Человек не терпит насилия!

Менты и СБУ. Рахивский

В последнее время в СБУ на руководящие должности опять начали назначать ментов. Что не есть здоровым явлением. В “конторе”  и своих прохиндеев хватает, а тут еще менты, с их тупыми “схемами”. В связи с этим публикуем донос сотрудников УСБУ в Полтавской области. Понятно, что донос есть донос, сведение счетов. Но, кое-что стоило бы и проверить. 

Особовий склад Управління СБ України в Полтавській області цілком підтримує прийняте рішення щодо звільнення Юрія Рахівського з посади начальника Управління. За його керівництва, під гаслом проведення реформи служби, в Управлінні відбувалися торги за посади та за можливість продовжити службу і не потрапити під скорочення. Принцип дуже простий, хто більше заплатить той і залишається. У кого не має коштів, тому не пощастило, не дивлячись на його попередні заслуги у службі. Користуючись сприятливими умовами, Рахівський просто в наглу заробляв на пенсію (ймовірно генеральської не вистачає) залишаючи на посадах в Управлінні собі подібних «порохоботів».  
Юрій Рахівський – це людина з оточення Порошенка, яка за своїми моральними якостями власні інтереси поставила вище ніж інтереси служби. Кар’єра Рахівського розпочалася за керівництва Міністерством внутрішніх справ України кума Порошенка – Юрія Луценка. За період служби в системі МВС, Рахівський запам’ятався підлеглим, як особа, яка приймала активну участь у «продажу» службових квартир для співробітників. Без його участі та відповідного «відкату» жодна родина не отримувала житло. За можливість обіймати свої посади, підлеглі також сплачували обумовлені суми. До цього часу його згадують «не злим теплим словом». За часів Януковича, коли Луценко потрапив за грати, Рахівського звільнили з органів МВС України. Після втечі Януковича, Рахівський став помічником народного депутата Ю.Луценка, а за часів президентства Порошенка повернувся на керівну посаду, проте вже в органах СБУ. Під «кришою» генерального прокурора Ю.Луценка продовжив свою «трудову діяльність» в Управлінні СБ України в Полтавській області, яка ні чим не відрізнялася від його форм та методів роботи в системі МВС України.
Через Рахівського, Юрій Луценко лобіював і до цього часу лобіює свої інтереси на території Полтавської області (нафтогазовидобувна, земельна, аграрна, будівельна сфери). Одним із основних доходів залишається гральний бізнес, для контролю за яким на посаду заступника прокурора Полтавської області Луценком був призначений син Голови СБУ Василя Грицака – Олег Грицак, що суттєво покращило фінансові надходження Генерального прокурора України та певно і самого Голови СБУ, який жодного для не будучи у «бізнесі» став доларовим мільйонером.
Тоді ж, в Управлінні СБ України в Полтавській області був створений «благодійний» фонд «Захист». За вказівкою Рахівського розпочалося його активне наповнення. Ці обов’язки були покладені на оперативний склад Управління.  Щотижня на службових нарадах наряду з обговоренням стану оперативно-службової діяльності підрозділів Управління, гостро стоїть питання щодо результатів наповнення фонду (окрема статистика по кожному підрозділу).
Дуже прикро, що «благодійні» кошти спрямовуються не за їх благими намірами та призначенням. Співробітники до цього часу власним коштом закуповують оргтехніку та облаштовують свої робочі місця і при цьому, ще повинні наповнити «благодійний фонд». Гострим залишається і питання системи захисту інформації, яка в Управлінні фактично відсутня, незважаючи на непоодинокі факти витоку та торгівлі секретною інформацією, та до цього нікому не має діла. Зате, Рахівський придбав собі новенький автомобіль, своїй коханці квартиру в Кременчуці, а решту на власні забаганки та розкішний спосіб життя.
Найбільшим обуренням є те, що у 2018 році з метою отримання статусу учасника бойових дій Рахівський три тижні ініціативно перебував на т. зв. «передку» проживаючи в цей час в одному елітних готелів (до речі за бюджетні кошти) за 80 км. від зони бойових дій. Проте, посвідчення УБД отримав у найкоротші терміни (рекордні для Управління 14 днів), тоді як інші очікували по 3–4 місяці. Ось такий він «бойовий генерал». І це не беручи до уваги його бездіяльність під час перебування у зоні проведення АТО – розбиті службові автомобілі, втрата зброї, п’яні перестрілки із табельної зброї між співробітниками та ряд інших фактів, які намагаються і зараз приховати.
За вказівкою Рахівського жодному зі співробітників Управління з числа учасників бойових дій, не надавалася додаткова відпустка зі збереженням заробітної плати строком 14 календарних днів на рік, що передбачено положеннями Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», коли сам користувався нею щорічно.
Мають місце і факти розкрадання державних коштів з боку керівної ланки УСБУ в Полтавській області під час перебування особового складу Управління у зоні проведення АТО, які Рахівський ретельно приховував, у т. ч. від представників ДБР України.
Під час відрядження до зони проведення АТО/ООС, виділяються кошти на оперативні витрати для співробітників, зокрема для роботи з оперативними джерелами. Заступник Рахівського Дмітрієв В.В., перебуваючи (три рази) керівником групи, з числа співробітників Управління, у зоні проведення АТО/ООС привласнив понад 1 млн. грн. коштів, призначених на оперативну роботу, які за його вказівкою були списані оперативними співробітниками на т.зв. «агентурну мережу». Після звернення по даному факту на адресу начальника ДБР України Романа Труби, матеріали були направлені до Полтавського територіального відділення ДБР, де за сприяння Рахівського, даний факт ніхто не перевіряв (зараз матеріали за фактом зловживання та привласнення бюджетних коштів направлені в ДБР). Ефективність перевірки даного факту можлива лише за умови відсторонення Дмитрієва від займаної посади на період розслідування, так як залишаючись на посаді, він має суттєві важелі впливу на особовий склад управління (залякування, тиск на співробітників та т.ін).
Перший заступник Управління Юрій Західний (права рука Рахівського) активно приймає участь у наповнення т.зв. фонду «Захист». Він фактично заставляє співробітників «кошмарити» бізнес та вибивати з нього кошти. У разі відмови представників бізнесу добровільно поповнити рахунок «благодійного» фонду «Захист», змушує застосовувати до них інші важелі впливу, використовуючи при цьому положення статей Кримінального Кодексу України (починаючи з «листів щастя» та закінчуючи відкриттям кримінальних справ, зазвичай із прив’язкою до фінансуванням терористичної діяльності, також мають місце і кримінальні провадження за політичною окраскою). Більш того, навіть складено план для кожного підрозділу: скільки коштів потрібно щомісяця вибити и перерахувати до фонду Рахівського та його заступників. При чому, розцінки та розміри поборів зрослий майже вдвічі у порівнянні з діяльністю органу СБУ при Президентові Порошенко.    
Окрема увага діяльності «порохобота» Андрія Одякова, який обіймає посаду заступника начальника Управління і опікується діяльністю відділу захисту національної державності (напрямок «Т» — політика).  
Він і досі вважає Президента України «політичним клоуном», а його команду «євреїв» – випадковими пасажирами, які переплутали рейс на літак і стрімко падають у політичну бездну тягнучи за собою країну. Людина очікує реваншу Порошенка не приховуючи цього. Ще напередодні Президентських виборів, підтримуючи позицію Рахівського, неодноразово наголошував підлеглим за кого необхідно голосувати, стверджуючи, що за президенства Зеленського СБУ перетвориться на офіс ФСБ, а Україна взагалі зникне з мапи як держава. На парламентських виборах, залишаючись прихильником очільника політичної партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка сприяв та продовжує сприяти її діяльності на території Полтавської області, використовуючи при цьому свої важелі впливу, у т.ч. створені оперативні позиції в органах державної влади та місцевого самоврядування, які теж перебувають у режимі очікування. Тож справа Рахівського і досі живе і процвітає на Полтавщині.  
Прикро, що в Управлінні на керівних посадах залишилися люди, які відкрито ненавидять нинішню владу та нав’язують свою точку зору підлеглим, а «інакомислячим» створюють відповідні умови.
Звертаємося до Вас з проханням виважено підійти до вибору кандидатури на посаду начальника Управління СБ України в Полтавській області. У службі є достойні досвідчені офіцери, які б відстоювали не власні інтереси, а інтереси національної української спецслужби, сприяли її розвитку та становленню в нинішніх умовах, при цьому залишаючись відданим своїй справі.
З повагою та надією на справедливість особовий склад УСБУ в Полтавській області.

“ОРД” 
 
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ