Человек не терпит насилия!

Розкрадання бюджетних коштів Русько — Тишківської сільської ради

12 квітня 2017 року Русько-Тишківська сільська рада уклала договір купівлі продажу великого об’єкту, який в подальшому планувалося використовувати, як дитячий садок. Від імені Ради даний договір було укладено його головою Горошочок Юрієм Васильовичем.

photo-2020-03-22-11-27-38

Сума договору вражаюча, як для бюджету сільської ради, за об’єкт який потребує капітального ремонту – 4 499 900 гривень (чотири мільйони чотириста дев’яносто дев’ять тисяч дев’ятсот гривень) 00 копійок.
Провівши власне розслідування за зверненням небайдужих жителів села Руські-Тишки нами встановлено факт розкрадання місцевих коштів під час укладення даного договору купівлі-продажу.

image

Зокрема купівлю даного об’єкту було здійснено по завищеній ціні, завищено її було на суму близько двох мільйонів гривень.
Звіт по оцінці даної нежитлової будівлі, перед укладенням договору купівлі продажу склало Товариство з обмеженою відповідальністю «АВТОКОМЕКСПЕРТ». Саме дане товариство за попередньою змовою з головою Русько-Тишківської сільської ради завищило вартість даного об’єкту.
Потім пропозицію про купівлю об’єкту разом зі звітом про оцінку майна було передано на розгляд сесії Руько-Тишківської сільської ради. Маючи «своїх» людей (спільників) у складі ради, Горошочок отримав позитивне рішення. Та рішенням ХХ сесії VII скликання Русько-Тишківської сільської ради було отримано дозвіл на укладення договору купівлі-продажу «табору праці та відпочинку літ А -2, нежитлової будівлі, загальною площею 1124, 4 кв.м.». Адреса даного об’єкту: Харківський район, с. Руські Тишки, вул. Центральна, будинок 15-а.
Бажаємо зазначити, що саме ТОВ «АВТОКОМЕКСПЕРТ» (Код ЄДРПОУ 37514217), має юридичну адресу в Дергачівському р-н, смт. Солоницівка, вул. 40-Років Перемоги, буд. 36, кв. 12. Та займається наступними видами діяльності: 45.32 Роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів; 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна; 68.31 Агентства нерухомості; 74.90 Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у.

Тобто, як бачимо дана юридична особа, не займається лише нерухомим майном, але і здійснює торгівлю деталями для автомобілів.
На даний момент знаючи достовірно про завищення, майже в два рази вартості об’єкта нерухомості на основі Звіту про оцінку майна виданого ТОВ «АВТОКОМЕКСПЕРТ» (Код ЄДРПОУ 37514217), існують сумніви що таке товариство, як юридична особа взагалі мало право здійснювати оціночну діяльність від імені юридичної особи. Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» «суб’єкти господарювання — зареєстровані в установленому законодавством порядку фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності, а також юридичні особи незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, які здійснюють господарську діяльність, у складі яких працює хоча б один оцінювач, та які отримали сертифікат суб’єкта оціночної діяльності відповідно до цього Закону;». Відповідно до інформації з загально доступних реєстрів, такий суб’єкт, як ТОВ «АВТОКОМЕКСПЕРТ» не зареєстровано як суб’єкт оціночної діяльності. Так, можливо до складу даного ТОВ входить фізична особа, яка має сертифікат на здійснення оціночної діяльності, але виникає питання чому тоді в договорі купівлі-продажу вказано ТОВ «АВТОКОМЕКСПЕРТ».
Всі факти викладені в даній статті знайшли своє відображення в заяві про вчинення злочину головою Русько-Тишківської сільської ради, яка направлена в правоохоронні структури. Хочемо зазначити що заява не направлялася до Харківської районної прокуратури №6 на чолі з Яковлевим, оскільки дана особа на протязі тривалого часу за попередньою змовою з Горошочок вчиняє злочини на території Русько-Тишківської сільради, а отже є прямо заінтересована в не встановленні істини по факту крадіжки місцевих коштів під час укладення договору купівлі-продажу.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ