суму 3 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).


 


За монтаж системи пожежної сигналізації довелося доплачувати хабарем


 


У Тростянецькому районі Сумської області викрито інструктора з пожежної безпеки одного з закритих акціонерних товариств, який вимагав та отримав від директора іншого підприємства 8 тис. гривень хабара за надання йому дозволу на виконання робіт із монтажу системи пожежної сигналізації в приміщеннях згаданого акціонерного товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).


 


У селі Розтоцькій Пастілі Закарпатської області в будинку 40-річного безробітного затримано групу нелегальних мігрантів у складі шести громадян Пакистану. Іноземців передано прикордонникам.


 


 


Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, [email protected]


http://mvsinfo.gov.ua


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ