Человек не терпит насилия!

Деребан землі на Харківщині

Циркунівська селищна рада має вигідне географічне положення, знаходиться поблизу міста Харкова, має добрі природні ресурси. Тобто, земельні ділянки на території Циркунівської селищної ради коштують досить дорого, та користуються попитом на ринку. Тому так званий «хазяїн» Харківського району – керівник прокуратури Яковлев А.С. не міг обійти дану нішу незаконно заробітку.

photo-2020-02-29-13-26-52

Організувавши стійке злочинне угруповання, прокурор до його складу включив членів комісії з питань аграрної політики, земельних відносин, використання природних ресурсів, екології та розвитку інфраструктури Циркунівської сільської ради Харківського району. Головою вище вказаної комісії є Бенедик Вадим Миколайович,

image

членами земельної комісії є Шмалько Алла Сергіївна, Богатирьов Андрій Володимирович, Бадалов Рустам М., Бутенко В.І. та інші. Всі ці особи являються членами стійкого злочинного угруповання.
На протязі тривалого часу Вони здійснюють злочини, щодо різних махінацій з земельними ділянками, які знаходяться на території Циркунівської сільської ради. Зокрема, виділяють земельні ділянки різним особам, попередньо отримавши від них грошову винагороду. Дане злочинне угруповання ( у складі комісії з питань аграрної політики, земельних відносин, використання природних ресурсів, екології та розвитку інфраструктури Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області), розраховує на свою повну безкарність, оскільки так звану «кришу» їм забезпечує керівник прокуратури Харківського району №6 Яковлев Андрій Сергійович. Фактично Яковлев являється керівником та організатором даного угруповання. Бенедик Вадим Миколайович виконує наступну роль в даному угрупованні: збирає грошові кошти з громадян, які виявили бажання звернутися до земельної комісії, а також разом зі своєю дружиною Бенедик Мариною, підшукує підставних осіб для оформлення земельних ділянок на них, з метою продажу та подальшого отримання грошової винагороди від її відчуження.
Одна із схем Бенедика та інших членів злочинної групи полягає в наступному: на засіданні комісії з питань аграрної політики, земельних відносин, використання природних ресурсів, екології та розвитку інфраструктури Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області приймається рішення, щодо виділу земельної ділянки тому чи іншому громадянину. Дана пропозиція ,як погоджена даною комісією, виноситься на засідання сесії Циркунівської сільської ради, але всі члени земельного комітету (в тому числі і Бенедик В.М.) за дану пропозицію не голосують вже на сесії, та повідомляють що не розуміють що це за громадянин, та навіщо йому потрібна земельна ділянка.
Відповідно до офіційної декларації Бенедика Вадима Миколайовича поданої за 2017 рік вказано майно, та те що на рахунках в банківській установі він має 16 тисяч доларів США. В 2018 році (а конкретно 18 травня 2018 року він розпочинає очолювати комісію з питань аграрної політики, земельних відносин, використання природних ресурсів, екології та розвитку інфраструктури Циркунівської сільської ради), і вже в декларації за 2018 рік, даний громадянин вказує що на рахунку в банківській установі він має суму 70 000 тисяч доларів США. Зрозуміло, що офіційне джерело такого великого доходу Бенедик Вадим Миколайович вказати не може, з цього я роблю правильний висновок, що ці грошові кошти отримані Бенедиком Вадимом Миколайовичем шляхом незаконних дій з земельними ділянками на території Циркунівської сільської ради, а конкретно це кошти отримані злочинним шляхом.
Щодо декларації Бенедика В.М. яка подана за 2018 рік, то НАЗК провівши логічний та арифметичний контроль на початку декларації зробило позначку, що «активи 10+ разів перевищують доходи». Це свідчить про незаконне отримання грошових коштів даним громадянином.
По факту вчинення керівником прокуратури Харківського району Яковлєвим злочинних дій предметом яких є земля в Харківському районі на даний момент вже здійснюється досудове розслідування Другим слідчим відділом (відділу з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ЄРДР № 42019000000001181 від 30.05.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365, ч.2 ст. 372 Кримінального кодексу України. В даній статті заяві вказуються вже нові епізоди злочинної діяльності, ЄРДР по яким ще не має.

На даний момент відправлено звернення до Президента України, ГПУ, НАЗК, НАБУ, ДБР тощо. Винні особи які реалізовують дану незаконну схему в життя, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ