Человек не терпит насилия!

Навіщо оточенню Президента знищувати тенісні корти?

big uOsyPQns

15 років у Києві на Подолі (вул. Межигірська, 56/63-а) функціонують тенісні корти. Збудовані на основі договору довгострокової оренди з Київрадою, відповідної проектної та дозвільної документації, внесені до Державного реєстру майнових прав. Корти на Подолі також сертифіковані Федерацією тенісу України, здобули визнання як серйозний спортивний об’єкт Києва й України загалом: на них тренуються дитячі та юнацькі секції, проводяться змагання різних рівнів.

Власником кортів на Подолі є ТОВ «Дитячий ігровий комплекс» (ТОВ «ДІК»). Його директора Віктора Агафонова обрано президентом Федерації тенісу міста Києва.

Але деяким можновладцям із незрозумілих причин функціонування цього об’єкта не подобається. І вони вдалися до дій, що цілком підпадають під ознаки рейдерської атаки на ТОВ «ДІК». Один із таких людей – депутат Київради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Вадим Сторожук.

Наразі за авторством В. Сторожука є проект рішення Київради «Про ініціювання розірвання договору оренди на право тимчасового довгострокового користування землею на умовах оренди по вул. Межигірській 56/63 у Подільському районі м. Києва від 07.09.1999 року № 85-5-00031…».

У пояснювальній записці до вказаного проекту рішення – у пункті 2 «Мета прийняття рішення» – зокрема, зазначено:

«Проект рішення розроблено з метою ініціювання розірвання договору на право тимчасового довгострокового користування землею на умовах оренди по вул. Межигірський 56/63…».

Тож обґрунтування виглядає так: розірвати договір пропонується з метою розірвання договору?

А у пункті 6 «Прогноз результатів» щодо цього проекту рішення читаємо:

«У результаті прийнятті проекту рішення буде забезпечено раціональне використання земельної ділянки».

До цього пункту не виникало б запитань, якби у пояснювальній записці містилося хоч б мінімальне обґрунтування того, що зараз (на думку Сторожука) ця ділянка використовується буцімто нераціонально. Але нічого подібного у тексті нема.

То з яких причин тоді розривати договір?

Схоже, що правдошукацтво і правдоборство не входять до інтересів депутата Сторожука. Схоже, у нього одна мета – у будь-який спосіб відібрати землю у законного користувача ТОВ «ДІК». І він навіть не обтяжує себе будь-якими поясненнями і обґрунтуваннями. Як у байці «Вовк і Ягня»: «Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать».

Ситуацію коментує директор ТОВ «ДІК» Віктор Агафонов:

«Якщо зазначений, поки що проект рішення, прийме Київрада, підпише київський міський голова Віталій Кличко і його візьмуть до виконання відповідні служби – цим буде грубо порушено статті Земельного та Цивільного кодексів України, Регламенту Київради, Регламенту засідань профільної комісії, засадничих документів Департаменту організаційно-правового забезпечення КМДА тощо. Згідно з чинним законодавством Київрада не має права в односторонньому порядку розривати договір оренди. Такі дії передбачені або за обопільною згодою сторін, або у разі вилучення ділянки під суспільні потреби, або на виконання судового рішення.

Але наразі жодної причини не існує. Ми не давали згоди, суспільної потреби не існує і немає позову до суду. Тож яким чином Київрада може розірвати договір з користувачем, до якого за всі роки існування об’єкта вона не має претензій? Як нема їх і в обґрунтуванні проекту рішення за авторством пана Сторожука.

Жодного об’єкта чи соціальної ініціативи, яким заважав би Дитячий ігровий комплекс, не існує. Натомість на кортах на Подолі тренуються сотні дітей та юнаків, це – десятки спортивних груп. Залучені близько двадцяти професіональних тренерів. Проводяться чемпіонати різних рівнів. Тренуються спортсмени, що мають міжнародний рейтинг і представляють Україну на міжнародному рівні».

Тож з якою метою пан Сторожук лобіює заздалегідь незаконне рішення?

З авторитетних, але анонімних джерел ми дещо дізналися. Нібито рейдерську атаку на тенісні корти замовив депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка, давній друг і партнер по бізнесу Президента Ігор Кононенко? Або хтось із оточення пана Кононенка замовив рейдерську атаку на його користь? А депутат Київради від президентської партії «Солідарність» Вадим Сторожук і секретар Київради Володимир Прокопів нібито є безпосередніми виконавцями цього замовлення?

І ще питання на останок: чи Президент Петро Порошенко в курсі усього того негативу, який пов’язаний з його правою рукою – Ігорем Кононенком?

Чи київський голова Володимир Кличко розуміє, у яку халепу він може вскочити, підписавши незаконне рішення?

Чи свідомі депутати Київради, що їх намагатимуться використати «втемну» для вдоволення незаконних інтересів потужного можновладця?

Игорь Петров, специально для ”ОРД” 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ