Человек не терпит насилия!

Після “контролю” за фармацевтичним бізнесом у родини СБУшника Сьомочко з”явилась нерухомість на ~$8 млн

В 2016 році листи за підписом очільника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка зупинили продаж в Україні життєво важливих ліків для діалізу. Фармацевтичні компанії назвали це тиском СБУ через припинення виплати “службі” відкатів з продажу. Через два роки у родини СБУшника знайшлись три будинки у елітному районі Конча-Заспа сукупною вартістю близько 8 мільйонів доларів.
 
 

Як йдеться у розслідуванні Лесі Іванової для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, родина Семочка у 2016-17 рр. придбала три будинки сукупною площею майже 1,5 тис кв м і орієнтовною вартістю $7-8 млн. Ці активи неможливо пояснити їхніми офіційними доходами.

Містом Семочко пересувається на чорному Ленд Крузері з номерами прикриття. За спостереженнями програми, свого пасажира Ленд Крузер щоранку їздить забирати в Конча-Заспу (село Козин), у закрите котеджне містечко, де паркується під одним і тим же будинком.

 
 
lk
domsplit
 
 
 
 

Це будинок на 333 квадрати з великим садом довкола. Офіційно його в лютому 2016 року придбала жінка на ім’я Тетяна Лисенко. Розслідування доводить, що найвірогідніше Тетяна Лисенко – це дружина Семочка.

 
 
dom1
lysenkosemoskobrat
 
 
 
 

Зокрема, у соцмережах діти Лисенко від першого шлюбу — Анастасія та Станіслав — називають братом третю дитину: хлопчика Іллю Лисенко, який раніше підписував себе “Ілля Семочко”.

 
 
instabrat
ilya
 
 
 
 

Згідно з даними майнового реєстру, у Сергія Семочка справді є син Ілля.

 

Неподалік від будинку Тетяни Лисенко, є ще два великих будинки, нещодавно оформлені на падчерку Семочка – Анастасію. Рік тому вона викупила будинок на 367 кв.м. по сусідству із Юрієм Артюховим, екс-заступником голови СБУ і очільником управління по боротьбі з корупцією. Раніше цей будинок був виставлений на продаж за два мільйони доларів.

domprodazha

Однак будинок за $2 млн – не найдорожче, що придбала тої зими Анастасія. Неподалік є ще одне закрите містечко. У січні 2017 року на неї там оформлюють  маєток на 670 квадратів.

dom3

Соцмережі також показують любов Лисенків до перельотів вертольотом. Яскраво-блакитний гвинтокрил з бортовим номером «UR-ICH» на фото з’являється щонайменше тричі за останні роки. Наприклад, у Анастасії є фото, зроблене під Одесою. Переліт маршрутом Київ-Одеса на сайті фірми-експлуатанта коштує від 4 до 6 тис дол.

vertushka

«Наші Гроші з Денисом Бігусом» проаналізували доходи всієї родини за останні 8 років і не знайшли жодного реалістичного варіанту легального джерела таких статків.

Офіційний дохід Тетяни Лисенко за майже 10 років склав $135 тис, причому всі гроші зароблені до 2014 року, надалі офіційного доходу не було. Це приблизно 1/10 будинку, який на Лисенко оформили. Її дочка Анастасія останні кілька років – доглядає за дитиною. Офіційно працювала до 2014, за останні 8 років загалом заробила близько $59 тис. Вказана сума – це “приблизно балкон” у одному з двох будинків, який на неї оформили.

lisenkokotondokhody

Зять Володимир Котон. Офіційний дохід за 8 років – півтори тисячі гривень.Старший син Станіслав — 18 тис грн. Молодший син неповнолітній.

Ані батьки Семочка, ані його брат згідно їхніх доходів та способу життя також не допомогли б з купвлею нерухомості на мільйони доларів.

Особисті офіційні доходи самого Семочка, засекречені разом з декларацією. Однак зарплати керівників служби (вказані у деклараціях трирічної давнини) вказують: очільнику СБУ Василю Грицаку (1,5 тис дол./міс) довелось би заробляти на будинок Семочка 120 років. Першим заступникам Грицака Малікову і Демчині – 83 роки і 138 років відповідно.

gricak

Нагадаємо, найчастіше прізвище Семочка звучало в контексті втручання СБУ в державні закупівлі ліків, зокрема – препаратів для перитонеального діалізу. Внаслідок цього втручання на якийсь час зупинилися закупівлі ліків, пацієнти не отримували необхідних препаратів. Представники діалізного ринку називають кількість померлих — близько 200 людей.

В липні 2018 року Семочко призначили першим заступником Голови Служби зовнішньої розвідки. Водночас, більшість членів його родини — громадяни Росії.

Profile picture for user ivanova.l

ЛЕСЯ

ІВАНОВА

ТЕЛЕПРОГРАМА “НАШІ ГРОШІ”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ