Человек не терпит насилия!

Вбивство дитини в Переяславі: хто збирає політичні «пінки» з трагедії?

Начальник поліції Київщини Дмитрий Ценов подав у відставку, керівники місцевої поліції відсторонені від служби. Винуватці трагедії дійсно працівники поліції – цього ніхто не приховує і вони понесуть покарання за всією суворістю закону. Поліція вимагає найсуворішого покарання причетним до смерті дитини.

31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п’яних вирішили розважитися та постріляти по бляшанкам. Та раптом потрапили в 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який бавився з братом та друзями на дитячому майданчику біля свого будинку неподалік.

Вірніш, спочатку усім, насамперед бабусі хлопчика, здалося, що той з необережності підслизнувся та впав на асфальт, внаслідок чого отримав травму голови. І тільки після того, як швидка доправила Кирила до лікарні, під час огляду лікарем-невропатологом було встановлено наявність проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови.

З цієї миті поліція діяла швидко та професійно, не зважаючи на шокуючи факти, що з’являлися по ходу розслідування – коли виникли спочатку підозри, а потім й впевненість щодо причетності до трагедії колег-поліцейських.

Перше й головне, що треба зауважити суспільству: кримінальне провадження щодо поранення дитини було розпочато негайно після встановлення лікарями швидкої факту вогнепального поранення!

Злочин розкрила поліція Переяславщини під керівництвом підполковника Андрія Медуниці, який не став покривати вбивць-«поліцейських» та приховувати сліди злочину. Слід зазначити, що підполковник Медуниця керував підрозділом тільки два тижні й цей жахливий випадок став першим випробуванням за його каденції.

На місці поліції поліція вилучили речові докази — гільзи та консервні банки по яким стріляли підозрювані.

Підозрювані у смертельному пораненні хлопчика були затримані близько 4 години ранку біля нічного клубу, де продовжували святкувати свій вихідний…

Затримані були поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Поліція доклала максимальних зусиль у зібранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи не допомагали слідству – внаслідок стану сп’яніння вони не розуміли, що скоїли.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження та отримали від поліції усі речові докази та протоколи.

2 червня слідчими Державного бюро розслідувань двом поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ст.128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб

Через кілька днів, 3 червня хлопчик від отриманих травм помер у столичній лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Двом поліцейським оголосили нову підозру. Поліцейські підозрюються за двома статтями: у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї, вчиненому групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п.п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід лейтенанту поліції Івану Приходьку та старшому сержантові Володимиру Петрівцю — арешт на два місяці без можливості внесення застави.

У зв’язку з цими подіями генерал поліції ІІІ рангу Ценов подав у відставку. За погодженням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова голова НПУ Сергій Князєв прийняв відставку начальника поліції Київщини. Ценов зазначив, що всі необхідні первинні слідчі дії проведені поліцією, включно із затриманням підозрюваних поліцейських і всі матеріали передані ДБР для повного і об’єктивного розслідування.

Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що його відомство максимально сприятиме розслідуванню трагедії:

«Керівництво МВС та Національної поліції України висловлює співчуття рідним 5-річного Кирила з приводу його смерті та запевняє, що максимально сприятиме у розслідуванні трагедії. Поліція вимагає найсуворішого покарання причетним до смерті безневинної дитини. На жаль, винуватці трагедії дійсно працівники поліції – цього ніхто не приховує і вони понесуть покарання за всією суворістю закону».

Що ми маємо у «сухому» залишку?

Сталася жахлива трагедія – загинув 5-річний хлопець. Покидьки, що скоїли злочин затримані та доправлені до суду. Поліція швидко та чесно провела усі слідчі дії та передала усі докази у повному обсязі до Державного бюро розслідувань. Злочинці отримають покарання, що їм винесе суд.

Усе інше – піар на крові дитини, цинічне і неприпустиме у цивілізованому суспільстві використання горя для політичних дивідендів під час виборчої кампанії. Здорове суспільство має зупинити та засудити таких політиків!

Олесь Крипай, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ