Человек не терпит насилия!

Депутат Чернівецької облради Плаксій шукає захисту у Президента Януковича від «наїздів» на бізнес з боку керівника УМНС краю Братка! У місцеве правосуддя депутат не вірить…

  • Фоторепортаж
    НАЙШЛА КОСА НА КАМІНЬ… /

Депутат Чернівецької обласної ради, член постійної комісії з питань будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, ЖКГ та надзвичайних ситуацій, відомий підприємець і меценат Манолій Плаксій звернувся до вищого керівництва країни з проханням захистити його бізнес від погроз і утисків з боку обласного керівництва УМНС України в Чернівецькій області, зокрема, керівника управління генерала Едуарда Братка. Така інформація до журналістів порталу БукІнфо надійшла днями з достовірних джерел. Ми вирішили негайно її перевірити і, як виявилося, зовсім не даремно.
Роздобувши телефон Манолія Плаксія одразу переходимо до справи: — Доброго дня! Манолію Васильовичу, це правда, що на ваш бізнес чиниться тиск еменесників і вам погрожував неприємностями та проблемами у бізнесі сам Едуард Братко? На іншому кінці зв’язку чуємо: — Так, це правда. Хочете, приїжджайте до мого офісу на Хотинській, поспілкуємося.

Після таких слів двічі журналістів БукІнфо просити не потрібно. Долаючи чернівецькі «корки», за 40 хвилин ми в затишному сучасному офісі, при вході якого важко не побачити вивіску «Громадська приймальня депутата обласної ради Манолія Плаксія». У своєму кабінеті нас зустрічає сам господар.
— Сталося так, — дещо схвильовано починає розмову бізнесмен, — ще під час перебування у шлюбі з колишньою дружиною Наталею я придбав територію зі складами, розташованими у Чернівцях по вулиці Луговій, 11. Всі документи я оформив на колишню дружину. Після розірвання шлюбу, подав позовну заяву про розподіл за час спільного проживання з нею майна, та накладення заборони на це майно, а саме, заборону на відчуження. Крім цього, податківці наклали іншу заборону, яка знаходиться під контролем ДВС Садгірського району. З 2009 року в провадженні Садгірського райсуду м. Чернівці знаходиться цивільна справа про поділ цього майна між нами, на яке, за ухвалою суду, було накладено арешт. Сталося так, що при виконанні ухвали суду про накладення арешту на спірні приміщення, державні виконавці не описали майно (обладнання, сировину, устаткування), що знаходилось в складах і використовувалось мною для здійснення підприємницької діяльності. Скориставшись цим, в червні цього року колишня дружина наняла людей і газовою зваркою зрізала обладнання та вивезла його з приміщень. Я лише дізнався, що внаслідок порушень правил безпеки в складі «К» виникла пожежа, зайнялись стіни, стеля приміщення та устаткування і сировина, які Наталя Плаксій не встигла вивезти.
З цього моменту, за словами Манолія Плаксія, і починаються досі незрозумілі для нього метаморфози.
— Пожежа сталась 24 червня 2011 року, про що у книзі реєстрації пожежної частини Садгірського району м. Чернівців викликів було зроблено запис і виїхали пожежні машини на ліквідацію пожежі, — продовжує депутат обласної ради, — При цьому я все зафіксував на відеокамеру, зробив фотографії. А коли через декілька днів звернувся до пожежної частини Садгірського району у м. Чернівці і попросив для суду зняти мені ксерокопію сторінки журналу, де була зафіксована пожежа, я з величезним здивуванням виявив, що даний виклик не зареєстрований, а замість реальної пожежі, яку ліквідували співробітники МНС впродовж кількох годин записано.. тренувальний виклик на зовсім іншу адресу !
Я офіційно звернувся з запитом про факт даної пожежі до МНС у Чернівецькій області, на що мені повідомили відповідним листом №9/1/5378 від 23.09.2011 року (передані редакції паном Плаксієм копії документів дивиться у розділі фоторепортаж. — БукІнфо), що «…ПОДІЯ МАЛА МІСЦЕ»! Про яку «подію» іде мова – незрозуміло. Також співробітники УМНС на офіційний запит нічого конкретного не змогли повідомити стосовно пожежі на Луговій,11 (див. відповідь тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління М.Ялового. Е.Братко у цей час був відсутній, — БукІнфо). Більше того — мені відмовили в інформації, спираючись на те, що, мовляв, «тільки особі, яке має пряме відношення до пожежі можна надати інформацію про неї та надати копію відмови (або порушення) кримінальної справи», при цьому грубо порушуючи Закон України «Про доступ до інформації». Для мене ж важливим було з’ясувати обставини пожежі, встановити винних, аж до порушення кримінальної справи, оскільки моє майно зазнало збитків на значну суму!
На відео, знятому Манолієм Плаксієм, чітко видно залишки пожежі на складі.

Водночас, за словами Манолія Васильовича, на початку вересня Садгірський РВ УМВС відмовляє у порушенні кримінальної справи за фактом пожежі (аргументує відсутністю важких наслідків і потерпілих людей), однак, що дуже важливо, у власній довідці чітко визнає сам факт пожежі і навіть вбачає у «діях невстановленої особи» ознаки складу злочину, передбаченого статтею 196 ККУ.
— І що далі?
— Звісно, коли я зрозумів, що еменесники мене водять за ніс, відбувається якась незрозуміла змова, змушений був наняти адвокатів і шукати справедливості у Києві. Написав заяву про приховування факту пожежі з корисливих мотивів на ім’я Генерального прокурора України В.Пшонки та Міністра з питань надзвичайних ситуацій В.Балоги. У заяві попросив провести ретельну перевірку Садгірського відділення МНС щодо належного оформлення виїзду працівників МНС на згадану пожежу та притягнути винних службовців до відповідальності, які приховали факт пожежі.
— Перевірка була?
— Нещодавно була. Але хіба це можна назвати перевіркою, яка навіть не опитала свідків, не побувала у Садгірському райвідділі міліції, де зберігаються підтверджуючі факти пожежі, власне, навіть не виїжджала на місці пожежі, хоча там досі залишаються всі залишки згораного і пошкодженого вогнем приміщення і майна?! Але цікаво інше. Перед перевіркою про моє звернення до Генпрокурора і Міністра МНС миттєво стало відомо начальнику МНС України в Чернівецькій області Едуардові Братку. І, замість того, щоб якось визнати прорахунки своїх підлеглих, принаймні елементарно вибачитися, він особисто прийшов до мене у робочий кабінет, де відкрито почав називати мої дії свинськими, мовляв, всі проблемні питання можна було вирішити з ним особисто без розголосу (бо тепер, виявляється, доведеться звільнити п’ятеро людей!), а потім попередив, що жодні мої заяви у Києві не допоможуть, що мій бізнес знищать, а всі питання з комісією, яка приїде на перевірку, він вирішить на свою користь! Але пан Братко не врахував одного – мій кабінет обладнаний технічними засобами і тепер, разом з іншими документами цю розмову (де також є ксерокопія підробки запису в журналі МНС Садгірського району) я надіслав Президентові України Віктору Януковичу, як гарантові Конституції.
— І про що ви тепер просите Президента?
— Та ви все знайдете у заяві Вікторові Януковичу, копію якої я вам також ось даю (передає документ). Але якщо коротко: прошу Президента призначити урядову перевірку МНС у Чернівецькій області, зокрема, перевірити факт приховування пожежі на моєму складі. Винних – притягнути до суворої адміністративної відповідальності.
— Ви не виключаєте, що може «полетіти голова» начальника УМНС області генерала Братка та його підлеглих?
— Якщо перевірка підтвердить вірність існуючих фактів, тобто мою правоту – зовсім не виключаю такого варіанту, хоча до цього не прагну. Знаю лише, що до таких службових зловживань підлеглих дуже негативно ставиться Міністр МНС Віктор Балога. Повірте, у цій всій історії я хочу лише встановлення справедливості і зовсім не у захваті розголошувати широкому загалу частину свого особистого життя. Але не з моєї вини ситуація зайшла так далеко. Ви лише уявіть: коли начальник УМНС та його підлеглі дозволяють так себе повести у відношенні до депутата обласної ради, то що говорити за простого підприємця «Калинки» чи пересічного буковинця?! Тут не потрібно ніякої політики – це чиста корупція, за яку треба нести відповідальність!
— Пане Манолію! Але ж Ви член профільної комісії обласної ради, в компетенції якої крім іншого питання надзвичайних ситуацій. Можливо, варто було винести це питання на розгляд комісії, поставити керівництво облради до відома?
— До відома я поставив своїх колег, але не більше. Для чого виносити на комісію питання власного бізнесу, щоб думали і говорили, що я лобіюю свої якісь інтереси? Чим тоді я кращий за інших?
— Погрози вашому бізнесу, як ви називаєте слова Едуарда Братка, вже втілюються у життя?
— Так! У цих питаннях він є «людина слова»! 14 листопада я отримав припис МНС на «усунення порушень вимог пожежної безпеки» одного із приміщень, які ми «мали усунути» до 14 грудня. А 17 листопада отримую постанову №32 від 15 листопада 2011 року про те, що з 1 грудня цього року негайно (!) призупиняється подальша експлуатація салону-магазину по провулку Складському,1 у Чернівцях. Уявіть, я щомісячно сплачую в бюджет міста більше 20.000 гривень податку за землю! Хоча ефективність використання цих приміщень складає всього 10-15%, тобто об’єкт, є збитковим, але я знаходжу шляхи для сплати цих коштів! І тепер цей об’єкт, який своїми податками годує місто, тупо закривають! Постає питання: «Так кому завдають шкоди»? І це після слів Міністра Балоги та заступника Голови адміністрації Президента Акімової про те, що новостворена структура при МНС- Державна інспекція цивільного захисту та техногенної безпеки створена для допомоги та для роз’яснювальної роботи представникам малого та середнього бізнесу?!
То чому я далі маю мовчати, коли мене топчуть, як людину і знищують мій бізнес?!

Андрій ПОДІЛЬСЬКИЙ, БукІнфо (с)

P.S.Редакція БукІнфо очікує офіційну реакцію керівництва УМНС України в Чернівецькій області на нашу публікацію і готова надати власні шпальти для аргументованої відповіді за фактом звинувачень депутатом Чернівецької обласної ради Манолієм Плаксієм. Водночас, ми просимо прокурора Чернівецької області Петра Коваля перевірити факти, викладені у нашому матеріалі і дати їм належну оцінку.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Круто! И в Черновцах с МЧСниками веселуха! Молодец депутат! Их давно пора “мочить”!!! Поборщики!!!!

  2. Главное, что они всем говорят, что создані для помощи! А сами вімагают и угрожают! Так и надо! И не надо их бояться!

  3. Слышал я о делах Братко!!! Списывает топливо на право и на лево, через частную структуру!! И куда только КРУ и Прокуратура смотрит???

  4. Отстаньте от Эдика Братко. Он же и киевское начальство должен кормить, и своего областного прокурора, и себе денежки отбивать… За должность и звание надо же деньги когда-то вернуть да еще с наваром процентов в 1000. Руководство что ЦА МЧС, что облуправлений — банда взяточников.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ