Человек не терпит насилия!

Лавренюк очолює корупцію в портах

Цікаві речі наразі відбуваються у маленькому порту Бердянськ. Але як багато вони кажуть про дійсність. Там вже другий місяць портовики не приймають в обійми назначеного зверху нового в.о. директора замість старого в.о. Миколи Ілльїна, якому спільними зусиллями міністерства та слідчих плетуть лапті. Новий в.о. не може пройти далі проходної і сидить в приймах у кабінеті начальника філії АМПУ в інший будівлі і керує його секретаркою. Здавалося б, в чому проблема? Чи це перший знатий директор порту, чи останній? Вкрав — посидь. Але це тільки здається. Бо справа не тільки в тому, хто і що вкрав, а в тому хто і що хоче вкрасти під розмови про директора-крадія.

Нагадаю, що Ільїну висунуті обвинувачення у протидій та нанесенні збитків не державі, а приватній компанії — ТОВ ”Аскет Шиппінг”, яку у середовищі професіоналів ласкаво кличуть Ацтеками. Не будемо відступати від традиції й ми. Одразу питання — а чого це хтось так полюбив приватну компанію, що замовив справу проти директора, та й ще депутата обласної ради? Що це за плем’я Ацтеків, звідки вони пішли й куди йдуть?

Історично Ацтеки вийшли з так званого донецького клану. Це сьогодні склалося враження, що “успішна компанія” з Бердянську змогла вийти з меж провінційного містечка на великий всеукраїнський масштаб.

Зараз ніхто вже не згадує, як свого часу на протязі довгого періоду це була “шістка” в колоді донецьких. І завданім цієї “шістки” було виконувати всю брудну роботу в донецькому (а точніше Маріупольський) харчовому ланцюгу з лану до столу, тобто до порту. Саме Ацтек забезпечував проходженні на експорт всього аграрного контробасу через порт Маріуполя. Це було саме дно. Ацтек брався за те, що, не намагалися зробити інші:
— заниження експортного мита
— оформлення зернових, закуплених за чорну готівку
— підробка експортних документів
— оформлення насіння соняшника, як подрібнений – і значить без мита
— змішування фуражної пшениці з продовольчою
— експорт продовольчої пшениці, а за документами фуражної.
— сприяння завищенню експортної вартості з метою отримання додаткового ПДВ – відшкодування.
На ті часи це були значні кошти и бюджет не доотримував значні надходження.

З боку донецьких це були відомі обнальці, які в донецькому клані займалися забезпеченням стабільної роботи на чорному ринку. В більшості своїй — рекетіри та бандити, які відбирали врожай за борги у селян Донбасу, або просто відбирали. А Ацтеки бігали у них в шістках, бо мали ц цього свою копійку.

Потім, приблизно у 2008 році, донецькі делегували Ацтеків у Бердянськ. Ацтеки залишили Дімона Мелецького (на призвістко “Пів-людини” за свій маленький зріст, або ще його називають «Брелок», https://www.facebook.com/kaitserfer?fref=ts у Маріуполі. Головна задача Дімона – забезпечити стабільний взаємозв’язок між Ацтеками та донецькими. Брелок досі грає роль зв’язкового між Ацтеком та донецькими, які вже і не донецькі. Якщо зайти подивитись на фейсбучних друзів Дімона ви побачите там багато менеджерів ацтеків.

Десь приблизно в 2007-2010 Ацтеки формуватися як регіональне ОЗУ в термінах Кримінального кодексу. В цей час вони навчилися гілити вантажовласників на хабарі і у змові з різними контролючими органами та при підтримці донецьких, видоювати вантажовідправників. При чому, ті ж самі обнальці парили за фіктивним документами зернові реальним в експортерам на складах порту. І ДІмон приймав в цьому активну закупівельну участь. Це були вже корабельні партії.

І все ж, Ацтек уявляв собою примітивне об’єднання алко та наркозалежних під керівництвом, чувака, у я кого інші учасники потроху п#здили прибуток. Ніхто не мріяв ні про які міністерські рівні. І взагалі виїзд за межі Донецької або Запорізької області вважався святом.
Трамплін стався у 2010-2013 з приходом Родини Януковоща до влади. Виник дефіцит “своїх пам’ятаєте анекдот про те, що в Єнаківо вже нікому працювати прибиральницями бо всіх призначили начальниками? Щоб більше вкрасти, отрібно було різко нарощувати чорний ринок.І тут Ацтек автоматично піднявся не декілька рівнів.

Восени 2010 року Юра Єнакієвський закрив через уряд зерновий рінок для експорту, і почав трахати всіх виробників, трейдерів а експортерів. І, Ацтек на свому відрізку Маріуполь — Бердянск відіграв свою певну роль в цій грі. Експортувати мали право тільки компанії, які мали входили в орбіту Родини. І Ацтек почав обертатися в колах, близьких до родинних – серед представників Клюєвих і так звані майданчики (колишні обнальні центри). Єнаківські розширювали свої зони впливу на Миколаїв, Херсон, Одесу, Іллічевськ. І за єнакіївськими шли донецькі друзі Ацтеків. Таким чином Ацтеки опинилися і в Херсоні, і в Миколаїві, і в Одесі. Причому, там вони обслуговували інтереси тих самих донецьких бандюків.

І знову, все ж те саме – змішування класів вантажів, крадіжки вантажів на складах, недостачі, фіктивні документи, і т.д. Місцеві були просто в ох#є, але терпіли. З цього часу Ацтеки стали позиціонуватися уже не як шістка на побігеньках у донецької братви, а як тіпа експедиційна компанія.

В період 2010 – 2013 року Ацтек активно співпрацював з відомим запорізьким кримінальним авторитетом Євгеном Анісімовим, який позіціонувався “смотрящім” від Родини за Запоріжжям. З приводу цієї співпраці навіть є декілька кримінальних справ, які розслідує Запорізький відділ БЕП. До речі, той самий БЕП, який напав на Ілліна Миколу і який сторчав бідля порту коли туди намагались завести нового в.о. Це дуже ціково. Радник вважає, що БЕПу пох#й з кого бабки брати. І тому, справи по Ацтеку-Анісімову ще не закриті.

Якщо, аналізувати той період існування Ацтека як ОЗУ, то важливим є той факт, що в той час своє місце зайняли брати Малецтки – Дімон і Веталь, які є вихорцями з кримінального маріупольского та донецького середовища.

І,саме тоді Дімон взяв на себе все спілкування з криміналом, і мав свою частку з цього. А Русін-“Гоблін” став торгувати обличчям і вдавати з себе такого ділового і головного — почав їздити на конференції, закордон, спілкуватися з чиновниками, бути спонсором “Портів України”, бердянського відділку церкви МП, сплачувати замовні інтерв’ю.

Звичайно, не все було так гладко. Брелок неодноразово заїжджав до Маріупольського УБОЗу, про що є свідчення. Чи маріупольські УБОЗІВці хотіли в долю, чи мала місце якась внутрішньокланова розборка? Незважаючи на те, що Брелок вже в ті часи крав в Гобліна, Гоблін платив викупи УБОЗу за Дімона. Кажуть, що прибутки від співпраці з бандитами були дуже солодкі, так що Гоблін закривав очі на “художества” Брелка.

Цікавим є епізод, коли у 2014 році Маріпольского УБОЗівця Узуна призначили у БФ АМПУ на посаду заступника з безпеки. Гоблін просто був у відчаї. Рахується що Узун має зуб на Гобліна та Брелка ще з часів до-Родини.

З часом їм вдалося завуалювати зв’язок з донецькими. Кажуть, що люди, які знаються з Ацтеками останні роки, впадають в ступор, коли їм намикають, що Ацтеки активно пов’язані з Родиною. Також кажуть, що це є сюрпризом навіть для керівників другої ланки самого Ацтеку – тіпа працюють в одній компанії, а не поінформовані про основні джерела конкурентних переваг і відверто вірять що Ацтек така талановита компанія и Гоблін такий чудовий лідер.

З початком війни цей шлак змістився у Миколаїв і Одесу. Причому Брелок переїхав за своїми корешами. Тут вони знову зорганізувалися у донецький клан, вибили місцевих і зайняли позиції. А згодом, в кінці 2015 року Брелок переїхав до Києва. В Києві зібралася значна частина всякої п#здоти, часів Родини. І знову все те саме – обнальці, бандоси полуділові, люди які вивезли кошти з Донбасу, впливові сєпари, донецьки банкіри. Брелок є активним учасником цього руху. Вони часто збираються в ресторанах, які належать донецьким і рухають свої інтереси.
До речі, Русін-Гоблін має компанію в окупованому Криму в Керчі, яка обслуговує російськи кораблі, і також компанію у Ростові, яка теж обслуговує російський бізнес. Але мабуть СБУ теж в долі, бо ніяк не реагує. Брелок досить часто буває у Ростові. До речі, Брелка та його брата люто ненавидить весь бердянский колектив Ацтеку.

Брелок не по-дитячому довбить кокс і траву – це корпоративний донецький стайл. Гоблін раніше довбив, але коли стали про нього писати у пресі перестав – дуже боїться що десь буде відео.

А тепер піднімемся на щабель вище. Як так сталося, що за “нової влади” Ацтеки стали портовим оператором?
Напевно вже відомий факт, що святий Лавренюк Юрій і його величність Мерс — Омелян розвели Гобліна на лям у.о. за статус порно-оператора в Бердянську і плюс 1-2 дол з тонни. А тонн таких заплановано десь под мільон. Також, цікаво знати що з Гобліна взяли приблизно лям зелених за статус порно-оператора по Маріуполю.Також восени 2016 ця ж бригада розвела Гобліна на статус порно-оператора по Жовтневому і Ацтек бовтався у реєстрі порно-операторів Жовтневого як гівно у прорубі приблизно 10 днів. Для цього ламали через коліно керівника порту, а потім все рівно Ацтек вилетів з реєстру. Тобто ощипали Гобліна на бабки не тільки за Бердянськ

Гоблін дуже в непорозумінні від цих кульбітів. Але продовжує вірити, що це ж свої хпопці і це не розводка на бабки. А на справді вже давно шістка у схемі, тільки зараз це вже ментовська схема. Класика – вони роблять йому проблеми і вдають, ніби то вирішують і весь час викачують живі гроші, доки вони не закінчуються. До речі, Гоблін щось замислив зробити з керівником Жовтневого і для цього підсилив філію у Миколаєві. Стучить на начальника порту в Київ і його гондураси при активної учсті Брелка збирають любі компромати на Русіка і Якименка. І, хочуть їх усунити з використанням брудних методів. Адже Ацтек так і не отримав доступ до причалу в Ольвії.

Повертаючись до Бердянську можна прогнозувати, що протистояння залишиться. Кажуть що йдуть перемовини. Про що, питаю я у вас? Як св.Лавру і його величності Мерсу відмовитись від мільйону? Це вже повинно дуже сильно припекти. Крім того, в декого є свої види на порт.
Є Харченко (Шаріков-Абирвалг), Рєзніков, Солодій (Elephant) і Малецкий. Вони постійно підливають бензину в вогонь конфлікту, повідомляючи нагору, що всі підкуплені, що Бабець нічого не робить і таке інше. Харченко і Резніков є агентами впливу Мерседесу і їх туди поставили не для того, щоб вони вели перемовини до компромісу. Крім того, у них є ширше завдання – з часом вони мають викинути Гобліна із засновників Ацтеку і завести туди правільних пацанів – самого св.Лавра &Co. Не все ж життя від буде замміністра. А жити красиво хочеться завжди.
Чому Бердянськ? Маленький порт, єдиний майновий комплекс, працює ефективно, за звітами видно, які гроші йдуть поза кишені — щороку кілька мільоінів доларів можна мати майже легально і не напружуючись. Тому Мерс обрав для себе Ольвію, а св.Лавру розписаний Бердянськ.
При цьому здається, що Голблін досі вірить, що все йде за супер-розумним планом, який розробили люди Св. Лавра і він в цьому плані відіграє роль основної стратегічної фігури. Насправді, його чекають сумні перспективи. Крім того, Харченко претендує на посаду директора ДП БМТП вже давно. По задумці цієї геніальної розробці, він має зайти на порт на другому чи третьому витку директорської каруселі. Тобто зараз вони тримають його у запасі, а палять всякий шлак у вигляді Бабця. Його вже возили неодноразово на кастинг до кулуарів у Київ.

Брелок і Слон – тут все просто – коли йде війна, набагато легше красти у Гобліна і більше їм нічого не треба.
В Ацтеку є решта людей, які дуже бояться втратити роботу у Бердянську. І які розуміють – що у цій ситуації втратити роботу дуже легко. А ще можна загриміти у якийсь п#здорез типу «мною прочитано, та з моїх слів записано вірно». Як показує практика, таке інколи трапляється – то на хабарі спіймають раптово, то маскі-шоу заїздить, то персоналізований витік у пресу. Це прошарок люто ненавидить і Абирвалга, і Брелка, и Елефанта. Але, все разом вони не мають ніякого вплива на Гобліна, який досі вважає, що все йде за планом і його не зіллють. Хай вважає…

Ззовні ситуація в Бердянську виглядає загрозливо для порту рівно настільки, наскільки вона є загрозливою до цієї зграї, яка на нього націлилась. Оскільки фактор часу ніхто не відміняв. Як і гризні серед тих, для кого той же Мерс і св. Лавр. Також пішаки, які підуть під ніж коли буде потрібно.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ