Человек не терпит насилия!

КОЛИ ВОНИ НАЖРУТЬСЯ?..

Питання риторичне, я розумію. Але воно завжди виникає, коли стикаєшся із «подвигами» посадовців Київської міськадміністрації. Особливо, якщо мова йде про схеми примусу до хабаря.

Перед Вами скан заяви громадянина Макаревича Максима В’ячеславовича. Документ датовано 23 травня цього року. У заяві пан Макаревич намагається пояснити, чому він претендує на земельну ділянку. А він хоче її тому, що вже сплатив за неї (увага!) 267 650 гривень, за курсом НБУ, що у вічно зелених склало аж 53 000 доларів США. І ще 1700 доларів США він сплатив з якогось переляку персонально громадянину Сергію Марглюку. І зробив це аж у 2007 році.

skanzajaviskanzajaviiii1 

Всі свої відносини він мав та навіть деякі оформлював із земельним кооперативом «Лотос-2007». Ділянку не отримав, про що своєю заявою повідомляє голову садівничного кооперативу «Орхідея-3». Про що, окрім бабок, ці «квіткові розборки»? — незрозуміло. Брутальний, тупий развод лоха на кеш. Пиши заяву в міліцію. Тим більше, що на переказ у 40 000 гривень у тебе є документи. Можливо, їх навіть повернуть.

Є одна проблема — таких історій скоро перевалить за сотню! І Києву просто казково пощасить, якщо ситуація не закінчиться стріляниною у Дарницькому районі!

Спадок Черновецького

Коли у мене запитують: чия людина мер Києва Кличко? — завжди відповідаю: Віталій Кличко — це людина Леоніда Черновецького. Тому що команда у нього — то люди Черновецького. Схеми віджиму бізнесу та земельних ділянок (приклад: сквер на ст.м. «Осокорки») — це схеми команди Черновецького. До речі, ті, хто вважає його дурнуватим наркоманом, сильно помиляються. Він цинічний ділець і непоганий актор. Придуркуватість — це лише імідж. Але ближче до теми.

В часи правління «неадекватного» мера Києва, було створено кілька десятків(!) схем примусу до відкатів, хабарів та віджиму власності. Вони напрочуд прості. Куди, наприклад, зникали пенсіонери зі «щасливих будинків» Черновецького?.. Про цю історію чомусь забули. Але пенсіонери, куплені за гречку на виборах мера і раптово померлі після передачі своїх квартир під контроль посадовців КМДА — то тема окрема.

Якщо ж мова йшла про бізнес на території Києва, тут зазвичай створювалися фірми-двійники. Так, наприклад, хтось відкриває кав’ярню. В мерії йому довго і наполегливо «компостують мозок». А потім з’ясовується, що КМДА на цю саму ділянку уклала угоду з іншим приватним підприємством. Хочеш працювати — вирішуй питання з конкурентом. Якщо ж підприємець якимось чином оформлював всі документи по оренді та бізнесу, — тоді фірмі-двійнику оформлювали документи частково. Настільки, щоб це створювало проблеми вже діючій структурі.

Саме тому на місцях роботи одних підприємств, згідно реєстру КМДА, чомусь діяли інші. А документи працюючих фактично губилися. Міліцію це влаштовувало, її співробітники непогано заробляли, грабуючи діючий бізнес. За такий подарунок вони заплющували очі на багато цікавих фактів. Наприклад на те, що земельні ділянки у (дослівно) «безстрокове користування» оформлювалися на підставних людей (понад 1 млн.200 тис. га землі у Києві (http://obozrevatel.com/news/2008/3/18/225141.htm)). Була і така схема. Під раніше оформлені земельні ділянки, дачні кооперативи або будівельні майданчики — створювали дублюючі структури. Міліція, повторюю, цього «не бачила».

Якщо виникали ситуації, коли могли «дати по руцях», — власників лишали у спокої. Іншим створювали багаторічні гнійні рани у бізнесі. Не хочеш проблем з бандюками, судами і мусорами — плати. Не хочеш платити — маєш проблеми. Можеш створити проблеми сам — історія зі спробою оподаткувати метало-пластикові вікна у Києві, що ледь не коштувала Черновецьокому посади — «ой, ізвінітє, ми ошиблісь».

Так все діяло до скандалу з «Кінгс-Кепітал групп» (http://lb.ua/tags/7455_kingz_kepital.html) та «Еліта-Центр» (http://www.pravda.com.ua/articles/2006/02/13/3063250/). Зверніть увагу — у статтях 2006 року у причетності до цієї афери звинувачували Олександра Омельченка, хоча організатор «Еліта-Центр» Волконський (Шахов) входив до найближчого (!) оточення саме Леоніда Черновецького.

Проте співробітники Головного управління МВС України в м. Києві та столичної прокуратури були вже настільки замазані, що і ці гидкі історії закрили. Вони навіть не поцікавилися, чому завжди профіцитний (прибутковий) бюджет Києва при Черновецькому раптово став дефіцитним!

Все це «щастя» майже завернулося за часів Олександра Попова. Власне, окрім того, що його призначив Янукович, йому дотепер нічого і не пред’явили. І ось з’явився черговий «народний мер» Віталій Кличко і схеми Черновецького запрацювали знову!

Люди і посади

Давно покійний нарком НКВС Лаврентій Берія сказав: «кожна проблема має ім’я, прізвище та посаду». До самого Берії можна ставитися як завгодно, але його фраза — аксіома.

Вуличні бої у Дарницькому районі Києва — вкрай непоганий спосіб приховати кінці. Коли вже летять кулі, про організаторів не згадують. То згадаємо про них до того, як все почнеться. Щоб потім не було коментарів типу: «ми не знали», «ніхто і уявити не міг» або «ми обов’язково розберемось і наведемо порядок». Почнемо з тих, хто «розбиратиметься».

Підприємство «Лотос-2007» (http://forum.domik.ua/lotos-2007-t18690.html) було створено командою Леоніда Черновецького лише з однією метою — кримінальний віджим земельних ділянок кількох дачних кооперативів у Дарницькому районі Києва, а саме: «Патріот», «Ентузіаст», «Стадне» та «Орхідея-3».

Голова кооперативу «Лотос-2007» Валерій Ігнатенко, наскільки відомо, був членом партії «Блок Черновецького». Тому все супроводження документів проводили в аврально-швидкому порядку. Наприклад, дата створення «Лотос-2007» — 29 березня 2007 року. Подали документи 20 березня 2007 року, а вже 29 березня підприємство було зареєстровано).

Документи про реєстрацію було подано одразу ж після того, як чотири вищезгадані дачні кооперативи остаточно погодили межі земельних ділянок і документи було передано до Головного управління земельних ресурсів КМДА, для передачі їх на розгляд Київської міськради. Тобто стандартна тогочасна схема посадового гнійника — або хабар, або проблеми.

Хабар вимагали два роки

10.07.2009 року рішенням Окружного адміністративного суду визнано незаконною бездіяльність Київської міської державної адміністрації та Головного управління земельних ресурсів. Київську міську державну адміністрацію та Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) зобов’язано винести проект землеустрою для Садово-дачного кооперативу «Орхідея-3» на розгляд постійної комісії Київської міської ради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури.

Це рішення адміністративного суду мерія Черновецького проігнорувала.

Є в Київській міськадміністрації така людина — О. В. Найдьонов

Він з команди Леоніда Черновецького, фінансово-довірена особа. Зараз він очолює робочу групу Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування Київської міської ради. Простіше кажучи — дерибанить столичну землю. Чи відлистує якусь долю меру Києва Віталію Кличку? Сумнівно. Найдьонов не підкоряється меру Віталію Кличку. Мер Києва для Найдьонова взагалі ніхто.

Так, наприклад, навесні 2015 року відбулося засідання т.з. робочої групи по земельному конфлікту у Дарницькому районі. Головним спічрайтером, за традицією, був Найдьонов. Ним же — в засіданні взяли участь він та одна з його підлеглих — було прийнято рішення, що питання про відведення землі на розгляд міськради виноситися не буде. Тому що, дослівно, «це питання в даний час не може бути вирішене, а тому є необхідність детально розібратися, здійснити виїзд на територію самої земельної ділянки в урочищі «Осокорки» та огляд документації кооперативу».

29.07.2015 року відбулося ще одне засідання робочої групи. Вчергове було прийнято рішення відхилити проект. Без претензій — все перевірено і в КМДА, і судами — просто відхилити. А ще — звернутися до заступника мера за дорученням (тепер увага!) заново поділити землю на ділянки.

Рішення Окружного адміністративного суду від 10.07.2009 року посадовець Найдьонов О.В. вчергове проігнорував.

Насправді проблема в тому, що ті, кого свого часу затягли у «Лотос-2007» і подібні історії, вже роздали хабарі від 200 тисяч гривень, по курсу 2007-2009 років. Зараз коштів у людей поменшало — часи змінилися, і не на краще. Тому цікаво, хто відповідатиме за вуличні бої, які будь-якого дня можуть спалахнути у Дарницькому районі?.. Найдьонов?.. Кличко?.. Хтось інший?..

Юрій КОЛЕСНИКОВ, «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. Народ не для того Мы меняли ,,власть,,чтобы она дальше над нами издевалась;собираем подписи о недоверии к ,,нынешней быдловласти,, и ,,сносим её в утиль,,так дальше продолжатся не может;они ублюдки пришли к ней на крови Майдана,так могут уйти на собственной,если не дойдёт

  2. В АТО надо всю шайку из мининфраструктуры: Пивоварского Шульмейстера Васькова Амелина. Это самые бездарные и воровитые руководители министерства за все время его существования. А Пивоварский просто дебил. Место для Шульмейстера и Васькова в тюряге. Сколько растрат уже накопали в АМПУ ? Миллиарды? Это херня, там украли десятки миллиардов. Еще доберуться до жирного борова СЕВРЮКОВА( помошник народного депутата Козыря) . Севрюков расскажет, куда делись 144 судна из компании Си- Трайдент. Все ===ите про черноморское пароходство? Спросите у Севрюкова- он расскажет! А Пивоварский сделал его председателем громадской рады Министерства, ну редкий дегенерат, идиот! Блядь, ну где взяли такого ===оватого министра?????!!!!!!!

  3. В АТО надо всю шайку из мининфраструктуры: Пивоварского Шульмейстера Васькова Амелина. Это самые бездарные и воровитые руководители министерства за все время его существования. А Пивоварский просто дебил. Место для Шульмейстера и Васькова в тюряге. Сколько растрат уже накопали в АМПУ ? Миллиарды? Это херня, там украли десятки миллиардов. Еще доберуться до жирного борова СЕВРЮКОВА( помошник народного депутата Козыря) . Севрюков расскажет, куда делись 144 судна из компании Си- Трайдент. Все ===ите про черноморское пароходство? Спросите у Севрюкова- он расскажет! А Пивоварский сделал его председателем громадской рады Министерства, ну редкий дегенерат, идиот! Блядь, ну где взяли такого ===оватого министра?????!!!!!!!

  4. Когда я слышу мантры : “Майдан, майдан, майдан”, то мне рыгать хочется. С чего бы это?

  5. Кто спонсор ДНР И ЛНР?!?!?!!! Юра Енакиевский и Вова Полубатко ( футболист!!!). Спокойно живет в Киеве!!!! Может в АТО ИХ?!?!?!!!
    Все их ТИТУШКИ СПОКОЙНО ЖИВЕТ В КИЕВЕ!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ