Человек не терпит насилия!

Суддів КС, які сприяли Януковичу в узурпації влади, збираються звільнити у відставку

piccha

За наявною інформацією завтра Конституційний суд розглядатиме питання про звільнення суддів КС Бауліна Ю.В. та Вдовіченка С.Л. з посади судді КС у зв’язку з поданням ними заяв про відставку.

Вказані судді були призначені Президентом Ющенком у 2008 році.

24 лютого 2014 року Верховна рада своєю постановою № 775-VII звільнила з посад суддів КС у зв’язку з порушенням ними присяги Головіна А.С., Колоса М.І., Маркуш М.А., Овчаренка В.А. Пасенюка О.М. Крім того, Верховна рада рекомендувала Президенту України звільнити з посад суддів КС у зв’язку з порушенням ними присяги Бауліна Ю.В. та Вдовіченка С.Л. Однак президент до цієї рекомендації не дослухався і ці судді продовжують працювати в КС до сьогодні.

Пізніше Верховний суд, який розглядав справу за позовом одного зі звільнених суддів КС до Верховної ради про визнання незаконною цієї її постанови в частині дострокового припинення повноважень та звільнення з посади судді КС, у своєму рішенні констатував, що цей суддя «не забезпечив верховенства Конституції України, фактично змінив її, порушив засадничий конституційний принцип народовладдя, змінив конституційний лад України, порушив конституційний принцип розподілу влад та легітимність діючих інститутів державної влади, внаслідок чого їх діяльність стала базуватися на нормах, змінених Конституційним Судом України, а не Верховною Радою України як уповноваженим на це органом». Це повною мірою стосується й інших суддів КС, які приймали вказане рішення КС.

У березні 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані щодо вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 375 КК України. За повідомленням Генеральної прокуратури, яка здійснює досудове розслідування у цій справі, слідством встановлено, що Янукович В.Ф. у неконституційний спосіб, шляхом прийняття КС рішення № 20-рп/2010 у справі за конституційним поданням 252 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року за № 2222-IV, змінив Конституцію України і тим самим захопив державну владу. Приймаючи вказане рішення судді КС протиправно вийшли за межі своїх повноважень – «підмінили собою законодавчий орган – Верховну Раду України, та прийняли явно неправосудне рішення, яким фактично змінили Основний закон України». «Органом слідства допитано низку суддів КСУ, які повністю підтвердили встановлені слідством обставини» – зазначила Генеральна прокуратура. «На сьогодні підозра не оголошувалася та запобіжні заходи не обиралися. Досудове слідство триває. За результатами призначених експертних досліджень, інших процесуальних дій у максимально стислі терміни буде прийняте законне рішення», – уточнили у відомстві.

Однак ніякого рішення до сьогодні Генпрокуратура не прийняла. А судді КС Баулін Ю.В. та Вдовіченко С.Л., на відміну від звільнених за порушення присяги їхніх колег, спокійно йдуть у відставку.

Сергей Никонов, «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ