Человек не терпит насилия!

Декларації хмельницьких чиновників – статки як «на долоні»!

Декларації чиновників з облдержадміністрації, а також обласної та Хмельницької міської ради потрапили в поле зору активістів Всеукраїнського рух проти політичної корупції “Під контролем” у Хмельницькій області. Було проаналізовано 36 декларацій, що були подані за 2015 рік. Що ж цікавого знайшли активісти?

Багаті заступники «безробітного» мера.
Мер Хмельницького, представник ВО «Свобода», Симчишин Олександр Васильович задекларував за 2015 рік 112 316 грн власного доходу, з яких 83 691 грн – заробітня плата. При цьому мер отримав у 2015 році допомогу по безробіттю в розмірі 19 570 грн!!!
У той же час заступники міського голови задекларували значно вищі власні доходи. Так, Мельник Галина Леонтіївна (ВО «Свобода»), отримала у 2015 р. лише 4 799 грн зарплати, проте завдяки викладацькій діяльності (114 067 грн) та продажу майна (113 030 грн) мала 231 896 грн доходу.
Ще один заступник міського голови — Нестерук Анатолій Макарович – задекларував 244 177 грн доходу у 2015 р., з них зарплата – 145 609 грн, а це – 9 505 грн на місяць.
Проте у міській раді, окрім мера, є ще один «безробітній» чиновник – це начальник Управління комунального майна Трещов Мирослав Миколайович, який окрім зарплати (45 515 грн), доходу від наукової і викладацької діяльності (9 305 грн), дивідендів та процентів (159 369 грн), задекларував 28 025 грн допомоги по безробіттю!!!

Брехня у деклараціях – «хвороба», що вражає депутатів.
Під час аналізу декларацій депутатів міської ради, було виявлено, що деякі депутати, свідомо чи ні, не задекларували всі свої статки. При цьому, ця «хвороба» притаманна депутатам незалежно від їх партійної приналежності.
Так, депутат від БПП Галкін Григорій Якимович не оприлюднив дані про те, що його внесок до статутного фонду «Ліги-II» становить 6,4 млн грн, а до «Ліги Люкс» – 5 млн грн. Крім того, Галкін не вказав внесок до ПП-Автоцентр «Ліга» у розмірі 4,2 млн грн. Сукупний дохід Галкіна Григорія Якимовича за 2015 рік становив 3 млн грн. Найбільше йому вдалося заробити на дивідендах і процентах – 2,8 млн грн. Офіційне місце роботи Галкіна – директор мережі автоцентрів «Ліга», який є авторизованим офіційним дилером автомобільних брендів Nissan, Hyundai, Lada, UZ-Daewoo, Богдан, Jac, Geely, SsangYong. Галкін є засновником та керівником двох хмельницьких фірм: ПП «Автоцентр «Ліга-II» і ПП «Автоцентр «Ліга Люкс».
Кветко Андрій Романович (БПП) задекларував 1,71 млн грн сукупного доходу за минулий рік. Зокрема, 996 тис грн – дохід від підприємницької діяльності, 615 тис грн – дивіденди. На рахунку в банку у Кветка торік лежало майже 12 млн грн. Кветко вписав в обмежену графу дані про внески до статутів дев’яти своїх компаній, де його внески до статутного капіталу становлять понад 17 млн грн. При цьому Кветко в деяких фірмах вказав занижену суму внеску: у ПП «Теса-М» вказав 460 тис грн замість 1,04 млн грн, а у ПП «Планетастройсервіс» 2,1 млн грн замість 4,78 млн грн. За вказаними Кветком даними, у 2015 році він вніс до статутів двох фірм 800 тис грн. Між тим Кветко не згадав у декларації ще про дві фірми, співзасновником яких він є: ТОВ «Заріччя-2008», де депутат має частку у 3 млн грн, і створене восени 2015 року ТОВ «Саншайн», куди він вклав 333 тис. грн. Також у декларації відсутня інформація про хмельницьке ТОВ «Західна брама». Його заснувала фірма «ХСП-527» (одна з дев’яти вказаних у декларації), яка вклала у нього 6 млн грн. Єдиними засновниками «ХСП-527» значаться депутат Андрій Кветко і Володимир Корбін, які внесли до статуту фірми по 5,2 млн грн кожен.
Скандальний депутат Хмельницької міськради від ВО «Батьківщина» Скочеляс Олександр Анатолійович, голова фракції ВО “Батьківщина”, заступник голови комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, у минулорічній декларації зазначив, що працює підприємцем, але за рік не заробив жодної копійки. Єдине, що він повідомив, так це про наявність у його власності якоїсь нерухомості площею 1106 кв м; права власності його дружини на ділянку площею 0,1 га і житловий будинок площею 24 кв м; а також вказав розмір внесків до статуту компаній – 179 тис грн. Хоча нам вдалося відшукати сім фірм, розмір внесків Скочеляса до яких становить 695 тис грн. Скочеляс має прямий стосунок до підприємств будівельного спрямування. До речі, сьогодні це чи не найприбутковіший бізнес у Хмельницькому. Він є співзасновником ТОВ «Поділляжитлобуд», ТОВ «Ера спорту», ТОВ «Хмельницька будівельна компанія «Поділля», ТОВ «Будівельна компанія конструкція» і ТОВ «Український будівельний капітал» (саме під брендом UBC зводиться елітне житло у Хмельницькій, Рівненській і Чернівецькій областях). Крім того, разом з депутатом Хмельницької міськради Русланом Афійчуком Скочеляс володіє ТОВ «Діоніс Груп Плюс» і ПП «Пектораль 1». У свою чергу «Діоніс Груп Плюс» є співзасновником ТОВ «Стрибок», де розмір його вкладу до статуту підприємства становить 1,57 млн грн.
Торішні задекларовані статки ще одного депутата від «Батьківщини» Олега Певнєва становили 857 тис. грн. Цю суму він вказав як дохід від підприємницької діяльності. Разом з тим Певнєв не вказав у декларації дані про частки у двох хмельницьких підприємствах – ТОВ «Нова плюс сервіс» і МП «Ексім», що становлять відповідно 26 тис грн і 20 тис грн.
Колишній голова Волочиської РДА (2010-2014), а нині депутат від партії «Поруч» Ігор Добжанський за 2015р. заробив 71 тис. грн. При цьому, не зазначив дві квартири у Хмельницькому (96,9 кв м) і Ярмолинцях (73,3 кв м). Також він не вказав у декларації 1,31 га землі для ведення товарного с/г виробництва у Ярмолинецькому районі. Що примітно: цю ділянку Добжанський здав в оренду на 10 років ПП «Аграрна компанія 2004», яка належить народному депутату від групи «Воля народу» Сергію Лабазюку. Дружина Лабазюка Віолета нині очолює обласну парторганізацію «Поруч».
Статки дружини депутата Галини Добжанської за минулий рік становили 186 тис. грн. Будинок площею 336,7 кв м і ділянку площею 0,4 га, які належать дружині, депутат вписав у своїй колонці.
Голова фракції ПП “Об’єднання “Самопоміч” Худецький Віталій Володимирович задекларував 547 тис. грн. доходів за 2015 рік. Він зазначив, що працює експертом з оцінки майна і директором ПП «Верена». При цьому у декларації відсутні дані про його внесок до статутного фонду вказаного підприємства у розмірі 200 тис. грн.

Дороговартісні авто депутатів та чиновників обласної ради
Голова Хмельницької обласної ради (представник БПП) Загородний Михайло Васильович спільно із дружиною задекларували більше мільйона гривень сукупного сімейного доходу за 2015 рік. Головними статтями доходу у родини Загородніх були заробітня плата Михайла Васильовича (236 919 грн) та дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна (819 002грн). А «відчужувати» таки є що! У родини голови облради задекларовано три земельні ділянки загальною площею 79 гектарів, житловий будинок на 165 «квадратів» та доволі невелика квартира площею 87,9 кв.м. Автопарк родини – це два Volkswagen Tiguan 2011 та 2013 років. Вартість одного такого позашляховика, в залежності від комплектації, — від 617 тисяч гривень!
Також дорогу автівку має родина Ящук Інни Петрівни — депутатки облради від ПП «Об’єднання «Самопоміч», декана Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. На її родину записаний Volkswagen Touareg 2013 року випуску. Вартість люксусового авта – близько мільйона гривень! Згідно ж декларації депутатки, сукупний дохід родини у 2015 році становив 301 254 грн.
Як зазначено в декларації, родина безробітного голови комісії з питань децентралізації, регіонального розвитку та комунальної власності облради Слободяна Олександра Степановича (Радикальна партія О.Ляшка), немає ні будинку, ні квартири, а лише дві невеликі земельні ділянки, гараж та трохи «іншого нерухомого майна», площею 235,8 кв.м. Проте депутат має у власності дороговартісну Toyota Highlander 2011 року, вартістю не менше 755 тисяч гривень. І це при доході за 2015 рік у 18 530 гривень!
Привернула увагу активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» також декларація колишнього очільника Вінницької та Тернопільської митниць, а нині депутата від Хмельницької обласної ради від ПП «За конкретні справи» Харкавого Миколи Олександровича. Він уже потрапляв під пильне око журналістів. У 2011 році, коли Микола Харкавий очолив тернопільську митницю, журналісти проекту «Хто тут живе?» телеканалу ZIK вирішили з’ясувати, чи живе дежслужбовець відповідно до скромної зарплатні держчиновника. Як виявилося, митник зовсім не бідна людина. Офіційно пан Харкавий на той час володів лише невеличкою квартирою у Кам’янець-Подільському. Але має фешенебельний готель та ресторан «Гетьман» у Кам’янці-Подільському. Їх власниця – дружина пана Харкавого. Яка у час, коли сімейний готель уже працював, перебувала на обліку у центрі зайнятості. Звів пан Харкавий і маєток у Кам’янці-Подільському на території історичного музею-заповідника. У 2015 році пан Микола, наразі викладач Тернопільського національного університету, мав лише 11 399 грн доходу, з яких 3 789 грн – зарплата, а 7 610 грн – допомога по безробіттю!!!
Що ж коїться в Хмельницькій ОДА?
При таких «родзинках» в деклараціях Хмельницької міської та обласної рад ,декларації чиновників ОДА виглядають геть «нудно»! Проте дещо цікаве активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» таки знайшли.
Так, наприклад, голова ОДА Корнійчук Олександр Олександрович, голова Хмельницької обласної організації політичної партії УДАР, в 2015 році не отримав жодної копійки заробітньої плати, а лише 57 526 грн допомоги по безробіттю! Навіщо вона йому потрібна була, незрозуміло. Так як родина очільника ОДА має доволі нескромні статки – це і 5 земельних ділянок загальною площею майже 13 гектар, 4 житлові будинки, один дачний будинок площею 393 кв.м. та квартиру, а також декілька інших об’єктів нерухомого майна загальною площею 21560 кв.м. та 4 автомобілі!!!
Заступник голови ОДА Кальніченко Володимир Ілліч, який є також керівником Хмельницької обласної парторганізації Аграрної партії України, має значно скромніші статки в порівнянні зі своїм керівником. У 2015 році він задекларував 237 539 грн власного доходу, з яких 124 353 грн – це заробітня плата. При цьому родині Володимира Ілліча належать дві квартири, невелика земельна ділянка та 2 автівки.
Інші заступники голови живуть ще скромніше, так би мовити «на одну зарплату».
Наостанок Рух “Під контролем” хотів би нагадати можновладцям, що недостовірні відомості в деклараціях є підставою для притягнення до дисциплінарної чи адміністративної відповідальності відповідно до закону про запобігання корупції.
Усі декларації про доходи чиновників за 2015 р. були отримані у відповідь на офіційні запити до Хмельницької ОДА, обласної ради та Хмельницької міської ради, тому за достовірність інформації відповідають самі декларанти.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ