Человек не терпит насилия!

«Фейкові Новини Кремля»

«Сенсаційні» новини про «поновлення» транспортного сполучення окупованого Криму з материковою Україною агітпроп «https://ee.sputniknews.ru» побудував на основі двох петицій. В свою чергу, окремі українські Інтернет-ресурси почали розповсюджувати новини подібного пропагандистського характеру. Відповідні прохання одночасно з’явилися на сайті президента України 25 липня і підозріло швидко стали поширюватися новинними агентствами Росії. Петиція про поновлення авіасполучення з Росією, до складу якої Кремль після окупації відносить і український Крим, на момент написання статті набрала 542 голоси із 25000 необхідних, а петиція про поновлення залізничного сполучення набрала 706 голосів. Тож ні про яку «масовість» і «активність українців», які нібито підтримали ці ідеї, не може бути й мови.
Кремль періодично запускає в широкі маси схожі наративи про те, що українське керівництво нібито готове зняти блокаду з півострова і поновити транспортне сполучення з Кримом. Особливо часто такі повідомлення почали з’являтися після президентських виборів в Україні та інавгурації нового президента. Напередодні в російських ЗМІ знову з’явилася інформація про те, що українці «благають» президента зняти всі види блокади з півострова, зокрема водну. Представник президента України в Криму Антон Кориневич підкреслює: до повної деокупації півострова українська влада продовжить всі види блокади Криму.
«Позиція щодо непостачання води Північно-Кримським каналом в Крим є правильною і вірною. Україна повинна застосовувати механізми, які має, для тиску на державу-окупанта. Для держави-окупанта це питання, безумовно, є важливим, тому що це, власне кажучи, господарська діяльність на території Криму. Але я не думаю, що найближчим часом ми отримаємо якісь зміни в цьому підході», – повідомив Кориневич в інтерв’ю «Сегодня».
Цієї ж позиції український уряд дотримується і в питанні поновлення транспортного сполучення із Кримом і сусідньою Росією в цілому. Міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово заявляв, що Україна не має наміру вести з Росією переговори на подібні теми до повної деокупації не тільки півострова, а й частини Донецької та Луганської областей.
Нагадаємо, в 2014 році Україна припинила поставки води на півострів, офіційно закрила морські порти Криму і припинила вантажне та пасажирське залізничне сполучення. У 2015 році внаслідок цивільної блокади припинено автодоставку товарів у Криму і постачання електроенергії.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ