Человек не терпит насилия!

Закон об СВР

37353

В країни прогресує хвороба засекречування


У черговий раз брутально порушується Конституція України. Президентом внесений до парламенту проект Закону про Службу зовнішньої розвідки України за номером 8437 від 10 листопада. Внесений як невідкладний, тобто проект може розглядатися Верховною Радою України в будь-який найближчий сесійний день. Служба зовнішньої розвідки (СЗР) створена Указом Президента від 14 жовтня 2004 р. №1239 на базі Департаменту розвідки та розвідувальних підрозділів регіональних органів СБУ. Законопроект покликаний визначити правові основи організації та діяльності СЗР.

Здавалося б, усе гаразд. Проте на сайті Верховної Ради текст законопроекту відсутній (див. http://www.rada.gov.ua:8080/pls/zweb/webproc4_1?id=&pf3511=26089). Наявний лише висновок Головного науково-експертного управління, звідки можна дізнатися що законопроект містить таємну статтю 5. Експерти цілком справедливо вказують, що це порушення ч. 5 статті 94 Конституції України, за якою „Закон набирає чинності через десять днів з дня його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його опублікування”. Наявність таємних статтей суперечить самій суті закону як відкритого публічного нормативно-правового акту. Це абсолютно неприпустимо.

Невідомо, чи розглядав законопроект профільний Комітет з питань національної безпеки і оборони, який просто зобов’язаний повернути законопроект авторам для переробки, оскільки в такому вигляді його навіть виносити в сесійну залу ВРУ на розгляд не можна.

“Чи бачив цей витвір правової думки Президент, який зазначений як автор подання та ініціатор внесення? Хто ж автор цього законопроекту? На жаль, автор не названий. Доручення щодо підготовки проекту закону про СЗР в Указі №1239 від 14.10.2004 немає. Це може бути або СБУ, або РНБО, або Секретаріат Президента,”- заявив Євген Захаров, Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини.
Парламент України не звернув увагу на такий цікавий законопроект та проголосували за прийняття проекту Закону про Службу зовнішньої розвідки України (№8437) — за основу.
17/листопад/2005 12:53

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ