Человек не терпит насилия!

Ще одна історія про шахраїв, корупцію та суди

Ще одна історія про шахраїв, корупцію та суди.
Якось, теплого осіннього дня, пан Віталій задумав розширити свою невеличку справу. Справа була дійсно невеличка. Чотири гектари землі, що лишилися йому після розвалу колгоспу, корова, трійко поросят та повен двір курей. На хліб з маслом було достатньо, проте хотілося більшого. Хотілося не багато, хотілося мати власного трактора. Тут і пропозиція надійшла. А може й навпаки, спочатку пропозиція а потім бажання, не важливо. Загорівся пан Віталій мрією, купити трактор, як пропонують, за 190 тисяч гривень і це в 2015 році. Не було в селі у Віталія випадків, щоб молоді дівчата нагло «розводили» чоловіків поважного віку, тому не виникало в нього жодної підозри в нереальності ціни за новий трактор, наївно проковтнувши байки про залишки цілої купи нікому не потрібних дешевих тракторів на складах ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО», Віталій сплатив, начебто, задаток за трактор МТЗ Бєларус 892, синій, 50 тисяч гривень, підписав договір, в якому не розумів ані слова, і поїхав додому, чекати доставки трактора на наступному тижні. Коли ж у визначений термін трактора не привезли, Віталій зателефонував панночці, поцікавитися, де ж його омріяний помічник? Телефоном йому повідомили, що трактор затримується в дорозі, тому треба почекати. Ще через тиждень Віталій виявив бажання самостійно забрати трактора, де б він не був, проте, знову був заспокоєний обіцянкою доставки трактора на наступному тижні.
В решті решт Віталій не витримав і самостійно поїхав до міста. В офісі фірми перед ним вибачились і запропонували написати заяву про розірвання договору, ну не вийшло щось із трактором. Віталій написав заяву, як казала дівчина, лишив їй і поїхав додому чекати. Чекати довелось не довго. Поштою надійшов лист з повідомленням: договір розірвано, приємно було працювати, до побачення.
Про те не ця історія є основною, це лише вступ. Основна історія далі.
Віталій зрозумів, що його «кинули» і почав шукати правди в державі. Адже його навчали все його непросте життя, що держава існує для захисту своїх громадян. Державні органи є взірцем законності й справедливості а в суді можна знайти правду.
Віталій написав скарги до Кабміну, Генеральної прокуратури, МВС, ДФС, Держспоживінспекції, Мінюсту, Нацполіції, Нацкомфінпослуг, та подав позов до Печерського районного суду.
Всі перелічені поважні державні органи не стали розглядати по суті скаргу на шахрайські дії а направили матеріали до старшого слідчого Кіровоградського відділу поліції старшого лейтенанта Федічкіна Б.С., який, напевно, не мав більше справ, як лише відповідати на чисельні звернення громадян до державних органів. Оскільки, не дивлячись на повідомлення про проведення необхідних слідчих дій за кримінальним провадженням (№ 12015120020010569), ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО» продовжувало діяльність.
Печерський районний суд взагалі здивував. Посилаючись на незалежність, верховенство права та надмірну завантаженість, суддя Гладун Христина Анатоліївна розглядала справу (№ 757/48830/15-ц) не «протягом розумного строку, але не більше двох місяців», як визначено Цивільно-процесуальним кодексом України (далі — ЦПК), а з 25.12.2015 по 29.06.2016, тобто, протягом семи! з лишком місяців.
Більше того, рішення, таке довгождане, було надруковане та надіслане лише 17.10.2016, тобто, майже чотири місяці пані Христя друкувала прийняте нею рішення, хоча у відповідності з ЦПК мала це зробити не пізніше трьох днів з дня його проголошення. При цьому, Голова Печерського районного суду пан Козлов Р.Ю., на скарги щодо порушення термінів, письмово повідомив про те, що пані Христя виконує свої професійні обов’язки незалежно і він не має повноважень впливати на ці терміни.
Після довгих прохань, скарг, нервових розмов, рішення суду нарешті було надруковане, проте за глибоким переконанням співробітників суду, воно не могло набрати законної сили, оскільки суд має чекати десять днів після отримання відповідачем такого рішення. І суд чекав. А чекати суд вміє. Судом було враховано надможливості Укрпошти щодо повільності доставки кореспонденції і враховано, що 605 метрів (відстань від будівлі суду до будівлі, де знаходиться ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО») лист може подолати за 36 діб. Тобто, на глибоке переконання Христини Анатоліївни та судді Болотова Євгена Володимировича, виходячи, як зазначається, виключно з фактів, установлених на підставі власної оцінки доказів, розуміння закону, верховенства права, швидкість руху листа складає близько 70 сантиметрів на годину. Тому пан Євген Володимирович 02.02.2016 прийняв апеляційну скаргу ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО» на рішення Печерського районного суду від 29.06.2016, хоча й залишив її без руху, проте надав строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п’яти днів з дня отримання ухвали. І через 21 день, 23.12.2016, пан Болотов Є.В. прийняв повторно апеляційну скаргу, яку розглянув лише 31.01.2017.
Проте, зазначена дата не стала завершальною, оскільки пані Христя продовжувала самовіддано стояти на сторожі власної суб’єктивної законності й справедливості і не поспішала виконувати вимоги ЦПК що змушують її протягом п’яти днів після набрання судовим рішенням законної сили видати виконавчий лист. Дійсно, невдовзі, а саме 09.03.2017, традиційно, не протягом 20 днів з дня набрання законної сили рішенням апеляційного суду, як того вимагає ЦПК а через 38 діб суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Євтушенко Оленою Іванівною прийнято касаційну скаргу. Більше того, Олена Іванівна наказує зупинити виконання рішення Печерського районного суду, яке, завдяки старанням Христини Анатоліївни і так не виконувалось, та надіслати особам, які беруть участь у справі копії касаційної скарги, які, традиційно, не надсилались. Хоча, якщо власні переконання Христі, Євгена та Олени в швидкості руху поштового листа правдиві, касаційна скарга має надійти до Віталія десь через 2600 років. Не дивлячись на це, Олена Іванівна щиро надала право Віталію подати заперечення на касаційну скаргу в строк до 10.04.2017. І знову, як не дивно, Віталій встиг. Тобто, судді глибоко переконані, що співробітники ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО» не могли знати про рішення судів в терміни, визначені КПК і тому не обмежували їх в термінах подання всіляких скарг і заперечень, а пан Віталій, в далекому селі Кіровоградської області, в якому ні те що інтернету, мобільного покриття немає, має своєчасно дізнаватись про будь-які судові перипетії, навіть без надсилання повідомлень, визначених законодавством.
В решті решт, 29.06.2017 Колегія суддів судової палати Вищого спеціалізованого суду України щось там розглянута, встановила й ухвалила та 11.07.2017 спромоглася оприлюднити ухвалу. І знову черга за пані Христею. Якщо 11 аркушів рішення вона друкувала 4 місяці, то на 1 аркуш виконавчого листа у неї пішло 2 місяці і 10 днів. І це з майже щоденними нагадуваннями.
В решті решт, 20.09.2017 Печерський районний суд міста Києва видав виконавчий лист. Черга за Державною виконавчою службою. Першу заяву виконавча служба відхилила. Начебто, особу представника неналежно було засвідчено. Три суди протягом двох років визнавали особу представника а от державний виконавець Кущ Віра Валеріївна не визнала. І це не дивлячись на відсутність в законодавстві такої підстави для відхилення заяви. Оскільки оскаржувати дії чи бездіяльність Віри Валеріївни дорожче ніж власноруч подати заяву до Києва жителю Кіровоградщини, Віталій самостійно подав заяву.
Заяву отримав в.о. начальника відділу Печерського районного ВДВС м. Київ Менчиць Н.Є., який прийняв рішення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання, у зв’язку із тим, що відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчі документи, за якими стягувачем є держава або державний орган можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох місяців після набрання рішенням законної сили. І, нарешті, “18” січня 2018 р. Печерський районний суд м. Києва в складі: головуючого судді — Підпалого В.В. приймає геніальне рішення! «Внести виправлення описки, допущеної виконавчому листі, виданому 20.09.2017! на підставі рішення суду по справі № 757/48830/15-ц за позовом Віталія до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лізингова компанія «Ваш Авто» про визнання недійсним договору фінансового лізингу та стягнення збитків, зазначивши вірний строк пред’явлення виконавчого листа до виконання як до «31 квітня 2017 року»!
Така сумна історія.
Виникають питання!
1. Що ж і як протягом 2,5 років розслідував старший слідчий Кіровоградського відділу поліції старший лейтенант Федічкін Б.С., коли фірма, яка начебто протягом 2,5 років надавала в лізинг автомобілі, автобуси, катери й трактори не має ні майна, ні коштів, ні автомобілів, ні ліцензії на таку діяльність, при цьому успішно отримувала і «відмивала» гроші?
2. Чому для кримінальної відповідальності співробітників ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО» доказів не достатньо, при наявності 3480 ухвал суду про незаконні дії товариства?
3. Чи повинні були посадові особи Кабміну, Генеральної прокуратури, МВС, ДФС, Держспоживінспекції, Мінюсту, Нацполіції, Нацкомфінпослуг цілком покладатися на спритність старшого слідчого Кіровоградського відділу поліції старшого лейтенанта Федічкіна Б.С. у вирішенні проблем, пов’язаних з діяльністю ТОВ «Лізингова компанія «ВАШ АВТО»?
4. Головне питання! Дії та бездіяльність вищезгаданих служителів Феміди стали причиною незаконних дій шахраїв чи їх наслідком?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ