Человек не терпит насилия!

Коррупция в МИДе — конкурсы

34107

 


 


 


Неприятно, когда тебя «кидают». Противно, когда это делают те, кого еще надавно ты считал честными людьми. Опасно, когда это делают государственные мужи. Произошедшая после «оранжевой революции» революция кадровая обещала быть открытой и честной. Но обещаний своих не выполнила. Кадровые конкурсы, которые должны были сделать процедуру новых назначений прозрачной и честной, на самом деле оказались лишь прикрытием уже принятых кадровых решений. И решения эти зачастую коррупционны. Как оказалось, не обошла эта участь и украинский МИД. Читаем:


 


 


Умови конкурсу









 


 


 


Прийом документів


 


Після публікації оголошення про проведення конкурсу, МЗС здійснює прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, та їх попередній розгляд на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам.


 


Особи, які вчасно подали необхідні документи до МЗС для участі у конкурсі, є кандидатами для прийняття на дипломатичну службу (список документів, які подаються кандидатами розміщено окремо. Див.рубрику “Перелік посад, на які оголошується конкурс”).


 


Документи осіб, які надійшли до МЗС після закінчення встановленого терміну, не розглядаються.


 


Документи надсилаються поштою на адресу Міністерства або залишаються у скринці для прийому кореспонденції, яка знаходиться в приміщенні МЗС.


 


Адреса : Київ — 001, Михайлівська площа 1


Управління кадрового забезпечення


Міністерство закордонних справ України


 


Додаткова інформація стосовно основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається кадровою службою МЗС (за телефоном 238-18-05 для кандидатів на посади працівників центрального апарату або за телефоном 238-17-06 для кандидатів на посади працівників закордонних установ України).


 


Після отримання документів подані документи перевіряються на відповідність їх встановленим вимогам щодо прийняття на дипломатичну службу. Кандидати, документи яких не відповідають встановленим вимогам до конкурсу не допускаються.


 


Основні етапи проходження конкурсної процедури


 


Згідно з встановленою процедурою, після прийому та розгляду документів Конкурсною комісією проводиться іспит на перевірку кандидатами знання законодавства України з метою здійснення об’єктивної оцінки знань і здібностей кандидата, фахове тестування, співбесіди у відповідних структурних підрозділах МЗС України, а також визначається рівень володіння ними іноземними мовами. Конкурсна комісія на підставі розгляду поданих документів, результатів іспиту, знання іноземних мов та співбесід проводить відбір осіб для прийняття на дипломатичну службу.


 


Проведення іспиту. Управління кадрового забезпечення МЗС визначає дату проведення іспиту та повідомляє кандидатів про місце і час його проведення. Іспит складається письмово за екзаменаційними білетами, які відкриваються під час проведення іспиту. Іспит складається державною мовою. Підготовка відповідей на екзаменаційний білет становить не більше 60 хвилин.


 


Під час іспиту перевіряються знання Конституції України, Законів України “Про державну службу”, “Про дипломатичну службу”, “Про боротьбу з корупцією” та інших актів законодавства, міжнародних договорів з різних питань з урахуванням специфіки діяльності дипломатичної служби та окремих структурних підрозділів МЗС (Див.рубрику “Перелік питань, винесених на іспит з законодавства”).


 


Кандидати, які не склали іспиту, не можуть бути рекомендовані Конкурсною комісією для прийняття на дипломатичну службу.


 


Рівень знання іноземних мов визначається Вищими курсами іноземних мов Дипломатичної академії України при МЗС України за направленням Управління кадрового забезпечення після подання документів кандидатами.


 


До участі у конкурсі не допускаються особи, які:


1. досягли встановленого законодавством граничного віку перебування на державній службі;


2. визнані в установленому порядку недієздатними;


3. мають судимість, що є несумісною із зайняттям посади державного службовця;


4. у разі прийняття на службу будуть безпосередньо підпорядковані особам, які є їх близькими родичами чи свояками;


5. позбавлені в установленому законом порядку права займати відповідні посади на визначений термін;


6. за станом здоров’я не можуть бути направлені у довготермінове відрядження;


7. не мають відповідної вищої освіти або не володіють у необхідному обсязі державною та іноземними мовами згідно з встановленими кваліфікаційними вимогами;


8. в інших випадках, установлених законами.»




Казалось бы, все красиво, все прозрачно. На самом деле все происходит несколько иначе. На этой неделе в МИДе проходил очередной кадровый конкурс. Небольшой пример – конкурс на замещение должности одного из заместителей Посла Украины в Грузии. В конкурсе участвуют трое. Два грузина и украинка. Понятно, что у грузин есть преимущество – знание языка страны. У одного из конкурсантов есть еще и опыт дипломатической работы и знание украинского языка. Но побеждает тот, у которого нет ни опыта, ни знания языка. Но фамилия его – Барамия. Вахтанг Барамия, сын Нугзара Барамия, заместителя главного врача Киевской больницы скорой помощи. А за месяц до конкурса Нугзара Барамия видят в грузинском ресторане в компании первого заместителя Министра иностранных дел Владимира Огрызко и Посла Грузии в Украине Григола Катамадзе. Есть информация, что это «кадровое» решение было принято именно во время приятного ужина и с соответствующими условиями.


 


(продолжение следует)


 


«ОРД»




 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ