Человек не терпит насилия!

Бюджетні терміти під покровительством Людмили Демченко

Я знову буду писати про бюджетні діри в столичній фіскальній службі. Я вже описував нехитру схему повернення фіктивного ПДВ начальника Головного управління ДФС міста Києва пані Демченко. Продовжимо знайомство з іншими схемами, що покриває пані Людмили. За інсайдерською інформацією небайдужих колег Людмили Демченко з Головного управління ДФС м. Києва, вона покриває та отримує 2,5% з обороту нижче описаного оборудку.

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як це впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Проте в київському офісі фіскальної служби роботу деяких компаній по заниженню ПДВ не хочуть помічати. В попередньому матеріалі, я описував, як Людмила Демченко має свій “філософський камінь” – схему по перетворенню пива, газованої води, сигарет та навіть одягу на “насіння соняшника”.

В даному матеріалі поговоримо про схему ТОВ “Газпромінвест ЛТД”, яке протягом 2016-2018 років перебувало на податковому обліку у місті Києві, внаслідок своєї не законної діяльності не сплатила в бюджет суму 1 445 261 400 гривень.

Компанія “Газпромінвест ЛТД” здійснювала реалізацію податкового кредиту з ПДВ сформований фіктивними підприємствами, які не мають на своєму балансі нічого. Основним постачальником податкового кредиту з ПДВ для “Газпромінвест ЛТД” були нижче перераховані компанії:

Підприємство Приват Контур здійснив реалізацію фіктивного податкового кредиту на “Газпромінвест ЛТД” в сумі 583 647 600 гривень. Цікаво, що до травня 2018 року власником компанії Приват Контур був Бражніков Андрій Володимирович, який на даний час є власником компанії “Газпромінвест ЛТД”. Тобто фактично податковий кредит перекидували з однієї компанію на іншу, з своєї ж орбіти. Аналітична система Youcontrol дані компанії відносить до групи родини Бєлашових. Сестра дружини Сергія Бєлашова — Євгена Федорович володіє 75% скандально відомої компанії “Скела Терціум”, на угодах якої непогано зрубав грошенят побіжний коняр і шпигун-любитель Олександр Онищенко.

Бражніков Андрій з 12 лютого по 24 травня 2018 року був серед власників ТОВ “Приват Контур”

Після чого Приват Контур здійснювало придбання такого товару, як скретч картки поповнення рахунку, оренда приміщень, цукерки, печиво, газовий конденсат (пальне). Постачальниками “фіктивних” товарів виступають так звані “підприємства скрутки”:

  • ТОВ “КАЛІПСО” (м.Рівне) займається торгівлею скретч карток, та ніякого відношення до Природного газу не мало.
  • ТОВ “Д І Т Р Е Й Д” (м.Харків) займається торгівлею продуктами харчування та напоями, та ніякого відношення до Природного газу не мало.
  • ТОВ “СП “ІНТЕРГАЗ” (м.Київ) займається торгівлею пальним та ніякого відношення до Природного газу не мало.
  • ТОВ “КК “УКРСТРОЙСЕРВІС” (м.Київ) здійснює придбання такого товару як покривала, канцелярія в асортименті, курятина, а реалізовує “Природний газ”. Ніякого відношення до видобутку газу не має.
  • ТОВ “БРІКФОРТ”) (м.Київ) здійснює придбання Сигарет в асортименті, а реалізовує “Природний газ”. Ніякого відношення до видобутку газу не має.

Підприємство Аклорд (Київ) здійснювало придбання скретч карток поповнення водафон у підприємств КОЛІПСО (Рівне), ІМПОРТ СИСТЕМИ (Рівне), СОРЕН (Рівне), а реалізовував “Природний газ” на ГАЗПРОМІНВЕСТ ЛТД на суму 279 450 000 гривень. Ніякого відношення до видобутку газу не має.

Підприємство Фортінс (Київ) здійснювало придбання Скретч карток поповнення ВОДАФОН у підприємств КОЛІПСО (Рівне), ВЕНТЕС ЛТД (Рівне), ТГ ЮКРАЙНА (Київ), а реалізовував “Природний газ” на ГАЗПРОМІНВЕСТ ЛТД на суму 250 414 800 гривень. Ніякого відношення до видобутку газу не має.

Підприємство Гранвей (Київ) здійснювало придбання Скретч карток поповнення ВОДАФОН та газового конденсату (пального) у підприємств КОЛІПСО (Рівне), АРГОН-2015 (Київ), СОРЕН (Рівне), а реалізовував “Природний газ” на ГАЗПРОМІНВЕСТ ЛТД на суму 241 479 000 гривень. Ніякого відношення до видобутку газу не має.

Підприємство К.А.Р.Е. Трейд (Київ) Здійснювало придбання газового конденсату (пального) у підприємства СП ІНТЕРГАЗ (Київ), а реалізовував “Природний газ” на ГАЗПРОМІНВЕСТ ЛТД на суму 90 270 000 гривень. Ніякого відношення до видобутку газу не має.

Схема ухилення від ПДВ за 2016 – 2018 рік компанією Газпромінвест ЛТД

Таким чином підприємство ТОВ “Газпромінвест ЛТД” завдало збитку державному бюджету на суму 1 445 261 400 грн. Дану схему покривають посадовці столичного відділення фіскальної служби. Це не єдиний випадок схеми з оптимізації податків, які покривають столичні фіскали. Загалом проти начальника голови ДФС міста Києва Людмили Демченко столичною прокуратурою розслідується кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 212 КК України – “Зловживання владою або службовим становищем” та “Ухиляння від сплати податків”.

Раніше я описував про махінації з фіктивним завищенням ПДВ, для отримання компенсацій з державного бюджету компаніям чоловіка Людмили Демченко.

Якщо нова влада готова до реальних реформ і змін, то такі чиновники як Людмила Демченко не повинні займати керівні посади в державі, а повинні відповідати за свої дії згідно закону.

Блоги Валерій Щербина

Валерій Щербина

аналітик ГО “Інститут моніторингу ринку інфраструктури”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ