Человек не терпит насилия!

Про корупцію та НБУ чи чому Андрій Пишний клав на Зеленського?

pyshnyjnbu

Чи є корупція в НБУ, чи її там немає? Відповідь на це питання залежить зараз від статусу його автора. Наскільки мені відомо, правоохоронні органи тільки вивчають це питання, повільно але впевнено. Втім є серйозні ознаки того що корупція таки є, і вона не побутова, і немаленька. Набувши певний фах у роботі центрального банку, поділюсь з вами вузькими місцями роботи НБУ, де може виникнути корупція, і крім стереотипного нагляду їх дуже багато.

  1. Робота із заставами. Не секрет, що НБУ тривалий час у заставу від власників банків приймав майнові комплекси. З часом окремі банки рефінансування не повернули і їх застави опинились у власності НБУ. Корупційна складова тут була завжди і підтверджень тому багатенько. Одним із яскравих прикладів цього є справа Миколи Каленського, який за часів головування В. Гонтаревої працював головою регіонального відділення НБУ по Києву та області і прийняв від VAB-банку заставу за вартістю, яка була в 10 разів завищеною. Певну роль в цьому процесі відіграв перший заступник голови НБУ пан Писарук (нині голова Райффазенбанку), але під суд потрапив Каленський, якого від НАБУ не врятувало і перебування у складі Ради НБУ. Нещодавно історія отримала своє продовження при продажу Білоцерківської ТЕЦ, яку у 2015 році НБУ оцінив у 1,9 млрд грн, а в 2023 році намагався продати менше ніж за 0,3 млрд грн. Посилання у першому коментарі.

  1. Закупівля складних продуктів. Другий за розміром корупційний ризик – це закупівля складних послуг, специфічного обладнання та програмного забезпечення. Щоб перевірити такі закупівлі контролюючим та правоохоронним органам потрібно мати певні знання. Нещодавно сплила кримінальна справа, за якою один з системних банків попався на відкатах від продавців програмного забезпечення, але виявилось, що той самий продавець фактично регулярно числився як постачальник аналогічного програмного забезпечення в НБУ (друге та третє посилання). Є сумніви, що стандарти, які застосовувались до банків, були іншими по відношенню до НБУ. Закупівлі НБУ в ІТ-секторі ще тільки будуть вивчатись «під мікроскопом», оскільки в корупційному аспекті тут не тільки закупівлі на потреби самого НБУ, але і його рекомендації щодо придбання спеціалізованого ПЗ банками.

  1. Послуги космічного рівня. Іноді в кошторисі адміністративних витрат НБУ можна помітити і послуги «космічного масштабу». Наприклад, «розробка PR-стратегії» при націоналізації чергового банку – мінус 20 млн доларів або грн. Пам’ятаю, як спіймали таку фірму у 2019 році під час виборів президента ))). Відразу після виборів двічі змінилось керівництво постачальника PR-послуг і з’явились «ходаки», які розповідали, який цей постачальник хороший і що він навіть робив щось для Міноборони (це 2019 рік), теж мені авторитет в антикорупційній політиці ))). В цих космічних послугах є один нюанс: у штаті НБУ достатньо PR-фахівців і тому аутсорсинг такого роду послуг завжди викликав питання: навіщо тримати 40 осіб в департаменті і замовляти щось на стороні? Мабуть, ці послуги надавали супер-зірки космічного масштабу, тому таких постачальників між собою контролери називали «космонавтами».

  1. Юридичні послуги від супер-юристів. Серед «космонавтів» були не тільки PR-фахівці, але і юристи. Навіщо НБУ закуповував послуги юридичних компаній по роботі в українських судах, якщо завжди мав непоганий юридичний департамент, видно з кейсу Гетманцева. 08.08.2019 року Адвокатське об’єднання «ЮРІМЕКС», яке на той час контролювалось Гетманцевим, виграло тендер на 444 443 грн на представництво НБУ в судах України, в т.ч. за трудовими спорами. За даними інформаційної системи власника даних, контракт частково виконаний, але міг бути пролонгованим та могли бути збільшені суми цієї угоди (див. четверте посилання). Адвокатське об’єднання «ЮРІМЕКС» виграло тендер НБУ до того як Гетманцев Д.О. почав працювати народним обранцем, але вийшовши зі складу об’єднання «ЮРІМЕКС» Гетманцев Д.О. не усунув конфлікт інтересів з багатьох причин. По-перше, є всі ознаки того, що він лише фіктивно переписав свою частку у ТОВ «ЮРІМЕКС» на інших осіб, в т.ч. залежних від фракції ЄС (Порошенко). По-друге, звільнившись з об’єднання, він міг продовжувати отримувати винагороду за вже проведену роботу, наприклад, за виграний конкурс. По-третє, національне законодавство визначає конфлікт інтересів як отримання матеріальної або нематеріальної вигоди, тому навіть після формального виходу з групи ЮРІМЕКС Гетманцев Д.О. залишається зацікавленим в успіхах групи на ринку юридичних послуг, оскільки тривалий час був власником і обличчям цієї групи компаній. Якщо коротко підсумувати випадок із Гетманцевим, то тут конфлікт інтересів безперечний: виграв конкурс на постачання послуг в НБУ і пішов до Парламенту призначати членів Ради НБУ, які затверджують кошторис адміністративних витрат. Думаю, що юрдепартамент НБУ впорався б із роботою і без Гетманцева, але ж як тоді правлінню Смолія Я.В. було прикормити без 10 днів як майбутнього народного депутата та голову профільного комітету? ))) А це вже не потенційний, а цілком реальний конфлікт інтересів.

  1. Розшук активів. В роботі НБУ бувають і екстраординарні клопотання до контролерів кошторису адміністративних витрат, коли дійсно в структурі НБУ немає людей, які б могли виконати певну роботу, втім і тут є ознаки проштовхування інтересів приватних постачальників послуг. Наприклад, якось Правління звернулось до Ради НБУ з клопотанням збільшити кошторис адміністративних витрат на вартість послуг з розшуку активів одного з олігархів. На мій запит член Правління повідомив, що до спеціалізованої установи з розшуку активів вони не звертались, як і до відповідних спецслужб, до компетенції яких входить розшук активів за кордоном. Тобто держава утримує числений штат посадовців, які мають в своєму функціоналі розшук активів, в т.ч. і в посольствах України, але в НБУ наполягали на тому, щоб доручити розшук приватній компанії… Такі постачальники вже не підпадають під класифікацію «космонавт», але логіка та сама: НБУ намагається закупати сервіси, які можуть бути надані безкоштовно іншими установами, які фінансуються державою. І звісно ж, вартість таких пропонованих контрактів не дешева.

  1. Співпраця з міжнародними партнерами. Корупційна складова, нажаль, проникла і до співпраці з міжнародними партнерами. Проекти, які фінансуються міжнародними донорами, повинні проходити через Мінекономіки, але не у випадку НБУ. Все фінансування, що потрапляє в НБУ, залишається під контролем одного з департаментів НБУ. Але тут є такий цікавий нюанс, що у частини цих проектів з міжнародними донорами завжди були приватні виконавці. Тобто НБУ є вигодонабувачем проекту і спільно з донором визначає, хто буде виконавцем. Як правило, донору все одно хто виконавець, тому він дистанціюється від вибору виконавця, а от НБУ – ні. Серед таких виконавців тривалий час можна було знайти компанії та фізичних осіб, які були пов’язані з керівництвом НБУ. Проблема в тому, що це не кошти бюджету і не кошти НБУ, тому вони знаходяться поза системою контролю кошторису адміністративних витрат, тобто ані Рада НБУ, ані Рахункова палата ці процеси не можуть проконтролювати.

  1. «Макроекономічна корупція»? Журналісти мене дуже часто питають: а чи не є схемою заробляння банками на Депозитних сертифікатах НБУ? Мовляв, НБУ утримує ставки високими, щоб заробляли окремі банки. Технічно це малоймовірно, оскільки банки заробляють за 6-12 місяців після підняття ставки, але відразу після прийняття цього рішення вони втрачали кошти, особливо ті, хто набрався рефінансування. Тобто, якщо період високих ставок був би коротким, то заробітки були б невеликими. Але от що цікаво в кейсі 2022-2023 року, що більше половини прибутку згенерували саме державні банки, а от куди з державних банків потім ці прибутки подінуться (і чи подінуться?) нам ще тільки потрібно буде спостерігати. Корупція в державних банках – це безперечний факт. Згадайте, скільки кримінальних проваджень було в Ощадбанку тільки за часів Пишного… Такі традиції не так легко зламати. Звісно, певні покращення в тому ж Ощаді є, але для їх фіксації потрібний час, оскільки по древній традиції про корупцію попередників ми дізнаємось від їх наступників ))) Тож уважно спостерігаємо за розподілом прибутку державних банків у 2023 році.

Нажаль, перелічені фактори корупційних ризиків в НБУ є тільки верхівкою айсбергу. Для запобігання корупції в НБУ потрібні не стільки оперативні повноваження, як то прослухування розмов співробітників, постачальників і т.д., скільки фах. Але кращий варіант – це не створювати ситуацій, які гарантують практичну реалізацію корупційних ризиків. Нажаль, є всі ознаки того, що в НБУ не запобігають корупції, а зовсім навпаки. По-перше, частина системи контролю лежить на Раді НБУ та на аудиторському комітеті Ради НБУ.

Мало того, що до Ради НБУ у 2022 році завели близьких до Андрія Пишного людей – Олену Щербакову та Анатолія Барсукова, так вони зараз фактично контролюють аудиторський комітет Ради НБУ. Тобто перше, що зробив Пишний – взяв під свій контроль систему контролю, яка мала контролювати видатки Правління. По-друге, нагадаю, що сам Пишний схильний до корупційних дій: чого тільки вартий його публічний корупційний прояв, коли за «правильні рішення» в Верховному суді він погоджував потрібну йому людину в МТСБУ.

Замішані в підозрілих угодах і його колишні заступники по Ощадбанку, наприклад, той самий Анатолій Барсуков (див п’яте посилання). Всі ці прояви – це дуже поганий знак не тільки для загальної картини з корупцією в Україні, а й для комерційних банків та інших учасників ринку, для яких НБУ є регулятором. В цьому випадку регулятор демонструє поганий приклад «підлеглим».

То що ж робити з цими ризиками? Почати потрібно з простих речей – очистити Раду НБУ від всіх осіб, які так чи інакше були пов’язані з Правлінням та (або) з прикормленими від кошторису НБУ народними депутатами. Навіть потенційного конфлікту інтересів бути не повинно. Другий крок – це розширення повноважень Ради НБУ та Рахункової палати по контролю за кошторисом адміністративних витрат та монетарною політикою. Третій крок – нарешті обрати голову Ради НБУ, який відсутній трохи менше року. Четвертий крок – ліквідація всіх сірих зон у видатках НБУ, де відсутня система контролю. П’ятий крок – залучення громадськості до контролю за кошторисом НБУ та за його міжнародними проектами.

І, нарешті, шостий крок – виведення з керівництва НБУ всіх осіб, які підозрюються або підозрювались в корупційних діях. Потрібно чітко розрізняти докази провини і фіксацію корупційних дій від участі у підозрілих оборудках. Якщо людина скоїла корупційний злочин і її провина доведена, то це вже не підстава для звільнення, а підстава для отримання реального тюремного строку. Якщо ж за людиною тягнеться цілий шлейф участі у підозрілих операціях, і її провина недоведена, але її участь у корупційних оборудках має ознаки системності (і про це навіть пишуть ЗМІ), то такій людині в керівництві НБУ робити немає чого. Щодо отримання НБУ сертифікату ISO 37001:2016 після аудиту MSECB MANAGEMENT SYSTEMS, то це всього на всього формальне засвідчення того що регулятор бориться з корупцією, але як бачимо на практиці не гарантія відсутності такої корупції.

На фото топ-30 постачальників НБУ, які проходили через публічні тендери, є дуже цікаві компанії. Тож, не перемикайтесь, буде цікаво! Будемо боротись і поборемо.

nbukompanii

Віталій Шапран

В тему:

Для чого голова НБУ Пишний зустрічається з соратником Яценюка та відомим контрабандистом Бурбаком?

642372Кадри, які ви бачите, – це зустріч 16.06.2023 року, між діючим Головою НБУ Андрієм Пишним та екс-нардепом від Народного фронту Максим Бурбаком у чернівецькому ресторані Diverso.

Що обговорювалось за закритими дверима, мені невідомо, але місцеві кажуть, що такі зустрічі у Пишного та Бурбака відбуваються системно.

Виникає питання. А які можуть бути інтереси між Головою (політично-незалежного) НБУ Пишним та людиною із дуже сумнівною репутацією? Забігаючи наперед, скажу, що дуже схоже, що Андрій Григорович зумів сумістити несумісні речі. Посаду Голови НБУ та посаду тіньового куратора Чернівецької області.

При цьому все виглядає так, що робить він це разом із політичними опонентами діючої влади.
Якщо хтось забув, то Максим Бурбак – не просто ексголова фракції Народного Фронту в Парламенті, він головний «смотрящій» за Чернівецькою областю за часів Порошенка, якому місцеві ЗМІ приписують контроль контрабанди на митниці, незаконну вирубку лісів та вивезення його в ЄС, контроль місцевого ринку «Калинівський» і ще багато чого.

Бурбак пов’язаний із кланом контрабандистів Кушніра та Єрімічука (Слона), які у 2019 потрапили в санкційні списки РНБО.

Але славетні часи Бурбака почали відходити в історію у 2019, коли, після перемоги на виборах, Зеленський влаштовував розбірки на митниці, особисто питаючи очільника Чернівецької митниці Салагора, хто такий Бурбак і про його вплив на митницю.

Чернівецька область  завжди була «домашнім стадіоном» Народного Фронту, звідки родом Арсеній Яценюк. Там також навчався «народофронтовець» Андрій Іванчук і саме там Бурбак із Яценюком починали свої комерційні проєктів в 90-ті.

Після перемоги «Слуг» у 2019 контроль над областю частково встановив ще один представник контрабандного світу, але наближений уже до зеленої команди, — Ілля Павлюк.

Але сьогоднішня кадрова політика «з центра» показує, що з середини 2022 людей Павлюка та його вплив заміщають люди Пишного. Він, до речі, теж навчався в Чернівцях разом з Яценюком, а потім працював в юрфірмі «Юрек-Аудит» з Яценюком та Іванчуком.

Вплив Пишного реалізується через відому всім «Ощадизацію». Ну, це коли на посади в НБУ призначають лише тих, хто вірою і правдою служив Пишному в Ощадбанку.

В липні 2022 очільником Чернівецької ВЦА стає Руслан Запаранюк, який до цього був усього лиш начальником філії Чернівецького обласного управління Ощадбанку.

Двома з трьох заступників Запаранюка стають також співробітники «Ощадбанку».
Альона Атаманюк, яка до посади першого зама в ОВА була працівницею центрального офісу «Ощадбанку», та Степан Янков, який також десантувався в Чернівецьку ОВА з київського офісу «Ощаду».

Фактично владу в області отримали прямі підлеглі Пишного по «Ощадбанку», які, схоже, продовжили орієнтуватись на нього, але вже не в банківських питаннях.
Але і це не кінець.

Схоже «Слуги Народу віддали під Пишного і політичну владу в області.
23 квітня 2023 року Руслан Запаранюк, окрім посади очільника ВЦА, був призначений в.о. керівника Чернівецької обласної організації «Слуги народу».

На цій посаді він посунув ставленицю контрабандиста Іллі Павлюка Олену Лис, яку просто викинули з цієї посади без пояснень.

Фактично після цього під контроль Запаранюка-Пишного відійшли і всі політичні рішення та розподілення бюджету в області.

Варто сказати, що з ОП Пишному та Запаранюку, як кажуть, була виставлена умова повної заборони комунікації з групою Яценюка, Бурбою та налагодженню з ними «роботи».
А «роботи» в області багато.

Після блокування Чорного моря саме Чернівецька митниця стала ключовими воротами для турецької контрабанди. Перехопивши потоки паромної переправи Одеси, Чернівецька митниця пропускає тисячі фур з Туреччини та генерує сотні тисяч доларів чорного кешу на ввезенні CARGO. Плюс сигарети в ЄС, плюс той самий ліс, який рубають і везуть в Європу.
Тем багато, і без політичного прикриття їх не реалізувати.

Тому, скоріш, попри вказівки з Києва, інтереси Бурбака та Пишного зійшлись.
Інакше пояснити їхні системні зустрічі, та ще й в робочій час, дуже складно.

Хоча, може, все це просто збіг.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

16 ответов

  1. Удивительная вещь, чем больше НБУ выводит с рынка коммерческих банков, тем всё сильнее раздуваются штаты самого НБУ. Когда-то в Украине было около 130 банков, сейчас их меньше 70, уменьшение количества почти вдвое, но штаты надзорных подразделений НБУ не уменьшились вдвое, а наоборот выросли! Парадокс!
    Другой момент, в НБУ есть департамент финансового мониторинга — это своеобразное гестапо для чистки банковского рынка, потому что методы проверок поднадзорных банков, которые применяет это «гестапо» далеки от цивилизованных, европейских и напоминают симбиоз совдепии с налоговыми проверками 90-х годов, когда нарушения должны быть обязательно, если даже их нет, а система штрафов беспощадно карать, как крематорий времен второй мировой. Хотя акты проверок разных банков пишутся гестаповцами финмониторинга НБУ как под копирку — у всех банков одни и те же типы нарушений, одни и те же формулировки, одни и те же выводы. А о чем это говорит? Как раз о том, что не все в порядке в самом НБУ, раз за все эти годы он так и не смог настроить нужные коммуникации с коммерческими банками, чтобы однотипных нарушений не было, ведь каждый банк каждому рознь, разная структура, разная клиентура, разные виды услуг, разные внутренние инструкции, разные люди, но нарушения одни и те же, как такое может быть???????

  2. Дійсно штати в НБУ розрослись непомірно — треба їх скорочувати пропорційно виведеним з ринку банкам, оскільки навантаження на регулятора зменшується. Крім того, виведенням з ринку банків НБУ посилює рівень безробіття в країні тому, що люди втрачають роботу, ліквідований багк перестає платити податки, а це під час воєнного стану в цілому негативно впливає на економіку країни. Тобто НБУ працює проти зміцнення економічного стану держави, то для чого така інституція потрібна? Чи не пора переглянути підходи? Чи знову не на часі?

  3. НБУ согласно закону — это независимая организация. Но именно эту её особенность и используют в своих личных интересах всякие недобросовестные махинаторы, попавшие в кресла правления НБУ. Посмотрите на зажравшиеся морды Пышного, Рожковой и других — там клейма негде ставить! Перешел Пышный в НБУ, значит никаких нарушений в его бывшей вотчине — Ощадбанке при проверках найдено не будет, неприкасаемая корова. Эти должностные лица с НБУ совсем обнаглели, они с личной выгодой для себя научились зарабатывать на колебаниях валют и курсовых разницах, т.к. прекрасно знают периоды, когда Нефтегаз будет проводить конвертацию валютной выручки или когда нерезидентам нужно выводить валютную выручку за рубеж, используют инсайдерскую информацию о будущей девальвации гривны в своих интересах; снимают гешефт в операциях по ОВГЗ, получают откаты по результатам проверки банков, а кураторы зарабатывают закрывая глаза на проведении банками отдельных высокорисковых операций. Имеют свою долю начальнички от НБУ и при предоставлении рефинансирования комбанкам, обогащаются за счёт реализации имущества банков при выведении их с рынка, имеют свою долю от договоров о предоставлении услуг (юридическая поддержка, ИТ-процессы, аутсорсинг, клининговый сервис и т.д.), разворовывают денежные средства в процессе централизованных закупок и используют много других интересных способов улучшения своего благосостояния, т.е. являются такими всеядными и ненасытными животными. Вот только простому народу от такой деятельности чинуш от НБУ никакого толку, так как простой народ уже давно знает, что независимый Нацбанк опуская гривну работает во вред населению, делая его с каждым годом все беднее и беднее. Такая политика выгодна самим чинушам в НБУ и экспортерам, но не населению, потому что население не может быть богатым, когда все его сбережения обесцениваются политикой Нацбанка, которая ведёт к инфляции, росту цен, увеличению безработицы и прочему. Уважаемые правоохоранители, пора основательно браться за разработку нацбанковских служак и определение их в СИЗО за все эти схемы и весь тот вред, который они ежедневно причиняют населению своей «независимой политикой», а на самом деле системными махинациями — вот где огромное поле деятельности для НАБУ и ДБР, или разучились вербовать агентуру среди банковских, добывать оперативную информацию и реализовывать её в виде конкретных уголовных дел и приговоров судебных инстанция?

  4. З Банкової на Інститутську – маршрут жлобка з периферії

    Вивчаючи справу непрозорого продажу Нацбанком Білоцерківської ТЕЦ за 300 млн грн, наштовхнувся на заступника Пишного по кешу на ім’я Олійник Дмитро Ігорович (1986 р.н., м.Хмельницький).

    Цей банківський клерк, до 2019 року дослужився до посади директора Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України
    в грудні 2019 року за чесно зароблені півмільйона доларів купує пентхаус в «Тетріс-Холі» в серці Печерська.

    Здавалося б живи і радій, але ні — Олійника задавили жаба, вирішив вичавити з Державної казначейської служби збір на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування з операції купівлі-продажу нерухомого майна у розмірі 103 294,00 грн. (сто три тисячі двісті дев`яносто чотири гривні 00 коп.).

    Отримати щось з Державної казначейської служби це ще той гемор. Але не для нашого героя, отже служба підпорядкована Міністерству фінансів, в якому Олійник займав не останню за рівнем посаду. Він пішов у суд на окружній, де в лютому 2021 року отримав потрібне рішення (640/28272/20). Ви скажете — суд на окружній – це всім відомо що, але ж на те і існує апеляція щоб захищати державні гроші. Все так, але у травні 2021 року Олійника призначили генеральним директором директорату з питань економічної політики Офісу Президента. Державні органи чомусь не заплатили судовий сбір (804 грн) і апеляційний суд їм відмовив. І грошики платників податків пішли в потрібну кишеню…

    Ви запитаєте ну що таке 103 294,00 грн. (сто три тисячі двісті дев`яносто чотири гривні 00 коп.) для такої не бідної та поважної людини? Тим паче що зараз Олійник вже заступник Пишного по обмінкам та рішалову.

    «Каждая крошка в ладошку», як кажуть наші північні сусіди.

    1. Информация заслуживает внимания, но наши правоохоронни органы реализуватт её и розкрутыть дело не способны, поетому будэ ця информация пылиться допокы не помре, а хмельныцький лысый жлобок будет обогащатся в НБУ як ни в чому не бувало

  5. В НБУ посади, скоро будуть передаватись як у азіатських країнах за спадщиною. Державна установа перетворилась на зборище родичів, кумів, сватів, братів, дітей. І це при тому, що створено та діє ціле управління яке займається корупцією, скоріш за все очолює.

  6. В нацбанке понижаются квалификационные требования к кандидатам на руководящие должности от начальника управления и выше. Если раньше к кандидатам, кроме высшего образования предьявлялись требования по знанию английского языка, то теперь это не требуется.

  7. Оказывается Пышный торгует разрешения ми для выезда через систему «Шлях».

    Можно носить майки «русні пизда», набить на теле такие, как у Ермака татуировки, и обвешаться гейскими «фенечками», но если внутри тебя сидит примитивный черновицкий барыга — этого не исправишь.

    Я выяснил, что председатель Нацбанка Андрей Пышный через своих ставленников в Черновицкой облгосадминистрации (губернатора Запаранюка, бывшего руководителя дирекции Ощадбанка) торгует фиктивными разрешениями для выезда лиц призывного возраста по системе «Шлях».

    Группировка Пышного, пользуясь связями с Ермаком и его татарвой, закрыло уголовное дело по этим фактам за номером 12022262020000883.

    Но мы его снова откроем 😉

  8. У главы НБУ есть мальчик. Изначально, я думал, что это просто ассистент, но выглядят их отношения чем-то бОльшим.

    Мальчика зовут Виталий Сергийчук, он ни кем не оформлен в НБУ, но Пышный возит его с собой по всем заграничным командировкам в качестве личного ассистента.

    Например, на встречах в национальном банке Польши юноша был представлен, как «член офиса правления НБУ», хотя на этой должности, согласно официальному ответу Нацбанка, он не числится.

    Такой же подлог глава НБУ Пышный совершил на встречах с МВФ и Всемирным банком.

    При этом, как выясняется, Нацбанк за счет средств государственного бюджета оплачивает ассистента главы НБУ — перелеты, отели, питание.

    Общая сумма расходов на эскорт Пышного составила около 350 тысяч гривен только в этом году.

    Не знаю, как проводятся по смете Нацбанка подарки и знаки внимания, но рассчитываю, что это выяснят следователи.

    Обратился в ДБР с требованием открыть уголовное дело против главы Нацбанка за нецелевое расходование средств на юношу-сопровождение.

  9. Нынче если ты не любишь мальчиков, то мальчики любят тебя.
    Круговорот зверья в природе, в том числе и таааам.

  10. Спасіння рядового нацбанку Написаного Андрійка.
    Андрюня займає рядову посаду в одному з департаментів і все було б добре якби його призначенням так сильно не піклувалась його мама Люба давай, яка з власної жадоби, перед призначенням рядового Андрюні, своєї кровінушки, на рядову так мовити посаду, спочатку призначила його начальником відділу, з подальшим переміщенням на нинішню рядову посаду. Мама Люба давай, вона така, в НБУ собаку зїла і котиком закусила, коняку ще помне як потрібно запрягати, тому коли Анрюня став тим ким став, його зарплатня залишилась на рівні начальника відділу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

10% «Гулливера» получили дружки Яценюка и Пышного за кредит в $675 млн?

10% «Гулливера» получили дружки Яценюка и Пышного за кредит в...

Собственником ТРЦ «Гулливер» (150 тыс кв м возле Дворца спорта) является фирма ТОВ «Три О», которая заложила его в госбанках…

И.О. Президента Ермак назначит главой Нацбанка Пышного

ио Президента Ермак согласовал у Зеленского назначение главой Нацбанка Андрея Пышного, одноклассника и близкого друга Арсения Яценюка. Ермак и Яценюк…
Пышный идет на Нацбанк?

Пышный идет на Нацбанк?

Отставка Евгения Мецгера с поста руководителя «Укрэксимбанка» внезапно напомнила о персоне Андрея Пышного. Многолетний руководитель «Ощадбанка» времён Порошенко, личный друг…
НОВОСТИ