Человек не терпит насилия!

Генерал Братко засвітився у ще одній неприємній історії з перевитратою пального для техніки УМНС…(ДОКУМЕНТИ)

НАЙШЛА КОСА НА КАМІНЬ…

У той час, коли на Буковині працює столична комісія з питання перевірки діяльності УМНС в Чернівецькій області (виявляється, є реакція на нашу публікацію у конфлікті Плаксій-Братко), а ми ніяк не можемо дочекатися офіційної відповіді обласного управління МНС щодо висунутих звинувачень проти пана Братка бізнесменом, депутатом обласної ради Манолієм Плаксієм, редакція БукІнфо електронною поштою отримала кілька вельми цікавих документів, датованих червнем 2011 року. Йдеться про одну вельми «пікантну» історію, яка відбулася більше року тому.
На бланку Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи Чернівецької ОДА (просимо не плутати з УМНС в Чернівецькій області ) за підписом нинішнього начальника цього управління Георгія Кузнєцова міститься так звана «претензія» до приватного підприємця Здойми О.М., якому попередником Кузнєцова у 2010 році було передано на зберігання понад 54 тонни авіаційного пального для потреб УМНС. З документу (дивіться у розділі — фоторепортаж) фактично випливає, що із цієї кількості, незрозуміло на які потреби, кудись поділося понад 13 тонн пального. Згаданий у листі приватний підприємець О.М.Здойма, виявляється, отримав (чи мав) ексклюзивне право на обслуговування та заправку літаків і гелікоптерів на Чернівецькому летовищі, які належать буковинським еменесникам.
У документі пан Кузнєцов вимагав від пана Здойми до 20 липня 2011 року «надати дозвільні документи», на підставі яких було видано пальне, або «повернути його недостачу» обласному управлінню НС Чернівецької ОДА.
Швидше за все, проблема вигулькнула саме тоді, коли пан Кузнєцов лише став начальником управління і вирішив розібратися у непростому господарстві, яке залишили у спадок його попередники. (Як виявилося, зникле пальне якраз перебувало на балансі цього управління. Звісно, отримати «такі хвости» не хочеться нікому – це прямий кримінал — БукІнфо).
В іншому документі – чималий перелік авіаційного транспорту УМНС в Чернівецькій області, де рукою пана Кузнєцова підкреслено лише 5 з 23 авіазаправок, які були офіційно узгоджені, згідно гарантійного листа (див. фотодокументи) за підписом першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця. У ньому перший віце-губернатор (теж дивіться фотодокумент) просив згаданого підприємця О.Здойму здійснити, за гарантовану проплату, заправку лише одного «гелікоптера МІ-8, бортовий №21, з метою оцінки обстановки, яка виникла внаслідок надзвичайної ситуації 21-23 червня 2010 року». Хто давав команду і для чого заправляв інші, перераховані у документі МНС літаки та вертольоти, — залишалося для нас загадкою.
Цікаво, що ще в одному документі, пан Здойма за власним підписом вже повідомляє Георгію Галицю, що згідно (згаданого вище) гарантійного листа ОДА, «було проведено заправку повітряних суден» (!), а не одного гелікоптера, які «здійснювали обстеження території Чернівецької області та рятувальні заходи під час повені», на що було витрачено майже 18 тонн авіа палива ТС-1. Підприємець просить розрахуватися п.Галиця не за 4 з гаком тонни палива, які налітав МІ-8 №21, а за витрачений керосин на всю техніку.
Нарешті, у своїй претензії начальник обласного управління НС ОДА погрожував звернутися з позовом до суду на пана Здойму, у випадку невиконання тим висунутих вимог (див. документ)
Крапки над «І» журналістам БукІнфо розставив сам Кузнєцов, який підтвердив достовірність отриманих нами документів, хоча був сильно здивований, що папери потрапили до нас саме таким чином. Відшукали ми начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернівецької ОДА Георгія Кузнєцова не на робочому місці, а в обласному кардіологічному диспансері на вулиці Червоноармійській у Чернівцях, де він проходить лікування.
— Георгію Васильовичу! Вибачте, що потурбували. Якщо ви підтверджуєте існування цих документів, а, відповідно, зникнення у невідомому напрямку понад 13 тонн авіа пального, то як завершилася вся ця історія? Пальне повернули чи був суд?
— Ми підготували матеріали до Господарського суду в зв’язку з тим, що приватний підприємець Олександр Здойма досі не хоче підписувати акт звірки витрат палива. Ми його попередили документом, який ви десь дістали. Наразі у нас готові всі документи для подальшого розгляду справи у суді – залишається заплатити мито і процес, думаю, скоро зрушиться з місця.
— Паливо, що зникло, ваше ?
— Це паливо рахується за нашим управлінням. Була контрольно-ревізійна перевірка, яка виявила його нестачу, ми досі не можемо звести кінці з кінцями. Ми повинні якось реагувати, добиватись повернення пального державі. Тому зібрали документи до суду.
— Пане Георгію! Подивіться, у моїх руках документ про перевитрати палива. Вашою рукою позначено гелікоптер МІ-8 №21, який витратив 4569 кг керосину згідно гарантійного листа. Звідки взялася інші літаки і гелікоптери, вказані поряд із цим вертольотом? Може вам якось говорив пан Здойма, що це за техніка, куди дівся керосин. Може йому хтось давав відповідну команду?
— Підприємець Здойма мені особисто сказав, що йому команду дав начальник УМНС Євген Братко. На той час я ще не виконував обов’язки начальника обласного управління обладміністрації з питань надзвичайних ситуацій. Коли ж мене призначили, ми підняли документи обласного штабу і там був дозвіл на використання і заправку лише одного гелікоптера. А пан Здойма подав нам документи на використання літака АН-24 та іншу авітехніку. Я рахую, що це транспорт МНС, це державна техніка, державне пальне! Як можна було просто так це використовувати?! Якщо керівник УМНС області дав підприємцю таку команду, чому б її не узгодити з нашим управлінням, керівництвом Чернівецької ОДА? Написано ж чітко: один гелікоптер! Якщо б були якісь зміни, то їх треба було оформляти. А цього не було. І потім: «вішати» зникле пальне, як використане на наше управління, вибачте будь-ласка, це як називається?!
— Якщо взяти зниклі ці 13 тонн, то і сума не маленька набігає…Дивно, що так спокійно про це підприємець повідомляє у листі першому заступнику голови ОДА Галицю і просить розрахуватися. Невже зумисно «підставляють» ваше управління?
— Вони не наше управління підставляють. Якщо таку команду справді давав Братко, то цим підставляють не нас, а Георгія Галиця. Він не міг давати таку команду. Він не уповноважений розпоряджатися пальним. Пальне можна використовувати лише з дозволу обласного штабу з надзвичайних ситуацій. Це прекрасно знає Георгій Костянтинович і зробив він все законно: дав добро лише на те, на що дав. А там мова йшла про один гелікоптер! Все що робилося за його спиною – списання по різним справах, хто там на Київ літав, — це ніякого відношення до «благодійного палива» нашого управління немає. Тому ми і хочемо, щоб пальне повернули на місце.
— Ваші претензії лише до підприємця О.Здойми, чи у судовому процесі також буде фігурувати пан Братко?
— Наші претензії до Здойми. Але він посилається на команди Братка. Як вони між собою будуть розбиратися – це не моя справа. Можливо, це справа суду. Моя справа – щоб пальне знову було на місці.
— Дякуємо. Бажаємо швидкого одужання…

Андрій ПОДІЛЬСЬКИЙ, БукІнфо (с)

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. ОГО! И тут Братко засветился!!! Вот это генерал! Везде успевает! Пора в МЧС наводить порядки и избавляться от взяточников, алкоголиков и корупционеров!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ