Человек не терпит насилия!

Одни – воруют, другие — строят

 Уже более года сайт «ОРД» рассказывает о перипетиях воспитанников единственного в стране учреждения внешкольного образования авиационного профиля – Енакиевского государственного авиационно-технического спортивного клуба – ставших жертвами чиновников-вымогателей. Сейчас детвора судится с негодяями, требуя прекратить поборы. Однако недавно эта история приобрела совершенно неожиданный ракурс. Знакомые фамилии спортсменов-парашютистов появились на сайте Компании «БРСМ-Нафта» – одного из крупнейших украинских поставщиков нефтепродуктов. Несколько дней назад Компания открыла в Житомире уникальный Авиационно-спортивный центр, дав ему имя Валентины Закорецкой – самой титулованной парашютистки мира, которая до последних своих дней работала тренером в Енакиевском клубе.

Компания «БРСМ-Нафта» немало сделала для возрождения в Украине авиационных видов спорта. В частности, в 2009 году благодаря ее поддержке в том же Енакиевском государственному АТСК были проведены первые Всеукраинские соревнования по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Г.Т.Берегового. Теперь, после открытия Авиаспортцентра, талантливая молодежь имеет возможность беспрепятственно (и, главное, бесплатно) заниматься парашютным спортом и готовится к соревнованиям мирового уровня.

Предлагаем репортаж об открытии Авиационно-спортивного центра имени Валентины Закорецкой, с полной версией которого можно ознакомиться на сайте http://www.brsm-nafta.com

«ОРД»

* * *

Розпочав роботу заснований Компанією «БРСМ-Нафта» Авіаційно-спортивний центр імені Валентини Закорецької

16 червня 2011 року в Житомирі розпочав свою роботу Авіаційно-спортивний центр імені Валентини Закорецької — унікальний спортивний заклад, подібного до якого досі не було в Україні. Тренувальна база Авіаспортцентру облаштована на території колишнього обласного аеропорту «Житомир» (аеродром «Смоковка»), де вже запрацювала ланка парашутно-десантної підготовки. Найближчим часом готуються до відкриття ланка парашутно-спортивної підготовки й ланка парашутних послуг («дропзона»). На черзі — авіамодельна й планерна ланки.

В Авіаспортцентрі ім. В.Закорецької планується розвивати всі авіаційні види спорту. Але наголос робитиметься на парашутних дисциплінах — парашутному багатоборстві, класичному парашутизмі, купольній акробатиці. Вже в 2011 року заплановано провести змагання з парашутного багатоборства та встановити спеціальне обладнання, необхідне для проведення змагань з класичного парашутизму світового рівня — поролоновий майданчик приземлення з датчиком першого дотику, електронну систему вимірювання результатів у точності приземлення, відеоустановку для наземної зйомки акробатичних стрибків, електронний метеопост.

Засновниками Авіаспортцентру виступили Компанія «БРСМ-Нафта» та Громадська організація військовослужбовців, ветеранів та інвалідів повітрянодесантних, аеромобільних військ, морської піхоти та військ спеціального призначення «Купол» Житомирської області. Найактивнішу участь у відкритті нової спортивної установи взяли Житомирська обласна державна адміністрація, Житомирська міська рада та відомий всій Україні Клуб «Авіатік», який також базується на аеродромі «Смоковка» і щорічно проводить вже традиційні зльоти малої авіації імені С.П.Корольова .

Новостворений Авіаційно-спортивний центр був названий в пам’ять найтитулованішої парашутистки світу, абсолютної чемпіонки світу з класичного парашутизму 1976 року, 50-кратної рекордсменки світу Валентини Закорецької, ім’я якої тричі заносилось на сторінки Книги рекордів Гіннеса як жінки, що має найбільшу кількість стрибків з парашутом на планеті. Останні роки Валентина Миколаївна працювала тренером у єдиному в Україні державному закладі позашкільної освіти авіаційного профілю — Єнакіївському державному авіаційно-технічному спортивному клубі. Вона раптово померла 9 липня 2010 року у віці 63 роки, коли на її рахунку було 12503 стрибки.

2bbojk

Авіаційно-спортивний центр імені Валентини Закорецької розпочав підготовку й десантування парашутистів 16-го червня, а вже 17-го червня інструкторський склад взяв участь у святкуванні 65-річчя 8-го Армійського корпусу. Такого місто ще не бачило: на центральну площу обласного центру, майдан Соборний, приземлялись учні Валентини Миколаївни: один з перших її вихованців Геннадій Антюфєєв, який виконав свій перший стрибок з парашутом у 1979 році,

3bboik

і 19-річний Максим Слободян, який займається парашутним спортом лише з 2006 року, але торік вже виконав норматив Кандидата в майстри спорту України з класичного парашутизму.

Наступного дня, 18 червня, урочистості з нагоди відкриття Авіаспортцентру ім. В. Закорецької пройшли на аеродромі «Смоковка».

Поздоровити парашутистів прибули заступник Голови Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Балюрко, міський голова Володимир Дебой, секретар міськради Наталія Леонченко, заступник міського голови Олександр Бочковський, народні депутати України, депутати Житомирської міської та обласної рад.

Після офіційної частини гості попрямували до трибуни, спорудженої на майданчику приземлення, де спостерігали показові стрибки з прапорами України, м.Житомира та 8-го Армійського корпусу, виконані інструкторським складом Авіаспортцентру ім. В.Закорецької. Не бачив видовищного приземлення парашутистів тільки заступник губернатора — Віктор Балюрко в цей час перебував на борту літака й дивився на відокремлення парашутистів з місця 2-го пілота.

Після показових стрибків керівники області та міста оглянули навчально-тренувальну базу Авіаспортцентру ім. В.Закорецької. А в цей час гості авіасвята насолоджувались польотами літаків і вертольотів, що на запрошення Клубу «Авіатік» прибули на аеродром «Смоковка» з усієї України для участі в 5-му Всеукраїнському зльоті авіації загального призначення ім. С.П.Корольова.

Любителі екстриму мали можливість здійснити політ на пілотаж у кабіні Як-52 разом з досвідченими льотчиками чи здійнятись у повітря в салоні гелікоптера.

9bboik

Ті ж з гостей, хто побажали виконати стрибок з десантним парашутом з висоти 900м — зокрема, співробітники Компанії «БРСМ-Нафта» — у цей час проходили початкову підготовку на навчально-тренувальній базі Авіаспортцентру ім. В.Закорецької.

12bboik

Кілька годин теоретичних та наземних занять — і майбутні парашутисти вишикувались на лінії стартового огляду, подумки повторюючи чарівні слова «п’ятсот один, п’ятсот два, п’ятсот три, кільце, п’ятсот чотири, п’ятсот п’ять, купол».

13bboik

А ввечері, після польотів і стрибків з парашутом, гості та організатори свята зібрались біля зведеного на аеродромі концертного майданчика. Завершились урочистості пізно вночі великим багаттям і співами під гітару.

http://www.brsm-nafta.com/ua/company/news/103.html

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ