Человек не терпит насилия!

Звернення до Головного Державного Санітарного лікаря України

Звернення до Голови державної санітарно-епідеміологічної служби України, головного державного санітарного лікаря України Пономаренка А.М.

Шановний Анатоліє Миколайовичу!
Як стало нам відомо у зв’язку із звільненням з посади головного державного санітарного лікаря Черкаської області Самотуги В.В. на цю посаду претендує бувший головний державний санітарний лікар Закарпатської області Віра Чиж.
Та сама Віра Чиж, яку було звільнено із займаної посади головного державного санітарного лікаря Закарпаття у зв’язку з тим, що нею систематично допускались серйозні недоліки в роботі, які супроводжувались бездіяльністю, службовою недбалістю, а порою й криміналом.
Але звичайно її звільнили за власним бажанням, щоб не псувати їй трудову книжку та й без того зіпсовану репутацію, адже в неї в столиці є великі покровителі, не без підтримки яких вона й планує стати головним державним санітарним лікарем Черкаської області.
Не будемо, шановний Анатоліє Миколайовичу, розписувати всі недоліки Віри Чиж, адже про них не один раз писалось як в друкованих так і в електронних засобах масової інформації, а лише нагадаємо про спалах гострої кишкової інфекції в санаторії «Теплиця» та непрофесійні, а порою й кримінальні дії пані Чиж. Нагадаємо Вам і про надзвичайну подію – отруєння дітей в санаторії «Перлина карпат», яке нанесло серйозного удару по туристично-рекреаційному іміджу Закарпаття.
Нагадаємо Вам, що саме Закарпатська обласна рада визнала роботу Закарпатської обласної СЕС незадовільною, якою керувала на той час пані Чиж. А голова Закарпатської ОДА пан Ледида, також вважав Віру Чиж такою, що не відповідає займаній посаді та ще 1.04.2010 року в поданні за номером
06-12 689 на ім’я Головного державного санітарного лікаря п.Рожкова Г.В. просив вирішити питання про звільнення Чиж В.Г. із займаної посади.
В цьому поданні пан Ладида доводить, що пані Чиж, нехтуючи вимогами чинного законодавства порою допускала порушення, які підпадають під статті кримінального кодексу. Мабуть саме таких працівників санепідслужби, як Віра Чиж мав на увазі Президент України Віктор Федорович Янукович, виступаючи в стінах Верховної ради, коли говорив про корупцію в санепідслужбі.
Те ж саме мала на увазі заступник глави адміністрації Президента України пані Акімова в прямому ефірі у Савіка Шустика. Мабуть що так, особливо, коли читаєш публікацію в інтернеті «Вірус санітарно-епідеміологічної корупції в Закарпатській області».
Працюючи в Черкаській обласній санепідстанції заступником головного лікаря, пані Чиж не зарекомендувала себе як висококваліфікований фахівець. Вона навіть не здатна кваліфіковано підготувати проект рішення чи проект наказу, чи узагальнити якусь інформацію. Виїжджаючи з фахівцями облсанепідстанції у міста та райони, для перевірки та підготовки матеріалів на колегію часто дає протирічиві вказівки фахівцям облсанепідстанції. Фахівцям міських та районних санепідстанцій некваліфіковано ставить запитання, що приводить до нервозності при проведенні перевірок. Все це викликає велике здивування у працівників санепідслужби області – як могла така «високо фахова» людина працювати головним державним санітарним лікарем у Закарпатті.
То невже Ви, Анатоліє Миколайовичу, підете на те щоб такого «висококласного» фахівця і з таким сумнівним минулим як у пані Чиж призначати на посаду головного державного санітарного лікаря Черкаської області – Шевченкового краю, такого багатого на талановитих і розумних людей, які не один раз доводили свою професійність і здатність вирішувати завдання, які стоять перед санепідслужбою. Не віримо, що Ви хочете мати «Закарпаття -2» в центрі України.
А що подумають пересічні громадяни Черкащини,коли дізнаються, що на посаду головного державного санітарного лікаря області буде призначена людина із таким сумнівним «досвідом» як Віра Чиж. І чи це не буде йти в розріз із програмою Президента України Віктора Януковича «Україна для людей».
Приймаючи рішення, шановний Анатоліє Миколайовичу, добре подумайте, чи буде воно відповідати Вашим словам і вимогам часу – покращенню іміджу санітарно-епідеміологічної служби.
Колектив Черкаської облсанепідстанції.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. ОГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ми її ледве здихались, а вона ще ближче до столиці перебралась!!!! Тримайтесь Черкаси!!!!! Ми вам співчуваємо((((((

  2. Це не що інше як брудна бородьба головного лікаря міста Черкаси Загороднього В.В. за посаду головного лікаря області….

  3. … у нас знайшлися “методи” боротьби… я вважаю, що і Черкаси знайдуть…
    А не знайбуть — то так їм і треба!!!

  4. Да, теперь в Черкасской области, наверное, закроются все санатории и детские лагеря,потому как, при таком глав-враче врядли нормальный родители отпустят туда своих детей.

  5. Да это Загородний написал, а не коллектив областной санстанции. Чувствуется его почерк.. За это письмо Чиж его уволит когда станет главврачом.. еще один облом )))

  6. У закарпатському санаторії ‘Теплиця’ отруїлися 35 відпочивальників

    Ще свіжий в пам’яті багатьох українців прикрий випадок масового отруєнням дітей в санаторії “Перлина Карпат”. Тоді через халатність як працівників оздоровчого закладу, так і чиновників санітарно-епідемічної служби краю відпочинок юних українців перетворився в звичайне пекло. За злочинну халатність в той час понесли формальне покарання дрібні “стрілочники”.
    Щоправда, уже колишній губернатор Олег Гаваші, після виявлення облрадою недовіри головному санітарному лікарю області Вірі Чиж, неодноразово звертався із поданням в Кабінет Міністрів України та Департамент санітарно-епідемічної служби України із проханням звільнити її з посади. Та все марно! Якась дуже волохата київська лапа, ігноруючи “Закон України про місцеве самоврядування”, корупційними путами утримує Пані Чиж на посаді.

    Негативні наслідки бездарного, а часом напівкримінального адміністрування системою СЕС на Закарпатті не забарилися і цього літнього оздоровчого сезону. З 5 по 8 липня в санаторії “Теплиця”, що на Виноградівщині, отруїлося 35 відпочивальників. Як з’ясувалося, адміністрація санаторію оперативно відреагувала на ситуацію та згідно з відомчими наказами та інструкціям відправила у Виноградівську СЕС на кожного потерпілого так званий терміновий талон (ф58). Повідомлені про масове отруєння спеціалісти Виноградівської районної СЕС відповідно відреагували та провели низку заходів для виявлення джерел інфікування. Звичайно, в першу чергу про цей прикрий випадок вони доповіли своїй обласній шефині – Вірі Чиж. Реакція цієї пані на екстремальну ситуацію здивувала навіть санітарних лікарів, які на своєму віку бачили багато чого. Пані Віра дала суворе розпорядження головному санітарному лікарю Виноградівського району та керівникам підлеглих їй структур факт масового отруєння в санаторії “Теплиця” не оприлюднювати, випадки отруєння 35 людей не реєструвати та в Київ про це не доповідати. Коротше кажучи, пані Чиж взяла на себе величезну відповідальність та вирішила приховати 35 отруєних людей в прямому і в переносному розумінні: всю належну документацію вона “засекретила”, а хворих людей заборонила відправляти в інфекційне відділення. Зрозуміло, що коли б потерпілі від неякісної їжі потрапили в стаціонар, приховати масове отруєння громадян було б неможливо, адже в лікарнях хворі належним чином реєструються, на них заводяться історії хвороби та виділяється на лікування відповідне фінансування. А ще там стовідсотково встановили б факт харчової токсикоінфекції. Отже, головний санітарний лікар Закарпаття влаштувала для 35 отруєних нелегальний карантин прямо в санаторії, що є грубим порушенням (ба, навіть криміналом) всіх мислимих законних та підзаконних актів та інструкцій.

    Та все ж, треба віддати належне районним санітарним спеціалістам, які, не дивлячись на тиск з Ужгорода, з’ясували джерело інфекції та його природу. Вони виявили в двох працівниць харчоблоку стафілокок, який через інфіковані салати потрапив в організми пацієнтів та викликав у них шлунково-кишкові розлади. Відповідний висновок фахівців знайшов своє відображення в акті обстеження, який В. Чиж також веліла “засекретити”. Зрозуміло, що цю подію, яка сколихнула не тільки Виноградівський район, але й всю область, сховати в повному обсязі неможливо. Тому в деяких медичних документах, які легалізовані пані Вірою на всякий випадок, отруєним пацієнтам виставлений діагноз “Функціональний розлад шлунку”. Згідно з цією хитрою “фішкою” вольовим методом пані Чиж підмінила факт наявності у хворих інфекційного захворювання на захворювання соматичне, тобто неінфекційне. А це є службовим підлогом та передбачає кримінальну відповідальність!!! Отже вам і карти в руки, шановні наші прокурори, міліціонери та працівники СБУ!

    Як стало відомо автору цієї публікації, новий голова Закарпатської ОДА пан Ледида також вважає В. Чиж такою, що не відповідає займаній посаді. Так ще 01.04.2010 року за номером 06-12 689 він скерував на ім’я першого заступника Міністра охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України Рожкова Г. В. подання, в якому зазначено: “Зважаючи на вищевикладене та попередні звернення, наполегливо прошу Вас, шановний Геннадію Станіславовичу, розглянути подання та вирішити питання про звільнення Чиж В. Г. із займаної посади”.

    У “вищевикладеному” “губернатор” вказав і те, що раніше Закарпатська обласна рада визнавала роботу обласної СЕС незадовільною та рекомендувала обласній державній адміністрації вжити необхідних заходів, й те, що через особисте втручання В. Чиж головні санітарні лікарі міст та районів області, спеціалісти СЕС не мають можливості налагодити співпрацю з лікувально-профілактичними закладами та брати участь у засіданні колегії управління здоров’я ОДА. “Губернатор” виявив свою стурбованість з приводу стану готовності служби до роботи в умовах надзвичайної ситуації техногенного характеру та під час повені, адже на сьогоднішній день не облаштовано належним чином токсикологічну і радіологічну лабораторію, ліквідовано відділ профілактичної дезінфекції, розкомплектовано епідеміологічний відділ облСЕС. Окрім того Чиж В. Г. знехтувала вимогами чинного законодавства щодо переведення з комунальної в державну власність майна санепідслужби. Як наслідок, будівлі Ужгородської міської санепідемстанції, Ужгородської дезінфекційної станції та токсикологічної лабораторії облСЕС було продано з аукціону Ужгородським міським фондом комунального майна…

    Незважаючи на те, що подання про звільнення В. Чиж відправлено в МОЗ України ще в квітні, належної реакції Міністерства охорони здоров’я не має до цих пір. І це після десятка публікацій в різних закарпатських ЗМІ, які систематично викривають на своїх шпальтах непрофесійні дії головного санітарного лікаря області, після того, як за звільнення з посади В. Чиж виступили головні санітарні лікарі міст та районів?!

    Висновок напрошується один: київські чиновники нехтують не тільки керівниками Закарпаття, але й зневажають всіх закарпатців. Проте, завжди воно так не буде!

    Р.S.Коли матеріал було вже набрано, отримано додаткову інформацію. Спеціалісти Виноградівської районної СЕС не зрадили своєму сумлінню та професіоналізму. Незважаючи на погрози В.Чиж, вони склали відповідний акт, яким підтверджується масове отруєння людей в санаторії “Теплиця”. Сьогодні, 16.07., В.Чиж має намір відвідати Виноградів та “розібратися” із підлеглими. Чи вдасться їй це, дізнаємося вже незабаром.

    Степан Крук, Закарпаття онлайн

    Источник:http://mediacentr.info/socio/u-zakarpatskomu-sanatoriji-tepli cja-otrujilisja-35-vidpochivalnikiv__3158

  7. в Черкасской области все намного проще. Губернатора Чиж уже купила. И это он освободил для нее место главного санитарного врача области уволив Самотугу который кстати прекрасно справлялся с обязанностями и был уважаемым человеком в службе..

  8. Cпівчуваю колеги, чекайте клановщини, поділу на чужих і своїх а міністерство не буде без роботи(будуть їздить на скарги). Привіт із Закарпаття.

  9. А нафига Загороднему эта должность? Он в городе большой и уважаемый человек! А главврач области — это директор большой конторы.

  10. Иуні пофігу хто написав, але ж це виходить правда. Круто нарив! Бомба! Чи знає губернатор Черкащини кого хочуть втесати в його команду?

  11. Швидше призначайте, буде тема для журналістів! У мене вже сьогодні до пані Чиж є кілька запитань: 1.Як з таким “авторитетним” досвідом, набутим у Закарпатті, вона збирається керувати СЕС на Черкащині? 2.Чи є в її планах продаж санепідстанцій?, якщо так то з якої почне? 3.Чи планує вона відкривати інфекційні відділення при санаторіях?…

  12. У губернатора Черкащини, Сергія Борисовича Тулуба, вистачить авторитету, досвіду, а основне здорового глузду, щоб недопустити призначення на таку відповідальну посаду людину з сумнівним досвідом, як у Віри Чиж. Адже ціна питання — здоров’я населення Черкащини!!!

  13. 09.11.2011 о 15.45 Наказом головного санітарного лікаря України Віру Чиж призначено на посаду головного санітарного лікаря Черкаської області. Тепер зрозуміло чому в Україні гальмуються реформи!!!((((

  14. Cьогодні відбулось представлення Віри Чиж перед колективом Черкаської обласної СЕС, представляв її заступник головного санітарного лікаря Черкаської області Папач В.В. Не було представників ні з Києва ні з обласної державної адміністрації, та воно і зрозуміло, кому хочеться засвідчувати свою причетність до призначення керівника з таким ”досвідом”

  15. Таке “Минуле” їй створювали і продовжують сторювати окремі Фахівці із Зкарпатської обласної санепідстанції,яких вона хотіла заставити працювати н благо служби, а не на власний карман.Їх і сьогодні жаба давить,що людину дійсно оцінили,правда не на Закарпатті,де вона була приїзджою,чужою і не заглядувала в дупу можновладцям, а робила свою роботу на протязі десятка рокуів,як дійсний санітарний лікар.Тому не судіть і не судимі будете,особливо коли не знєте людини.

  16. Таке “Минуле” їй створювали і продовжують сторювати окремі Фахівці із Закарпатської обласної санепідстанції,яких вона хотіла заставити працювати на благо служби, а не на власний карман.Їх і сьогодні жаба давить,що людину дійсно оцінили,правда не на Закарпатті,де вона була приїзджою,чужою і не заглядувала в дупу можновладцям, а робила свою роботу на протязі десятка років,як дійсний санітарний лікар.Тому не судіть і не судимі будете,особливо коли не знаєте людини.Дай боже успіхів,особливо зараз,коли службу хочуть знищити,бо служба комусь на яйця наступита типа “Миронівським курчатам!!!

  17. Робила свою роботу по розвалу санепідслужби в Закарпатській області, про що не один раз читали в засобах масової інформації, а сьогодні така людина потрібна й на Черкащині!!! Це буде відповідати вимогам часу і буде йти в ногу з тими хто сьогодні поставив завдання знищити санепідслужбу!!!

  18. Да граждани вот Вам реальное доказательсто что в нашей стране все должности покупаются за деньги. Как она интересно теперь в глаза сотрудникам смотреть будет. Ниче здесь санстанцию развалит потом гдето в другую область поедет. Обидно за страну нашу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ