Человек не терпит насилия!

В Шевченківському районі м.Києва назріває суспільно-політична криза.

18750

Голова Шевченківської районної у м.Києві ради та РДА М.Харитончук, застосовуючи тиск на депутатів райради  зірвав позачергову  сесію районної ради з порядком денним “Про недовіру голові Шевченківської ради та РДА Харитончуку М.В.” ініційовану опозиційними до нього, як представника прокучмівського режиму, фракціями  “НСНУ” та “За справедливість!”.

В Шевченківському  районі  м.Києва  назріває суспільно-політична  криза. Депутати  пропрезидентських  фракцій “НСНУ” та “За справедливість ! ” , вкотре, вимагають негайної  відставки  голови  Шевченківської райради та РДА М.Харитончука.  Зволікання може призвести до непередбачених наслідків  у центральному районі столиці.

В п’ятницю 20-го травня в Шевченківській районній у м.Києві раді мала відбутися позачергова сесія районної ради з порядком денним “ Про недовіру голові Шевченківської районної у м.Києві ради та РДА Харитончуку М.В.”, що була ініційована депутатськими фракціями райради “НСНУ” та “За справедливість”. Як стало відомо з декількох інформаційних джерел сесія була зірвана нинішнім головою ради Харитончуком. Зважаючи на  багатолюдне пікетування райради ( понад 500 чоловік) партіями “НСНУ”, УНП, УРП ”Собор”, ГК “ПОРА” та мешканцями району ми звернулися за коментарем цієї події до лідера фракції “НСНУ” Зоряна Шкіряка.

Зорян Шкіряк: “Те, що відбулося в п’ятницю 20.05.05 абсолютно спрогнозована і закономірна ситуація яку ми, безперечно, передбачали, але ми повинні були знати чіткий політичний  розклад сил у райраді і ми його отримали. Харитончук зробив усе, щоб зірвати сесію і ми не здивовані, що частина  депутатів  свої особисті  меркантильні   інтереси  оцінила вище ніж інтереси держави і мешканців району, на яких вони, вочевидь, не зважали. Зокрема фракція  “НСНУ” протокольним рішенням позбулася  трьох  таких горе-депутатів і  тепер  налічує  15 справжніх бійців. Але ми дуже задоволені результатом, оскільки, ми знову стали свідками грубого обману і брехні зі сторони Харитончука, що навідь не був зареєстрованим в листі реєстрації депутатів (оригінал цього документа знаходиться у нас), але взяв на себе обов’язок оголосити, що сесія не відбудеться  без кворуму, головувати без реєстрації незаконно. Цей факт офіційно зафіксовано і ми звернулися до Президента і мера Києва  з інформативною заявою про неправомірні дії Харитончука. Грубий тиск, залякування, погрози звільненням з посад, можливий підкуп – це  методи якими Харитончук зміг змусити частину депутатів не прийти, це його стиль і ми спокійно сприймаємо таку ситуацію. Відразу  після закінчення пікетування райради ми прийняли заяву в котрій вимагаємо Харитончука добровільно піти у відставку з посади голови ради та РДА, задля збереження миру та спокою у Шевченківському районі столиці, а також внесли у порядок денний чергової сесії районної ради  02.06.05. питання “Про звільнення з посади  голови ради та РДА Харитончука М.В.” Я гадаю, що на цій сесії все стане на свої місця і  принагідно запрошую усіх журналістів, обіцяю, що буде гаряче , шумно і результативно. Крім того хочу зазначити, що нажаль, нас не підтримала братня нам партія “Батьківщина” (в той час як учасники  БЮТу  УРП “Собор” були з нами), я   не вважаю   цей  крок   недружнім, хоча не розумію чому політичне питання про зміну влади в районі було ними проігноровано, але впевнений, що ми проведемо потрібні консультації і на сесію 02.06.05. вийдемо однією  потужною командою. Хочу також наголосити, що крім посад та інших дивідентів потрібна ще й особиста позиція, за яку не буде соромно перед власним народом і мешканцями, що довірили нам мандати депутатів району.

Корр: Зорян Несторович, зараз ходять чутки, що Харитончук “домовився” з керівництвом  “Батьківщини”, а може і  “ Нашої України”  про свою недоторканість до наступних виборів,  зважаючи на Вашу активну позицію цього аж ніяк не скажеш, прокоментуйте будь-ласка?

З.Ш. :(сміється)…За “Батьківщину” відповідати не можу, але впевнений, що це неможливо, оскільки Прем’єр-міністр неодноразово давала підтвердження, що всі  голови  райдержадміністрацій м.Києва будуть звільнені, тим більш Харитончук —  абсолютне творіння Кучми і Медведчука тому підтримка його з боку Ю.В.Тимошенко — це нонсенс! Що  ж стосується  “Нашої України”- то це чергова “утка”. Думаю, що йде спроба застосування політтехнології  методом  розповсюдження брехливої інформації, заради затягування процесу звільнення Харитончука, але ми всі чули, що 15.05.05р. сказав наш лідер, Президент України: ”Жоден з голів райдержадміністрацій  чи то в Києві,  чи в Севастополі не залишиться на посаді!”. Крапка. Крім того як член партії НСНУ та керівник фракції “НСНУ” в Шевченківській райраді офіційно заявляю, що НСНУ ні коли ні при яких обставинах не змінить точку зору  щодо  зміни  прокучмівської  влади  в м.Києві. Ми послідовно відстоюємо свою позицію по звільненню Харитончука протягом останніх півроку і доведемо почату боротьбу до логічного завершення, перемогою демократичних сил. Нажаль, мушу констатувати, що подальше зволікання зі звільненням Харитончука може спричинити глобальну суспільно-політичну кризу в Шевченківському районі, що обов’язково переросте у загальноміську, адже Київ, як форпост “Помаранчевої революції” досі не отримав нову, позбавлену кучмістів-корупціонерів, на кшталт Харитончука, владу. Це  небезпечно. Нам доводиться стримувати маси простих людей, пенсіонерів, підприємців, що були обдурені, ошукані та пограбовані командою Харитончука протягом останніх років. Боюся, що скоро це стане неможливим і люди візьмуть його на руки  і самі  винесуть з кабінету разом з кріслом,  як це було в Ніжині. Особисто я проти радикальних кроків і намагаюся їх не допустити,  але  пересічним  громадянам  набридло спостерігати  як  “махрові кучмісти, харитончуки ”  досі керують усіма процесами в Києві, на місцях.

Також, я  впевнений, що найближчим часом Президент України особисто втрутиться в ситуацію в Шевченківському районі м.Києва та столиці в цілому і напругу в суспільстві буде знято. Я знаю,  що Харитончук  не буде керувати Шевченківським районом ні як голова ради, ні як голова РДА, це питання часу. 

Наостанок додам, що протягом наступного тижня ми проінформуємо громадскість Києва та Шевченківського району про те, хто (назвемо прізвища та політичну приналежність) з депутатів районної ради, отримав можливий фінансовий і майновий інтерес, а також кадрові пропозиції від Харитончука за так звану підтримку, знехтувавши інтересами мешканців району та відкинувши тези Президента  та Прем’єр-міністра України про неможливість перебування у владі старої прокучмівської номенклатури. Ми вважаємо, що люди повинні знати  які  і  чиї  інтереси  захищають деякі  їхні обранці. Чекайте, буде цікаво. 

За  матеріалами Майдан-інформ та прес-служби депутатської фракції “НСНУ” в Шевченківській районній у м.Києві раді.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ