Человек не терпит насилия!

Адвокат-викривач захищає ексначальника СБУ в кримінальній справі

kosynskyy vladyslav 1
До Зарічного районного суду м. Суми надходило клопотання адвоката Павла Путія про закриття кримінального провадження стосовно колишнього керівника УСБУ в Сумській області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на sumy.today і ухвалу суду. Місцева журналістка зазначає, що йдеться про Владислава Косинського – начальника УСБУ в Сумській області з 2017-го по березень 2019 року.

Кримінальне провадження зареєструвало НАБУ 17.05.2018 року на підставі ухвали Солом’янського районного суду Києва.

Відомості до ЄРДР внесено за фактом зловживання службовим становищем начальником УСБУ в Сумській області, котрий у власних інтересах скористався послугами приватного повітряного судна, що належить третій особі. 

Адвокат Путій просив закрити справу у зв’язку із закінченням у листопаді 2019 строків досудового розслідування.

У судовому засіданні з’ясувалося, що НАБУ справою майже не займалося. Постановою заступника Генпрокурора від 18.07.2018 підслідність визначено за Головним слідчим управлінням Нацполіції, а в подальшому передано до ГУ НП в Сумській області. Слідчий обласної поліції пояснив, що в силу об’єктивних причин слідчі дії не проводив, а строки досудового розслідування закінчилися 17.11.2019 року. Тому, відповідно до норм КПК, слідчий тепер не має повноважень закрити справу.

Екскерівник СБУ Косинський офіційно не є підозрюваним, хоча у справі йдеться про перевірку його дій.

З листопада 2018 набули чинності положення КПК, що передбачає можливість закриття справи за клопотанням іншої особи, права чи законні інтереси якої обмежуються.

Але дану справу зареєстрували раніше, у травні 2018. Тому слідчий суддя вважає, що згадані положення КПК не мають зворотної дії в часі і в цьому випадку не можуть застосовуватися. У підсумку у клопотанні адвоката відмовили.

Адвокат Путій, який захищає екскерівника Сумської СБУ відомий як заявник у справі проти судді Олександра Коваленка, який був головою Господарського суду Сумської області.

Путій написав заяву в НАБУ, що суддя вимагає гроші, а потім передав кошти посереднику для вручення Коваленку.

Дисциплінарна палата КДКА Київської області 28 березня 2018 дійшла висновку, що дії Путія, пов’язані з його участю в оперативних діях працівників НАБУ та Управління СБУ в Сумській області, є співробітництвом з оперативними підрозділами і така поведінка адвоката є неприпустимою.

Однак апеляційний суд поновив право Путія на зайняття адвокатською діяльністю, зазначивши, що він отримав дозвіл клієнта, а саме будівельної компанії ПрАТ «Сумбуд», на розголошення адвокатської таємниці.

Справа за звинуваченням судді Коваленка сьогодні слухається у Вищому антикорупційному суді.

«Судовий репортер»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ