Человек не терпит насилия!

Смерть англичанина

4818

Розкрито жорстоке вбивство англійця, скоєне в центрі столиці



Кілька днів тому в Шевченківському районі столиці сталася резонансна подія — у квартирі на вул. Михайлівській було знайдено труп 42-річного бізнесмена, громадянина Королівства Великобританії. Того дня до чергової частини районного управління міліції звернулася його близька знайома. Вона повідомила, що вже довгий час не може вийти з ним на зв’язок.
За адресою квартири, яку тимчасово орендував у Києві зниклий, — на вул. Михайлівській, негайно виїхала слідчо-оперативна група. По прибуттю на місце з’ясувалося, що вхідні двері не зачинено. Оперативники зайшли до помешкання і знайшли там, серед загального безпорядку та розкиданих речей, труп квартиронаймача, зв’язаного та з кляпом у роті. Тіло знаходилося на ліжку у спальній, і було накрите ковдрою. Судячи з його вигляду, смерть настала не менше як місяць тому. При попередньому огляді тіла судово-медичними експертом зовнішніх тілесних ушкоджень виявлено не було. Для встановлення точної причини загибелі труп направлено до моргу.
Одразу кидалося в око, що невідомий вбивця, або вбивці, добряче похазяйнували в чужій оселі — всі шухляди було вивернуто, вміст шаф та полиць звалено на підлогу. Проте, зловмисники залишили після себе набагато важливіші речі — власні сліди та відбитки пальців. Чисельні речові докази було старанно зібрано, після чого співробітники 4-го територіального відділу міліції Шевченківського райуправління, не гаючи часу, взялися до тяжкої та копіткої роботи. Прокуратурою Шевченківського району було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 статті 115 КК України: “Умисне вбивство”.
І ось, всього лише через 5 днів, було затримано двох підозрюваних у скоєнні цього жорстокого злочину. Обидва зізналися у вбивстві та пограбуванні квартири. Один з них, 35-річний чоловік, колишній українець, нині громадянин Сполучених штатів Америки. З загиблим його єднали приятельські та ділові стосунки. З його слів, дізнавшись, що в знайомого англійця водяться чималі грошенята, він підмовив на це свого найманого водія, вихідця з Рівненщини. 22-річний сельчанин, який раніше протягом тривалого часу перебивався у Києві випадковими заробітками, погодився вдертися до приятелевої квартири і силоміць її обчистити. Врешті двоє подільників одного нещасливого дня завітали до обраної жертви “в гості”. Той, не підозрюючи лихого, впустив їх. Здирники миттєво кинулися в атаку — погрожуючи розправою, забагли грошей та цінних речей. Коли ж бідолашний наважився відмовити, його міцно скрутили електричним кабелем, і заходилися перетрушувати квартиру. А потім повіялися, залишивши господаря в цілком безпорадному становищі, і, можливо, перекривши йому дихання.
З собою прихопили все, що спромоглися знайти — 15 тисяч доларів, золотий годинник з діамантами вартістю 25 тисяч доларів, дорогий мобільник. Також угнали з двору джип “Рейндж Ровер”, який належав потерпілому — ключі також було ними знайдено під час несамовитих пошуків здобичі. Злочинці навіть намагалися автомобіль продати, але — не встигли. Все перераховане в них вилучено, окрім деякої суми валюти, яку вони на момент затримання вже загальними зусиллями прогуляли.
Зараз обом призначено судовим рішенням запобіжний захід — тримання під вартою, з ними працюють слідчі.


ЦГЗ ГУМВС України в м. Києві

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ