Человек не терпит насилия!

Главного санврача отпустили под залог

Соломенский районный суд Киева избрал для и.о. главного санитарного врача Святослава Протаса меру пресечения в виде залога в сумме 413 тыс. 400 грн. Такое решение объявила судья Елена Калиниченко, передает УНН.

Суд частично удовлетворил ходатайство антикоррупционной прокуратуры — применил к С.Протасу меру пресечения в виде залога в сумме 300 минимальных зарплат или 413 тыс. 400 грн.

Напомним, в пресс-службе НАБУ сообщали, что главному санитарному врачу С.Протасу было сообщено о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ч.4 ст.368 УК (“Принятие предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом”), а начальнику департамента ГСЭС А.Чепурному — по ч.5 ст.27 и ч.4 ст.368 УК.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

10 ответов

  1. богатые люди нонче, энти санитарные врачи, асабливо главные и подле базаров

  2. Народный депутат Сергей Ларин — бывший замглавы администрации Януковича внёс залог .

  3. Симья в.о. должна успеть майно записать на плимянникав

    Если не успеет, то на хрен иму та должностя?

    Как думаешшь, Юри Витальич?

  4. Питання щодо зловживань в системі СЕС я піднімала перед правоохоронними органами Херсонщини ще в січні 2016 року. Зверталася я і до Протаса, але відповіді на заяву не отримала до цього часу. Далі мовою оригіналу: “На даний час в провадженні Скадовського районного суду перебуває цивільна справа № 663/3278/15-ц за моїм позовом до Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр» Державної санітарно-еміологічної служби України про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та компенсації за спричинену моральну шкоду.
    На мій запит про надання інформації Державна установа «Херсонський обласний лабораторний центр» (знаходиться в м. Херсоні по вул. Уварова, 3) надіслала довідку про мою заробітну плату за 2015 рік по загальному фонду та довідку про отримані мною в 2015 році премії по спеціальному фонду.
    З довідки про отримані премії мені стало відомо, що в червні і липні 2015 року мені виплачували премії по 800 гривень (всього 1600 грн.), хоча такі грошові кошти я не отримувала.
    Несподіванкою для мене стало і те, що згідно наданих довідок, моя заробітна плата в 2015 році становила: в січні – 2453,37 грн., в лютому – 2734,01 грн., в березні – 3173,91 грн., в квітні – 2629,98 грн., в травні – 2810,24 грн., в червні – 2626,68 грн., в липні – 2989,89 грн., в серпні – 2959,01 грн., в вересні – 3237,62 грн. і в жовтні – 8198,21 грн., коли мене звільнили і виплатили вихідну допомогу. Я категорично заявляю, що таких грошей не отримувала. На протязі 2015 року щомісяця в аванс я отримувала на картковий рахунок в ПАТ «Райффайзен банк «Аваль» 500 грн. і на кінець місяця 800 грн., тобто не більше 1300 грн. Одного разу (здається в серпні) я отримала 2000 грн. Це пояснили нарахуванням індексації. Бухгалтерия ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр» в 2015 році нікому з працівників не надавала при виплаті зарплати розрахунковий аркуш, пояснювали це тим, що інформація надіслана на електронну пошту керівника Скадовського міжрайвідділу Шубіної Л.Ю. Отже, в 2015 році було вкрадено належних мені в якості зарплати та премій близько 16000 грн. бюджетних коштів, а якщо порахувати по іншим працівникам ? Ця сума збільшиться в десятки разів.
    За таких обставин я вважаю, що посадовими особами Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр» Державної санітарно-епідеміологічної служби України скоєно кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України як привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.”
    Ось така була заява, яле відповіді на неї немає до цього часу. То може НАБУ зацікавиться цією інформацією та перевірить її також по всіх областях ?

  5. Також я повідомляла правоохоронним органам Херсонщини всіх рівнів, а також Міністру охорони здоров”я Квіташвілі, прем”єр-міністру Яценюку і навіть Президенту України і таку інформацію: ” 10 вересня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 442. Даною постановою передбачено утворити Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, реорганізувавши шляхом перетворення Державну ветеринарну та фітосанітарну службу і приєднавши до служби, що утворюється, Державну інспекцію з питань захисту прав споживачів і Держсанепідслужбу України.
    Очевидно передбачаючи, що все майно Держсанепідемслужби перейде у відання іншої господарської структури керівництво ДУ«Херсонський обласний лабораторний центр» вирішило списати і розпродати наявні в установі і придатні для подальшої експлуатації службові автомобілі.
    Керівник Скадовського міжрайонного відділу ДУ«Херсонський обласний лабораторний центр» Шубіна Лариса Юріївна отримавши дозвіл керівництва, діючи у складі комісії своїх довірених осіб, склала безпідставні висновки та акти на списання як непридатних для подальшої експлуатації спецавтомобілів ГАЗ-53 «Дезкамера», УАЗ-452 «Швидка допомога» і ВАЗ-2106 номерний знак 21-77 ХОБ, хоча вказані автомобілі були в доброму технічному стані, особливо два перших, які за час моєї роботи в установі практично не експлуатувались.
    Не бажаючи миритись із таким станом справ ще у серпні 2015 року працівники Скадовського міжрайонного відділу звернулись до прокурора Скадовського району Херсонської області Пономаренка С.В. із анонімною заявою про кримінальне правопорушення, в якому повідомили частину вище наведених мною фактів.
    За вказаними фактами 09 вересня 2015 року слідчим відділенням Скадовського РВ УМВС було відкрите кримінальне провадження № 12015230230001499 за ч. 1 ст. 191 КК України.
    Під час розслідування працівники міліції знайшли і вилучили у приватної особи належний Скадовському міжрайвідділу лабораторного центру автомобіль ВАЗ-2106, на якому були вже інши номерні знаки. Покупець пояснював слідчому, що купив автомобіль в невідомої особи і він на час придбання був у придатному для експлуатації стані, довелося замінити лише акумуляторну батарею, а всі інші вузли і агрегати знаходились і на даний час знаходяться у робочому стані.
    Ця подія визвала негативний суспільний резонанс як серед працівників установи, так і серед мешканців міста Скадовська.
    Обурюючись люди говорили, що волонтери за свої власні кошти купують автомобілі, які ремонтують, переобладнують і передають до Збройних Сил України, а в даному випадку державна бюджетна установа цинічно списує придатні для подальшої експлуатації автомобілі, тобто офіційно складає документи про їх непридатність, долучає до бухгалтерських документів «липові» довідки про здачу техніки на металобрухт, а насправді продає їх і гроші привласнює.
    Були пропозиції запросити для проведення журналістського розслідування центральні телеканали, тим паче, що за непідтвердженою поки що інформацією списані спецавтомобілі ГАЗ-53 і УАЗ-452 купили впливові в Скадовському районі і за його межами посадові особи. На жаль, досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні проводиться повільно, і, як за моєю думкою, умисно затягується, не всі наведені факти перевіряються. Не виключено, що воно може бути закрите провадженням за відсутністю складу кримінального правопорушення.
    Аналогічні «списання» придатних для експлуатації транспортних засобів, враховуючи «почин» Скадовського міжрайвідділу лабораторного центру, можливі і в інших районах Херсонської області, установи в яких не є юридичними особами, а все керівництво знаходиться в м. Херсоні.”
    На жаль, мої заяви були “спущени до низу” і розглядаються до цього часу. Здається враження, що тих хто повинен боротися із економічною злочинністю наведене вище взагалі не цікавить.

  6. А ця заява моною 6 травня 2016 року була надіслана до прокуратури Херсонської області. звідти переслана до ГУ НП в Херсонській області. Про результати розгляду мені нічого не відомо. Далі мовою оригіналу: ” Керівник Скадовського міжрайонного відділу ДУ«Херсонський обласний лабораторний центр» Шубіна Лариса Юріївна працює на посаді близько 3 років і приблизно 2 роки тому з дозволу керівника ДУ«Херсонський обласний лабораторний центр» Хондуся О.Л. вселилась і проживає у виробничому приміщенні, яке переобладнала під квартиру. Це другий поверх колишньої будівлі профдезвідділу Скадовської районної санітарно-епідеміологічної станції по вул. Радянська, 25. Незаконне проживання у виробничому приміщенні було оформлене шляхом укладення договору між директором Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр» Державної санітарно-епідеміологічної служби України Хондусем О.Л. як орендодавцем і керівником Скадовського міжрайонного відділу ДУ«Херсонський обласний лабораторний центр» Шубіною Ларисою Юріївною як фізичною особою і орендарем.

    Зокрема, 01 серпня 2014 року між вказаними вище особами було укладено Договір оренди № 2/08/14 індивідуально визначеного нерухомого майна, що належить до державної власності.

    Укладений з порушенням встановленої процедури та істотних умов договір не відповідає вимогам Закону України «Про оренду державного та комунального майна», а отже, є нікчемним.
    Так, строк дії договору визначено у 3 роки, але нотаріально його не посвідчено, орендна плата визначена на власний розсуд, без погодження з регіональним відділенням Фонду державного майна по Херсонській області, приміщення передане в оренду фізичній особі з метою розміщення кімнати відпочинку, що не відповідає дійсності та суперечить положенням ст. 6 Закону, де зазначено, що фізична особа, яка бажає укласти договір оренди державного майна з метою використання його для підприємницької діяльності, до укладення договору обов’язана зареєструватись як суб’єкт підприємницької діяльності. На даний час Шубіна Л.Ю. не є і не була раніше приватним підприємцем, а отже, державна установа не мала правових підстав для укладення з нею такого договору.

    Вважаю, що внаслідок укладення цього договору державі було заподіяно істотної шкоди, оскільки орендна плата надходила не в повному обсязі, а комунальні платежі йшли фактично за рахунок державної установи.

    Як за моєю думкою, укладаючи такий договір директор Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр» Державної санітарно-епідеміологічної служби України Хондусь О.Л. перевищив свої службові повноваження і має нести кримінальну відповідальність за ст. 365 КК України, або ж за корупційне діяння.

    Окрім цього, звертаю Вашу увагу і на таке. Завідуюча Скадовським міжрайвідділом лабораторного центру Шубіна Л.Ю. згідно зазначеного вище договору оренди проживає в приміщеннях, де раніше був розташований відділ профілактичної дезінфекції, ліквідований ще 3 роки тому. До приміщень підведено природній газ та електроенергію з окремим лічильником на вулиці, яким обліковується лише та електроенергія, яка була спожита безпосередньо профдезвідділом, а з 01.08.2014 року — Шубіною Л.Ю. До цього часу Скадовським РЕЗ і ЕМ ПАТ «Херсонобленерго» щомісяця знімаються покази лічильника, а спожита електроенергія оплачується бухгалтерією Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр» як використана неіснуючим відділом профілактичної дезінфекції. Зокрема, в листопаді – грудні 2015 року за рахунок коштів державної установи було оплачено вартість приблизно 2200 кіловат електроенергії (при вартості за 1 квт. для установ близько 2 грн.), а в березні і квітні 2016 року – більше 1000 кіловат, спожитих Шубіною Л.Ю.

    Згідно ж наявних в мене документів, які я долучаю до цієї заяви, Шубіна Л.Ю. щомісячно сплачувала за спожиту електроенергію, прикриваючись договором оренди, визначену їй суму в розмірі лише 31 грн. 70 коп. Не важко порахувати, що сума коштів, які були сплачені державною установою замість Шубіної Л.Ю., тобто вкрадених у такий спосіб, є значною і підлягає стягненню з винних посадових осіб.

    Враховуючи вище викладене та відповідно до ст.ст. 214, 215 КПК України, —

    П Р О Ш У :

    Відкрити кримінальне провадження, провести досудове розслідування за моєю заявою та притягнути винних посадових осіб Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр» Державної санітарно-епідеміологічної служби України до кримінальної відповідальності за ст.ст. 191, 365 КК України;
    Вжити заходів щодо вилучення незаконно переданого в оренду державного майна;

  7. Если бы меньше умничала, то работала бы до сих пор, имела все что имеем мы, может ездила бы на одном из тех автомобилей. Что, забыла принцип: “Я начальник — ты дурак”.

  8. Не за горами и долинами срок когда американские ставленники получат по заслугам за все страдания украинского народа.Жаль только что олигархи давным-давно перевили свои средства за кордон и в офшорные зоны,а отвечать будут парасюки,Мосейчуки,Гаврилюки-т.е. стрелочники.

  9. я тоже работаю с Шубиной Л.Ю. и могу сказать что она действительно обижает не только сотрудников но и поситителей,бабки гребет,да и еще бухает прямо на рабочем месте вместе со своими 6-терками.Мы тоже пишем везде ,когда ее уже отправят обратно на Луганщину…

  10. Уважаемая сотрудница, какие-то Вы инертные, все ждете, что кто-то за Вас решит Ваши же проблемы, а бойцом оказалась одна я. Устраивает Лариса Юрьевна руководство, вот и работает на себя не покладая рук, а Вы это видите и не реагируте. Почему-то ей все сходит с рук, но сколько веревочке не виться, а конец прийдет. Так что пока не поздно нужно ехать вслед за Бескровным В.И., на территорию, подконтрольную ЛНР и там ждать амнистии для таких же мразей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ