Человек не терпит насилия!

МИ ЗДОБУЛИ?

myzdob

Під рубрикою «Хроніки Незалежності».

5 грудня 2017 року Державний департамент Сполучених Штатів офіційно підтвердив те, про що я давно пишу – під дахом Національного антикорупційного бюро України працює американська резидентура, яка користується технічними й оперативними можливостями НАБУ для отримання конфіденційної інформації. Дипломатичною мовою це звучить так: «U.S. law enforcement professionals are embedded in Ukraine’s National Anti-Corruption Bureau (NABU) to help build anti-corruption and asset recovery capacity and strengthen Ukraine’s overall anticorruption efforts».

Тобто: «Професіонали правоохоронних органів США входять до складу Національного антикорупційного бюро України для сприяння нарощуванню спроможності до боротьби з корупцією, відшкодування активів та посилення загальної антикорупційної роботи України».

Очікуємо на аналогічне зізнання з боку Великої Британії, чиї «професіонали» також використовують оперативні можливості НАБУ для вирішення своїх виробничих завдань.

Зокрема, представники американської та британської розвідок знайомляться з результатами проведення НАБУ негласних слідчих (розшукових) дій щодо українських високопосадовців та мають можливість виявляти контррозвідувальні операції Служби безпеки України шляхом проведення контрспостереження з використанням співробітників Оперативно-технічного управління НАБУ. Ще торік я описував один з таких заходів НАБУ, про який дізнався завдяки втраченій НАБУїнами флешці з секретною інформацією. У ході цього заходу співробітники НАБУ (вочевидь, разом зі своїми амерканськими кураторами) розшифрували таємну базу Департаменту оперативного документування СБУ.

Власне, для забезпечення безперешкодної діяльності американської та британської резидентур посольство США в Україні й вимагає наділити НАБУ технічними можливостями безконтрольно знімати інформацію з транспортних телекомунікаційних мереж та створити для НАБУ окремий суд, який надаватиме видимість законності негласним заходам НАБУ в інтересах іноземних «професіоналів».

Наступного дня ФБР також виступило з заявою, в якій уточнило, що «Співробітники ФБР працюють за цим напрямком у НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі на підтримку відносин між сторонами. Ці спеціальні агенти та аналітики не є оперативними». Звісно, не є. А навіщо ФБР направляти в Україну оперативних співробітників, якщо всю необхідну оперативну роботу проводять співробітники Оперативно-технічного управління НАБУ коштом українських платників податків – слідкують за громадянами, прослуховують їх телефони, читають електронну пошту, виявляють спостереження з боку контррозвідки тощо? Від ФБР в НАБУ працюють лише спеціальні агенти та аналітики, це – свята правда.

Більш того, недавно директор НАБУ Ситник публічно визнав, що операції з провокування підкупу негласними співробітниками НАБУ народних депутатів Розенблата та Полякова, а також першої заступниці голови Держміграційної служби України Пімахової, НАБУ планувало й проводило спільно зі спецслужбами Сполучених Штатів. Іншими словами – представники ФБР були допущені до матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій.

Але є нюанс: уся інформація щодо проведення НСРД до певного моменту становить собою державну таємницю, а всі документи мають гриф «таємно», доки вони не розсекречені в установленому порядку. Холодницький своїм одноосібним рішенням може дозволити ознайомлювати представників ФБР з матеріалами кримінальних проваджень, що становлять таємницю слідства, але не є секретними. Однак ані Ситник, ані Холодницький не наділені повноваженнями допускати до ознайомлення з документами, що мають гриф обмеження доступу, осіб, які не пройшли спецперевірку в СБУ й не отримали відповідного допуску.

Сподіваюсь, після повернення Ситника та Холодницького з США слідчий їм це пояснить під протокол.

Володимир Бойко, для «ОРД»

PS. До кінця лютого 2014 року аналогічним чином Службу безпеки України контролювала російська розвідка, а посольство РФ у Києві було чи не найбільшим споживачем електроенергії завдяки розташованому на Солом’янці центру радіотехнічної розвідки ФСБ.

Міняються лише хазяї, але не змінюється суть української ”Незалежності”.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Як НАБУ 7 мільонів вкрало

Як НАБУ 7 мільонів вкрало

Україна вже майже рік протистоїть широкомасштабній агресії зі сторони московії. Нація втрачає кращих із кращих, виборюючи жорстокою ціною власні свободу…
Військовослужбовець, кандидат на посаду голови НАБУ Сергій Горбатюк: "Законопроєктом 8271 Рада грубо порушує Конституцію, щоб більш жорстко карати лише певну категорію людей - військовослужбовців"

Військовослужбовець, кандидат на посаду голови НАБУ Сергій Горбатюк: "Законопроєктом 8271...

Продовження незалежної роботи НАБУ та обрання його директора до березня 2023 – одна з небагатьох умов, яку поставив до України…
Стали известны результаты первого рейтинга кандидатов в директора НАБУ

Стали известны результаты первого рейтинга кандидатов в директора НАБУ

Как пишет газета «Судовый репортер», стали известны результаты первого рейтинга в тестировании кандидатов на должность директора НАБУ. «29 грудня і…
НОВОСТИ