Человек не терпит насилия!

Письмо Ющенко от Сала

34341

Відкритий лист Президенту України Віктору Ющенку


 


Шановний Вікторе Андрійовичу!


 


Звернутися до Вас з відкритим листом через засоби масової інформації мене змушує ситуація що склалася у Львівській області, наслідком якої стала повна дискредитація правоохоронних органів і погіршення ставлення населення до влади на обласному рівні. Сьогодні на Львівщині повністю нівельовані ті цінності, які були проголошені Вами під час Помаранчевої Революції — люди, що прийшли до влади в регіоні, роблять усе для того, щоб “підчистити” своє темне минуле. І в спробі приховати від громадськості злочини, вчинені ними раніше, здійснюють все нові й нові правопорушення.


 


Відразу після свого призначення на посаду, губернатор Олійник написав листа на ім’я міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, у якому вимагав почати перевірку зловживань у моїй роботі на чолі львівської міліції. Новий начальник УМВС Львівської області Віталій Максимов, вступаючи на посаду, заявив особовому складу, що “кожний, хто буде спілкуватися з Олегом Сало — буде звільнений з роботи в органах міліції, а всі друзі Сало вже зараз можуть готуватися до того що проти них будуть порушені  кримінальні справи”. На посаду начальника управління внутрішньої безпеки УМВС було призначено С.Піддубного, який був мною звільнений з посади за підозрою в причетності до криміналітету — саме він сьогодні є виконавцем злочинних наказів нинішнього керівництва МВС Львівської області, вибиваючи катуваннями й психологічним тиском свідчення з офіцерів міліції, які працювали в моїй команді. Всі офіцери, які були призначені мною, звільнені із займаних посад без оцінок їхніх професійних якостей і навіть політичних поглядів — я ніколи не підбирав людей у свою команду за принципом “помаранчовий чи біло-блакитний”. Цькування офіцерів міліції, зі свідчень яких львівська влада намагається сфабрикувати кримінальні справи стосовно мене, давно перейшла всі межі законності й моралі — в обхід закону у в’язниці утримуються люди, розсекречуються спеціальні підрозділи МВС, зокрема , співробітники колишньої “сімки”. Ця ситуація сьогодні вимагає втручання Президента України.


    


 


Ще взимку цього року, коли Олійник став губернатором Львівщини, мені передали його слова: “Або ти покинеш Україну, або ми тебе “развоздушим”. Я не виїхав. Я не збираюся залишати територію країни, де народився, де жив і виріс, де живуть мої діти — і, тим більше, мені немає чого приховувати від закону. Свій кар’єрний шлях у правоохоронних органах я пройшов із самого низу — від інспектора ДАІ в Жовкве Львівської області до начальника УМВC Львівщини.  За час мого керівництва обласним УМВС, міліція не була політизована й займалася винятково своїми прямими обов’язками, забезпечуючи цивільний правопорядок, захищаючи мир і спокій жителів Львівщини.


 


Навесні цього року, коли я перебував на лікуванні легеневого захворювання у Львові, а після, у Києві, з телевізійних новин я двічі дізнавався, що львівська прокуратура оголошувала мене в розшук — другий раз це трапилося наступного дня  після візиту (!) до мене в палату слідчого прокуратури Львова, який повідомив мені про порушення кримінальної справи за фактом перевищення службових повноважень. Через кілька днів Галицький суд Львівської області скасував постанову прокуратури про порушення справи. Але ця постанова двічі дала можливість новій львівській владі очорнити мене на всю країну, повідомивши про факт оголошення в розшук. У вересні війна нової львівської влади проти генерала Олега Сало продовжилася — сьогодні я щодня  дізнаюся про обшуки, нові кримінальні справи (причому, офіційно мене про них не повідомляють), тиск на свою родину. Мені загрожують фізичним знищенням і розправою, продовжують вимагати від мене негайно покинути територію України. У Львівському МВС відновлена практика гестапівських катівень — я достеменно знаю, що ряд офіцерів міліції, затриманих за формальними приводами, щодня піддаються катуванням з метою дати неправдиві свідчення проти мене.


Шановний Вікторе Андрійовичу! Я не писав би Вам цього відкритого листа, якби  ситуація, що склалася у Львові стосувалася виключно мене особисто. Але сьогодні до влади у Львівській області „дорвалась” група людей, які роблять на своєму посту не тільки службові, але й явно карні злочини. Найближчим часом  я передам інформацію, який володію, у ГПУ, СБУ й Раду Національної Безпеки й Оборони України. Я вимагаю проведення повномасштабного й незалежного розслідування.


Депутат Львівської обласної ради, генерал-майор міліції Олег Сало.


19.09.2005


 


 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ