Человек не терпит насилия!

Семья Луценко жиреет на вырубке лесов

Я б на месте главы Гослеса не сильно б упивался старой дружбой с Луценком. Сын генпрокулола как-то уже поработал в Тедисе, и папка потом так всех обилетил, что Кауфман до сих пор дела закрывает, а прихваченый уголовным делом глава АМКУ после того вообще края потерял. В случае генпрокулола переход от дружбы до дрючьбы — плёвое дело.
Огромная благодарочка Юрій Віннічук, который установил, что большую часть экспорта древесины под видом дров государственные лесхозы друга Луценка направляют на мебельные фабрики Евросоюза.
Ну а я просто трошки систематизировал данные про лесопилки Луценка-младшего, на которых он пилит с папкиными корешами. Там такая мразь, о которой сам Сус на допросе дал показания… Не могу сказать «наслаждайтесь». Но прочитать таки рекомендую.

И ещё соображение. Евросоюз типа хочет, чтобы мы сняли мораторий на экспорт мебельного дерева. Но хочет якось непевно, матпомощь все равно выписывает. Неужто барыжная бюрократия ЕС удовлетворяется «дровами» от шоблы Луценко?

Юрий Николов

Під виглядом дров з України експортують виробникам меблів Євросоюзу нормальну деревину. При цьому найбільшими експортерами є державні лісгоспи, які контролює товариш генпрокурора Юрія Луценка, підрахував Юрій Віннічук у «Бізнес. Цензорі».

Дровами та деревиною для спалювання в Україні вважаються колоди довжиною до двох метрів з певною якістю деревини (сучкуватість, тощо). Однак при неуважному ставленні до цієї якості дровами можна назвати деревину, з якої можна робити меблі.

Відтак за підрахунками видання, найбільшими отримувачами українських «дров» в Євросоюзі у 2018 році є такі виробники меблів, як румунські компанії Egger та Kronospan, компанія з Угорщини Swisskrono, а також австрійський виробник пиломатеріалів австрійська Pisec Gesellschaft.

У першому півріччі з України вивезли «дров» та «паливної» деревини щонайменше на $560,30 млн. З цієї суми $324,85 млн припало на експорт державних лісових підприємств. Агентство лісових ресурсів України очолює Володимир Бондар, який знаходиться у близьких дружніх стосунках з генеральним прокурором Юрієм Луценком. Про причетність Генпрокуратури до контрабанди лісу говорив і колишній виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, який входить до команди прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Від «Наших грошей»

Родина Юрія Луценка безпосередньо причетна до лісового бізнесу. Син генпрокурора Олександр Луценко (той самий, що раніше працював у цигарковому монополісті «Тедіс Україна») є співвласником ТОВ «Грин вейв» (Київ) і ТОВ «Грандвуд груп» (Біла Церква), у яких в видах діяльності лісозаготівлю та лісопильне виробництво.

У «Грін вейв» партнером Луценка-молодшого є Віталій Морозюк, який є директором луценківської фірми ТОВ «Бел фам».

У «Грандвуд груп» партнерами ген прокурорського сина є Юрій Соколов, Андрій Горбатюк та Олександр Наумик. І всі вони разом з Луценком-молодшим є власниками ще однієї лісопилки в Рокитному Рівненської області – ТОВ «Веар».

Наумик відомий як юрист власника мережі супермаркетів АТБ Геннадія Буткевича. На Наумика зареєстровані частки у ТОВ «Українська постачальна група» та ТОВ «БР «Логістикс», він є членомопікунської ради у дитячій громадській організації «Футбольний клуб «Ювілейний», заснованій співвласником АТБ Євгеном Єрмаковим.

Наумик також мав справу з дружиною генпрокурора Іриною Луценко, яка рік тому продала Наумикуякесь рухоме майно за 1,89 млн грн. (можливо стару автівку, бо після цього вона відразу купила новий Mercedes Benz GLS 350D вартістю 2,43 млн грн.).

Нагадаємо, колишній співробітник Генпрокуратури Дмитро Сус у суді заявив, що Буткевич – «найліпший друг Луценка». В останній рік Держгеонадра та суди передали низку спецдозволів на користування надрами фірмам, що належать самому Буткевичу та Єрмакову і іншим представникам АТБ.

Наумик є співзасновником ТОВ «АЛД» (розвідка нафти і газу) разом з Володимиром Євдокимовим, який був заступником міністра МВС Юрія Луценка у 2000-х роках. Сус згадував Євдокимова разом з Буткевичем своїх показах по справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, якого обвинувачують у незакінченому замаху на шахрайське заволодіння  $500 тис. Мовляв Євдокимов давав вказівки слідчим ГПУ, які формально є підлеглими Юрія Луценка, що робити по справі, пов’язаній з нардепом від Сергієм Рибалкою, який зі скандалом розвівся з донькою Буткевича, після чого на нардепа почали тиснути колишній тесть і Генпрокуратура.

Євдокимов також має частку у ТОВ «Централ білдинг менеджмент» (село Лісники Києво-Святошинського району), що займається лісозаготівлею. Тут його партнерами є Вікторія Лаврега і Костянтинг Хворостяний.

Фірми «Веар», «Грандвуд груп» та «Централ білдинг менеджмент» напряму не значаться серед експортерів українських “дров”.

Найбільші експортери «дров» та «паливної» деревини України у першому півріччі 2018 р.

Експортер Сума, $
1. ДП «Тетерівське лісове господарство» 22 463 192
2. ДочП «Словечанський лісгосп АПК» 21 768 804
3. ТОВ «Л-транс» (Олександр Лінник) 20 480 983
4. ДП «Радомишльське лісомисливське господарство» 19 448 472
5. ДП «Кременецьке лісове господарство» 17 521 825
6. ДП «Словечанське лісове господарство» 12 795 734
7. ТОВ «Компанія Ліспостач» 12 176 897
8. ДП «Рокитнівське лісове господарство» 11 076 361
9. ДП «Тернопільське лісове господарство» 10 425 222
10. ДП «Білокоровицьке лісове господарство» 10 366 857
11. ДП «Бережанське лісомисливське господарство» 10 005 705
12. ДП «Чортківське лісове господарство» 9 994 157
13. ДП «Бучацьке лісове господарство» 9 915 877
14. ТОВ «Вудлайн 2014» 9 754 162
15. ДП «Макарівське лісове господарство» 9 384 794
16. ТОВ «Д-форест» 8 451 866
17. ДП «Сарненське лісове господарство» 8 311 105
18. ДП «Богуславське лісове господарство» 8 079 721
19. ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» 7 721 425
20. ДочП «Коростишівський лісгосп АПК» 7 653 110

Дані: джерело «Бізнес. Цензору» на митниці

Юрій Ніколов, «Наші гроші»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ