Человек не терпит насилия!

Спецоперація «Земля Переяславщини»

eb5ccac03f65185344a38795daef0697d563d5a6

Переяслав-Хмельницький поступово стає дзеркалом справжнього обличчя як минулого нинішньої влади, так і її планованого майбутнього. Ласим для нинішніх керманичів цей «шмат» став не через своє історичне та культурне значення. А через тисячі гектарів «неосвоєних» земель, лісу та інших привабливих комерційних тем.

Шило на мило

Як відомо, нещодавно голову місцевої РДА застукали на дружньому спілкуванні із кримськими сепаратистами. Андрій Пряхин, як з’ясувалось, був активним дописувачем на фейсбук-сторінці «глави Республіки Крим» «Гобліна»-Аксьонова.

КЛИЕНТ ДЛЯ СБУ ИЗ ПЕРЕЯСЛАВА

Стався неабиякий скандал, через який до глави районної держадміністрації завітали місцеві активісти та учасники АТО. Пряхин вчинив єдино вірно – блискавично написав заяву про звільнення за власним бажанням.

sep1

Кілька днів потому активісти вирішили з’ясувати, ким Адміністрація Президента має намір замінити свого невдалого «кадра» на посаді голови РДА. І отут на громаду очікував шок, навіть більший за «сепарські» замашки Пряхина. Виявилось, що губернатор підготував подання, у якому в крісло «президентського намісника» в Переяслав-Хмельницькому районі пропонується всадити такого собі Юрія Кліменка. Який нині займає тиху й непомітну посаду керівника апарату районної Ради. Але при цьому добре відомий своїм «регіональним» минулим та діяльністю, за яку згідно із законом про люстрацію, мав би давно триматись подалі від будь-яких впливових посад.

Чиновник за викликом

В Переяслав-Хмельницькому добре знають, що Кліменко до Майдану був засновником та керівником Чернобаївської районної організації партії Регіонів.

sep2

Біографія цього «чиновника за викликом» (так Кліменка називали під час правління Януковича», свідчить – його перекидали з району в район на посади в місцевих РДА, як дресировану мавпу. Всюди цей чиновник відзначався як поборами та лобіюванням певних бізнес-структур, так і відданістю партії. Під час Майдану закликав «покінчити з «майданною демократією» та, за переконанням місцевих майданівців, поставляв «тітушок» на антимайдан.

Після перемоги Революції Духу Кліменко «на автоматі» ще деякий час сидів у кабінеті заступника Переяслав-Хмельницької РДА. З незрозумілих причин «нова чесна влада» його не чіпала, тож цю функцію виконали місцеві активісти. Які у 2014-му році блокували РДА і не пускали Кліменка на роботу.

Зараз багато хто задає питання – як сталось, що породистий «регіонал», викинутий людьми з державної посади, зумів тихо прилаштуватись керівником апарату місцевої Ради. І у час «Ч» йому знов дають старт, аби очолити один з найбагатших районів Київщини?

Клондайк та Ельдорадо Перяславщини

Відповідь на ці запитання з’явилась буквально днями. Сталось, зокрема, таке. Під час позачергової конференції київської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» до її лав прийняли екс-генерального прокурора України Віталія Ярему. І обрали його заступником голови партійного осередку на Київщині Ігоря Кононенка.

ЯРЕМА ДОПОМОЖЕ КОНОНЕНКУ ПОБОРОТИ КОРУПЦІЮ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

До чого тут термінове виникнення на владному небосхилі старого махрового «риаг» Кліменка, — спитаєте? Усе просто: він є кумом рідного брата екс-генпрокурора – Олександра Яреми. Власника великого агробізнесу саме у Переяслав-Хмельницькому районі. Про «подвиги» брата екс-очільника ГПУ ЗМІ писали багато: зокрема, про його зв’язки із кримінальним авторитетом «Васєй Ушастим» та мутну історію з приватизацією 62 гектарів землі, що належала сільськогосподарському кооперативу.

За іронією, одна з основних фірм Олександра Яреми має назву «Земля Переяславщини». Іронія в тому, що термінове «продавлювання» кума Яреми – Кліменка – має однойменну мету…

Бо земля Переяславщини (без лапок), особливо прибережні зони, — це Клондайк та Ельдорадо в одному флаконі. Тут чотири з половиною тисячі гектарів досі не є приватними землями, — а це може довести персонажів на кшталт брата екс-генпрокурора до інфаркту. Тут також є землі Державного управління справами, Міноборони та окремих держпідприємств. Які, будучи банкрутами за визначенням, за старими добрими схемами у будь-яку мить можуть погодитись віддатись у комунальну власність із перспективою приходу «інвестора», який скупить усе за копійки…

Мета, погодьтесь, варта того, аби плюнути на усе, та поставити «на район» кума, нехай він і стара «регіоналівська консерва».

У колишнього генпрокурора нині є вплив на такі процеси. Посада заступника голови партійного осередку на Київщині, враховуючи вибори, що наближаються, передбачає підбір та розстановку на місця кадрів, які мають забезпечити потрібний партії влади результат майбутнього волевиявлення. І під цю шляхетну мету «всунути» на бізнес-проект «Земля Переяславщини» свою людину – це гарантія хапнути у останні місяці владування дійсно ласий шмат державного пирога.

Ну, а вибори… Судячи з «кадрової політики», в штабі «Солідарності» схиляються до власних меркантильних проектів, не сподіваючись на пролонгацію політичного життя. Хоча справді логіка залучення до партії нафталінового екс-генпрокурора, за яким тягнеться шлейф «поховання» справ Майдану, є доволі загадковою…

 

Іван Куля, для «Резонансу»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Костя Брыль. От генерала до мелкого решалы

Костя Брыль. От генерала до мелкого решалы

Неожиданно в прессе всплыла фигура Константина Брыля. Долгое время о нем ничего. не было слышно, видимо в нынешнюю властную команду…

Олександр Лємєнов: Про незаконне вивезення 13 млн доларів через митницю...

«Двічі за день про це спитали, хоч увага прикута до початку війни в Ізраїлі. Давайте коротко поясню, що знаю. 1. Мова…
Как братья Крючковы ограбили украинскую армию

Как братья Крючковы ограбили украинскую армию

Нашу армію на $150 млн обнесли брати Леонід та Дмитро Крючкови. Переможець тендеру на постачання харчів по подвійний ціні —…
НОВОСТИ