Человек не терпит насилия!

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ КИЇВСЬКОЇ МІЛІЦІЇ

25843


 


         З прикрістю доводиться констатувати, що нині в столиці проїхати на червоний сигнал світофора, перевищити швидкість, проігнорувати пішоходів на переході стало буденним і масовим явищем. Чимало учасників дорожнього руху вирішили, що реформування Державтоінспекції дає їм право грубо порушувати елементарні вимоги дорожніх законів.


         Шановні кияни та гості столиці, всі учасники дорожнього руху! Хочу ще раз нагадати, що до створення нової служби безпеки дорожнього руху співробітники міліції і надалі виконуватимуть функції з підтримання порядку на дорогах.


         На сьогоднішній день зменшення кількості працівників ДПС обумовлено тим, що частину з них переведено на патрулювання вулиць міста. Але ця обставина зобов’язує водіїв коректніше поводити себе за кермом. Згадайте, з якою повагою всі учасники дорожнього руху ставились один до одного в дні Помаранчевої революції.


         Безумовно, будь-яке реформування — це процес непростий і доволі болісний, передусім для тих, хто звик працювати за встановленими шаблонами. Необхідність у змінах Державтоінспекції, що відповідала за безпеку на автошляхах, давно назріла. Хотілося, щоб цей процес відбувся якомога швидше і без втрат. А вони, на жаль, є. Окремі водії сприйняли реформу, як привід до вседозволеності.


         Хотів би нагадати порушникам, що Правила дорожнього руху і дотримання їх вимог ніхто не відміняв. Однак демократичніше ставлення співробітників міліції до порушників на лінії сприйнято окремими водіями неадекватно. А тому не забарилося і доволі значне зростання кількості дорожніх пригод та потерпілих в них людей.


         Згідно зі статистикою за останній час дорожньо-транспортні пригоди на вулицях міста зросли на третину. Основними причинами скоєння автопригод є перевищення встановленої швидкості руху, яке зросло майже у 5 разів; порушення правил маневрування — у 3,5 рази та порушення правил проїзду перехресть — у 2 рази. Крім цього, на чверть зросла кількість дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, а число загиблих і травмованих в них людей збільшилось на третину.


         Тому, звертаючись до всіх учасників дорожнього руху, хочу знову нагадати, що взаємна повага один до одного, як і до людей у формі, сприятиме поліпшенню взаємостосунків, більш комфортному проїзду автошляхами столиці. Це, у свою чергу, дасть змогу уникнути не лише аварійних ситуацій, а й зменшити кількість автопригод у яких гинуть та калічаться люди. Громадський обов’язок кожного — бути законослухняним, дисциплінованим, чемним.


         Водночас хочу запевнити всіх автомобілістів, що ніхто не буде покараний безпідставно. А якщо у когось виникнуть питання щодо неправомірності дій наших працівників, звертайтесь за “телефоном довіри” або до посадових осіб міліції. Жодна пропозиція та скарга не залишаться без уваги.


         Міська влада і міліція Києва прагнуть підвищити безпеку на дорогах, поліпшити взаємини між усіма учасниками дорожнього руху, і ми просимо вас допомогти у цьому.


 


      Начальник ГУМВС України в м. Києві

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ