Человек не терпит насилия!

Україна – не могильник відходів

Ряд російських і прокремлівських ЗМІ поширили інформацію про те, що Сполучені Штати Америки утилізують в Україні хімічні і ядерні відходи. Такі видання посилаються на начальника управління «Народної міліції» терористичного угрупування «ДНР» Едуарда Басуріна, який зробив відповідну заяву під час пресконференції.
За словами Басуріна, радіаційні та хімічні відходи американського виробництва утилізуються в Сумській області в Україні. Відповідну угоду з міністерством енергетики США по захороненню ядерних відходів нібито уклав президент України (2014-2019) Петро Порошенко.
«Державна інспекція ядерного регулювання України» спростувала цю інформацію. У офіційній відповіді стверджується, що ніяких ядерних відходів з США в Україну не завозили: «Державна інспекція ядерного регулювання України на журналістське звернення в рамках своєї компетенції повідомляє про неправдиве поширення в російських ЗМІ інформації про ввезення на територію України радіоактивних відходів американського виробництва та утилізації їх в Сумській області», — йдеться в документі.
Крім цього у відомстві підкреслили, що згідно з українським законодавством, існує заборона на ввезення на територію України будь-яких ядерних відходів.
«Звертаємо увагу, що відповідно до вимог статті 53 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», перевезення на територію України радіоактивних відходів з територій інших держав забороняються, крім утворилися в результаті послуг, які були надані Україні іншою державою і на які поширюється дія контрактної угоди між ними щодо повернення таких відходів в Україну », — додали в Інспекції.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ