Человек не терпит насилия!

ЧИ ПОХОРОНИТЬ ПОХОРОННИК ПРЕМ’ЄРА ГРОЙСАНА, ПОХОРОННУ СПРАВУ МІСТА КРОПИВНИЦЬКОГО?

ЧИ ПОХОРОНИТЬ ПОХОРОННИК ПРЕМ’ЄРА ГРОЙСАНА, ПОХОРОННУ СПРАВУ МІСТА КРОПИВНИЦЬКОГО?

Прем’єр-міністру України
Гройсману В.Б.
священника Української православної церкви (Московського патріархату)
Діонісія (Моісеєва Д.)
м. Кропивницький, вул. Декабристів, буд. 24/56, кв.5., 25006 СКАРГА

Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Пантелеімон висвятив мене у священика і поставив служити на одному з приходів Кіровоградської області. Через деякий час, новопризначений Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф приходу мене лишив та тримає поза штатом. На даний час я є без приходу та без будь-якої роботи, тому був змушений, або перейти до Української православної церкви (Київського патріархату) і купувати там прихід, на що немає коштів, або йти в бізнес-структури, щоб якось прокормити родину.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що уряд буде захищати сумлінний бізнес в Україні і зазначив, що не дозволить нікому впливати на бізнес, який здійснюється в країні.
Але політика кабінету міністрів України, направлена на покращання економічної ситуації в державі, та підвищення рівня життя громадян, чомусь не стосується начальника комунального підприємства «Ритуальна служба» в місті Кропивницькому — Вісяникова Юрія Івановича, який перебуває в посаді з 18.08.2016 року і вже спромігся загарбати ринок ритуальних послуг в місті, та розробити і впровадити корупційні схеми уникнення оподаткування, та отримання «відкатів» з підім’ятих під себе, приватних похоронників.
Щоб якось вижити, в такий важкий для держави, економічний та військовий час, змушений був відкрити підприємство по наданню ритуальних послуг — «Соціальну похоронку», але пробитися на цей ринок законним шляхом, просто неможливо.
Вісяников Ю.І. відмиває кошти отримані незаконним шляхом та отримує відкати від приватних похоронників, через підприємство «Фенікс». Схеми банально прості, але цілком прибуткові і охоплюють весь ринок ритуальних послуг.
Схема перша– гроби та каркаси для вінків. Комунальне підприємство має свій столярний цех та пилораму для розпилювання стовбурів дерев, які на даний час простоюють та покриваються іржею. Працівника скорочені, а гроби та каркаси для вінків замовляються та купуються по значно завищеним цінам у приватного підприємства «Фенікс». Питання, кому йде різниця між завищеною та реальною цінами? Звісно, у кишеню Вісяникова Ю.І. Це дуже легко перевіряється, береться рахунок з ціною на вироби, по якому товар придбало КП «Ритуальна служба», а від цієї ціни відраховується ціна, за яку ці вироби придбав «Фенікс». Різниця в ціні сягає 50 % та переходить до Вісяникова у вигляді грошових надходжень на банківські картки або у вигляді чорного налу. Тіньові розрахунки проводяться регулярно, щоп’ятниці. До речі, «Фенікс» не має свої цехів по обробці деревини та виготовленню гробів.
Довідка. У 2016 році підприємство отримало з міського бюджету фінансування у сумі 1,615 мільйонів гривень. Кошти були використані на виплату заробітної плати – 572 тисячі гривень, нарахування на зарплату склали 117 тисяч гривень. На придбання матеріалів, обладнання та інвентаря витрачено 281 тисяча гривень, на оплату послуг сторонніх організацій – 396 тисяч гривень. Інші видатки, у тому числі ПДВ склали 250 тисяч гривень.
Тобто, 396 тисяч на оплату послуг сторонніх організацій + 281 тисяча на придбання матеріалів, дорівнює 677 тисячам гривень, з яких через фірму «Фенікс» Вісяников отримав до кишені не менше 270 тисяч державних гривень.
Схема друга – тіньові робочі бригади. В зв’язку з тим, що вся потужність підприємства не використовується, цехи не працюють, а кількість поховань штатними працівниками штучно зменшується, рядові працівники комунального підприємства змушені йти на тіньовий ринок ритуальних послуг, який утворив сам Вісяников. Тобто по першому дзвінку заступника комунального підприємства по виробництву до КП прибувають колишні звільнені працівники, які здійснюють поховання під вивіскою державного підприємства , але за чорну готівку, без сплати податків, та виплат єдиних соціальних внесків. Це перевіряється дуже просто, декілька похорон призначається на одну й туж годину, офіційно працює 8 робітників, а реально виконують роботу 16. Готівка розподіляється наступним чином, 50% тіньовим робітникам, 50% Вісяникову Ю.І.
Схема третя – відкати від нахилених приватних похоронників. Обійнявши посаду начальника комунального підприємства, Вісяников Ю.І. в першу чергу, по надуманих причинах та під різними предлогами, в односторонньому порядку, достроково, розірвав договори з чотирнадцятьма приватними підприємцями, які надавали ритуальні послуги в місті Кропивницький в межах чинного законодавства, чим повністю усунув їх з ринку ритуальних послуг. Щоб унеможливити прихід на цей ринок нових приватних підприємств, Вісяников Ю.І. в порушення Закону України «Про поховання та похоронну справу» розробив такий пакет, необхідних для роботи документів, що отримати його без хабарів в короткий термін, просто неможливо. «Нахиливши» всіх приватних похоронників Вісяников О.І. пустив на ринок ритуальних послуг лише тих, які щоп’ятниці, через фірму «Фенікс» заносять з кожного похорону по 1500 гривень. Тобто, прикриваючись псевдо прозорою добросовісно конкуренцією на ринку ритуальних послуг, Вісяников Ю.І. дав команду підлеглим пропагувати послуги приватних похоронців з якими він уклав договір, і які в послуги добавляють зайві 1500 гривень для Вісяникова Ю.І.
З метою повного поглинання не тільки ринку ритуальних послуг а й супроводжуючого сервісу та отримання надприбутків, Вісяников Ю.І. за власною ініціативою, самоуправно, перевищуючи владні повноваження, впровадив дозвільну плату за встановлення на могилах пам’ятників, надмогильних споруд, огорожі, надгробних плит, тощо. Тобто ніхто, нічого не має права нічого зробити на могилі, окрім пагорба землі, без особистого дозволу Бога ритуальної служби міста Кропивницький — Вісяникова Ю.І., не зважаючи на те, що могила є власністю родичів померлого, в яких знаходиться свідоцтво про смерть особи, а земельна ділянка надається державою безкоштовно.
Так, на сьогоднішній день Вісяников Ю.І. вже повністю категорично заборонив, проводити будь-які роботи по встановленню надмогильних споруд без отримання платних дозволів. Дозвіл на сьогоднішній день коштує 350 гривень. Тобто в цьому році, людина може зробити бетонні роботи, плати за дозвіл, в наступному році може встановити пам’ятник, знову плати за дозвіл, через рік потрібно ставити огорожу, знову дозвіл, ремонтування споруди, знову дозвіл. Люди добрі! Що ж це коїться?! В людей і так немає грошей на бюджетні пам’ятники, а з такими дозволами цвинтарі міста перетворяться на купу нагромаджених неохайних брил, оскільки за кожну дрібницю потрібно платити. В жодній області України такого немає.
При несплаті грошей за дозвіл та самовільне встановлення пам’ятників та надмогильних споруд Вісяников Ю.І. ввів штраф в сумі 1700 гривень, не зважаючи на те, що посада начальника комунального підприємства «Ритуальна служба» згідно з положенням про ритуальну службу, затвердженим міськвиконкомом, не передбачає таких владних повноважень, як накладення штрафів. Також є незрозумілою сума штрафу – 1700 гривень, встановлена без відповідних розрахунків та погодження відповідних фінансових установ.
Також ж необґрунтована сума штрафу в 1200 гривень встановлена Вісяниковим Ю.І. за сміття на кладовищах, яке покинуто мимо контейнера. Якщо врахувати, що на Новолелеківському кладовищі на всій території стоять тільки три сміттєвих контейнера, тільки на вході і в центральній частині, на Далекосхідному кладовищі також в центральній частині присутні тільки три контейнери, то зрозуміло, що ніхто не буде нести сміття 500 метрів до найближчого контейнера. Штраф за сміття можливий у випадку, коли кладовище забезпечено не трьома контейнерами, а по периметру не менше як 30.
Окреме обурення викликає ціна за в’їзд на територію кладовища транспортного засобу – 200 гривень. Тобто, завезти щебінь, цемент, матеріал, воду робочих – 200 гривень, завести пам’ятник, плитку, знову 200 грн. Додайте ціну дозволу на роботи 350 грн., вийде майже додаткові 750 гривень з повітря, а бюджетна брила на пам’ятник коштує 1000 гривень. Відповідно надмогильні споруди будуть дуже коштовними, тому ніхто не спроможний буде обслуговувати могили, і кладовища міста будуть в земельних пагорбах. Зате пан Вісников Ю.І. буде задоволений надприбутками.
Довідка. В м. Одеса в’їзд на кладовище транспортному засобу коштує 2 гривні, а проїзд одній особі по території кладовища на автобусі КП по відповідному маршруту – 1 гривня. Всі платять, всі розуміють та всі задоволені.
Розуміючи, що не кожна родина, при таких драконівських цінах зможе дозволити собі якісний догляд за могилами померлих, я дозволив собі запитати Вісяникова, звідки йде така ініціатива? Він повідомив, що така ініціатива не є його особистою ініціативою, а йде від керівництва міськвиконкому та облдержадміністрації. Що на нарадах Райкович та Кузьменко особисто давали йому вказівки на впровадження нового поля отримання додаткових коштів з населення та встановлення нових, підвищених тарифів на послуги і введення всіляких штрафів, і суми штрафів оголошував йому сам мер міста Райкович. Тому він лише виконує їхні вказівки.
Виникає питання, а хто буде ловити порушників, хто буде складати протокол та виписувати квитанції на оплату, на який рахунок потрібно буде платити штрафні гроші. Але відповідь вже готова, знову пресловута фірма «Фенікс». Саме з нею буде укладена угода про охорону та нагляд за кладовищем. Саме на її рахунки будуть йти штрафні гроші, і саме в п’ятницю кожного тижня Висяников Ю.І. буде отримувати відкати. А якщо з кладовища щось поцуплять або спаплюжать пам’ятники, то фірма «Фенікс» не причому, і відшкодовувати нічого нікому не буде. Для цього є поліція, нехай ловить злодіїв та хуліганів.
Довідка. Фірма «Фенікс», керує даним підприємством колишній начальник комунального підприємства «Ритуальна служба» Ковальов Анатолій Володимирович, колишній хабарник, якого в 2005 році на гарячому зловили працівники відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ УМВС в області. Відкупився, тому не був притягнутий до кримінальної відповідальності, але відпрацьовані схеми по розкраданню бюджетних впровадив разом в Вісяниковим Ю.І. в діяльність діючого державного підприємства. Формально на підприємстві офіційно оформлено три працюючі фізичні особи, а реально працює дев’ятеро чоловік. Це підтверджується тим, що три особи фізично неспроможні провести в денний час з 10-00 до 15-00годи 6-9 похорон з похованнями. Навіть якщо брати по мінімуму 2 години на похорон, це вже складає 12-18 годин. Використання тіньових працівників це вже є незаконним, оскільки йде ухиляння від сплати податків та невиплата підприємством за працюючих осіб єдиних соціальних внесків.
Вісяников Ю.І. є злісним корупціонером, оскільки постійно надає незаконну перевагу фірмі «Фенікс», оскільки саме на це підприємство Вісяников Ю.І. відправляє левову частку похорон і досягає дві мети, получає відкати з кожного похорону, та поступово доводить державне підприємство до розвалу та банкрутства для послідуючої його приватизаці, як не прибуткового. Перевіряється просто. Статистичні дані кількості здійснених похорон цим підприємством є найбільшими серед приватних похоронців і перевищують їх в порівнянні з іншими похоронниками міста, в рази.
Схема четверта – бетонний паркан. Ідея не нова і запозичена у колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Адже Вісяников Ю.І. вже розпочав будівництво бетонного паркану на Далекосхідному кладовищі і знову переслідує дві мети, хоче зробити кладовище приватним, не зважаючи на те, що земельна ділянка кладовища згідно законодавства належить місцевій громаді, а також отримати відкатні гроші. Якщо взяти саму мінімальну довжину периметру Далекосхідного кладовища: довжина -1500 метрів + ширина 500 метрів х 2 = 4 кілометри. Довжина плити 6 метрів. 4км / 6 метрів = 666 плит. 666 плит х 3000 гривень (без достави та встановлення) = 1 млн. 998 тис. Питання, скільки коштів осяде у Вісяникова Ю.І.? Відповідь, не менше 25%, тобто майже пів мільйона гривень. Навіщо місту тягнути такий паркан?
Відомо, що Вісяникова Ю.І. продавив на посаду начальника КП «Ритуальна служба», депутат Кропивницької (Кіровоградської) міської ради — Кролевець Андрій Вікторович, представник блоку БПП, підставою продавлювання Вісяникова Ю.І. стала інформація Кролевця про те, що Юрій Іванович є особою прем’єр-міністра Гройсмана, тому має прерогативне право на призначення на посаду. Виходить так, що похоронник Гройсана В.Б., хоронить похоронну справу міста Кропивницького. Чи може це просто блеф для отримання посади? Сподіваюся, що на цю інформацію відреагує особисто Володимир Борисович. Якщо не відреагує, значить похоронник Вісяников Ю.І. є таки особою прем’єр-міністра.
Невже раб божий Юрій вважає громадян міста нікчемними бовдурами, які не розуміють і не бачать ситуацію на кладовищах та в похоронному бізнесі, та невже Господня рука дасть Юркові Вісяникову наживатися на родичах померлих? Ні! Не дасть, і Ви в цій справі є руками господніми.
Серед нас, приватних похоронників є достатньо освідченні люди, які мають і вищу освіту, і відповідний фах, і досвід роботи та які могли б замінити крадія-хабарника Вісяникова Ю.І. Наприклад – Мозговий Олекандр Олегович, директор підприємства «Кіровоград-Ритуал», вища освіта, раніше, протягом тривалого часу, обіймав посаду заступника начальника комунального підприємства «Ритуальна Служба», має значний досвід в похоронній справі, чесна, порядна людина.
Прошу Вас перевірити вказані мною факти та притягнути начальника комунального підприємства «Ритуальна служба» в місті Кропивницькому – громадянина Вісяникова Юрія Івановича, до кримінальної відповідальності.

За Божої підтримки,
священник Діонісій (Моісеєв Д.)
03.04.2017
Виставлено на:
http://ord-02.com/forum/item/222653-chi-pohoronit-pohoronnik-prem’era-groys ana-pohoronnu-spravu-mista-kropivnitskogo?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ