Человек не терпит насилия!

НЕ ГОЛОСУВАТИ за президентський проект закону «Про Вищу раду правосуддя» без урахування поправок

zgernakov kryglui stil

— Алло! Ваша Честь? Це з Вищої ради правосуддя. Ми вас тут збираємося затримати за хабар. Доказів достатньо, приходьте!

— Дуже приємно! Я, правда, до Відня завтра збирався у деяких банківських справах. Та раз ви просите – здаю квиток і завтра з самого ранку до вас!

— Дякуємо!

— Це я вам дякую!

Ми вже уявляли цей діалог умовного Чауса з Вищою радою правосуддя (ВРП), який може бути цілком реальним у випадку прийняття однойменного президентського закону, що зобов’язує ВРП за 5 днів повідомляти суддю про його можливе затримання чи арешт.

Вже наступного тижня він може стати цілком реальним.

***

Майже три роки поспіль президент Порошенко обіцяє нам “глибоке очищення та оновлення” судової влади, а також невідворотність покарання. І весь цей час систематично вносить до парламенту проекти законів, спрямовані на протилежне.

Так відбувається і зараз – вже наступного тижня може бути прийнятий законопроект “Про вищу раду правосуддя” в президентському варіанті, що не тільки не сприятиме оновленню, а й надовго законсервує судову систему.

З цією метою проект закону передбачає, зокрема, такі “прогресивні” положення:

*Вища рада правосуддя зможе повністю ігнорувати висновки Громадської ради доброчесності під час конкурсу або переатестації;

*Судді, призначені Януковичем, залишатимуться на посадах без конкурсу, а відібрані його ручними комісіями “резервісти” зможуть бути призначеними на посади без оцінювання;

*Суддю неможливо буде притягнути до відповідальності, якщо його рішення не було переглянуто іншими судами.

Реанімаційний Пакет Реформ уже закликав президента України як суб’єкта законодавчої ініціативи врахувати зауваження та пропозиції в проекті закону до внесення його до парламенту, але марно.

Натомість, з метою недопущення саботажу реформи більше 1000 поправок до законопроекту внесли народні депутати. 

Але голова комітету, член БПП Руслан Князевич (відомий своїми спробами блокувати звільнення суддів за порушення присяги) для розгляду правок створив закриту робочу групу, до якої включив виключно народних депутатів, і яка працює в закритому режимі. Якими будуть наслідки роботи групи – здогадатися нескладно.

Тому ми звертаємося до всіх депутатів НЕ ГОЛОСУВАТИ за президентський проект закону 5180 “Про Вищу раду правосуддя” без публічного і об’єктивного розгляду поправок до нього і врахування вимог громадськості, які сприятимуть оновленню суддівського корпусу.

a7584

Михайло Жернаков, «Українська правда»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ