Человек не терпит насилия!

Бандит Шепелев пытается реабилитироваться. Сколько запросит ГПУ? (часть вторая))

Итак, документ, который сейчас внимательно рассматривается в ГПУ. Интересный, хотя и не полный. Не говоря уж о том, что весьма похож на попытку уйти от ответственности в обмен на … скорее всего деньги. Хотя сам Шепелев говорит скорее о сделке со следствием и готовности «слить всех». Это было бы, конечно, интересно. Но … речь ведь идет не только о хищениях в особо-крупных, но и о «мокрухах». Кстати, Александр Александрович почему-то забыл еще одно убийство, в котором тоже есть его следы. А именно, убийство крупного милицейского конвертатора Ерохина в 2006 году. Но, начнем с документа.

«Шепелев Олександр Олександрович, народився 04.07.1970 року в м. Горлівка Донецької області, українець, Народний депутат Верховної Ради України 5-6 скликань, обрався по багатомандатному загальнодержавному округу «Блок Юлії Тимошенко» — Виборчий блок політичних партій «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

З 2010 року Шепелев О.О. та члени його родини зазнали кримінальних переслідувань за надуманими обвинуваченнями правоохоронними органами України за прямої вказівки Януковича В.Ф., який обіймав посаду Президента України, за участі близької до нього особи Іванющенка Ю.В., колишнього Голови Адміністрації Президента України Клюєва А.П., колишніх Генерального прокурора України Пшонки В.П. та Голови Служби безпеки України Хорошковського В.І., а також банкіра, колишнього співвласника ПАТ «Родовід Банк» Дядечка С.В.

Причинами необгрунтованих переслідувань стала відмова Шепелева О.О. у 2010 році давати свідчення, які порочать Тимошенко Ю.В. та її однодумців Данілішина Б.М., Даниліва В.М. та інших, а також розкриття, обнародування та протидія Шепелевим О.О. реалізації у 2009-2010 роках злочинної схеми розкрадання 22 млрд. грн. з ПАТ «Родовід Банк», а також намагання привласнити майно та гроші родини Шепелевих.

На даний час Шепелеву О.О. у кримінальному провадженні № 12012000000000029 від 21.11.2012 інкримінується розкраданні протягом 2009-2010 років понад 24 млн. грн. ПАТ «Родовід Банк» шляхом проведення нібито фіктивного ремонту будівлі № 4 по провулку Рильського у м. Києві, а також 17 млн. грн., які отримані у групі з Шепелевою Г.М. під виглядом передачі названої будівлі у фіктивну, за версією слідства, оренду згаданому ПАТ «Родовід Банк».

Окрім того, Шепелеву О.О., як співвласнику ЗАТ КБ «Донкредитінвест», інкримінується організація викрадення у іншого співвласника цього банку Мовчана В.Є. у липні 2002 року автомобілю, який належав названому банку. Також ставиться в вину організація вбивства голови наглядової ради ВАТ АКБ «АвтоКразБанк» Кириченка С.В. у січні 2003 року та замаху на вбивство у березні 2012 року заступника голови правління банку «Союз» Дядечка С.В.

Докази, на підставі яких висунута підозра Шепелеву О.О., не є ґрунтовними та вагомими.

Зокрема, судами усіх інстанцій договори оренди та капітального ремонту офісної будівлі № 4 по пров. Рильський, 4 у м. Києві визнані законними та дійсними. Висновок слідства про спричинення збитків не ґрунтується на матеріалах експертизи, що є обов’язковим відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 242 КПК України.

Окрім того, керівник однієї з підрядних організацій Артюх В.Г. заявляє, що зазнав протиправного примусу, у тому числі з боку колишнього Голови СБУ Хорошковського В.І., з метою обмовити Шепелева О.О. з приводу нібито фіктивного ремонту.

Факт викрадення автомобілю спростовує потерпілий Мовчан В.Є. Більш того, викрадений автомобіль належав ЗАТ КБ «Донкредитінвест» власником якого був Шепелев О.О., тобто Шепелеву О.О. фактично інкримінується викрадення автомобілю у самого себе.

Не може бути обґрунтованою підозра Шепелева О.О. в організації понад 13 років тому вбивства Кириченка С.В. лише на показаннях його колишнього кума Чередниченка С.Г. Підозра в організації замаху на вбивство Дядечка С.В., який сам інсценував такий замах, ґрунтується лише на припущеннях останнього з метою помститися Шепелеву 0.0. за перешкоджання в розкраданні державних коштів при капіталізації «Родовід Банку».

З цих же мотивів за відсутності будь-яких прямих доказів притягується до кримінальної відповідальності Данилів Василь Миколайович, який нібито скоїв замах на Дядечка С.В. На даний час кримінальне провадження № 12012000000000062 від 22.11.2012 стосовно Даниліва В.М., який з липня 2012 року перебуває під вартою, розглядається по суті Шевченківським районним судом м. Києва.

Данилів В.М. є відомим бізнесменом та меценатом, у листопаді 2008 року нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня за значний особистий внесок у створення сприятливих умов для всебічного розвитку українських дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2012 році разом з екс-міністром економіки Богданом Данилишиним заснував міжнародну громадську організацію «Українська європейська перспектива» штаб-квартира якої знаходиться в Празі (Чехія).

З метою тиску на Шепелева О.О. та заволодіти майном та коштами його родини притягується кримінальної відповідальності його дружина — Шепелева Галина Михайлівна, якій у кримінальному провадженні № 42014100000000438 від 27.05.2014

інкримінується розкрадання разом з чоловіком коштів ПАТ «Родовід Банк» шляхом укладання вже зазначеного нібито «фіктивного» договору оренди. Слід зауважити, що незважаючи на тяжку онкологічну хворобу, яка підтверджена висновком комісії судово- медичних експертів Шепелева Г.М., будучи матір’ю 4-х малолітніх дітей літом 2014 року 1,5 місяці безпідставно утримувалась під вартою, а до цього на протязі 8-ми місяців трималась під вартою, хоча судом був визначений альтернативний запобіжний захід — застава у розмірі 6,1 мли. грн., яка була своєчасно внесена.

На підставі сфальсифікованих аудіозаписах телефонних розмов отриманих з невідомих джерел та у спосіб не передбачений законом, які за рішенням Конституційного суду України 20.10.2011 у справі № 1-31/2011 не можуть бути доказами вини, притягується до кримінальної відповідальності та розшукується тесть Шепелева О.О. — Фріденталь Михайло їсаакович у кримінальному провадженні № 42014000000000537 від 19.06.2014 (виділене з №42013000000000502 від 22.08.2013) за нібито пособництво у притягненні Дядечка С.В. до кримінальної відповідальності та арешту правоохоронними органами Російської Федерації. На запит адвокатів слідчий комітет Росії проінформував про відсутність будь-яких в їх провадженні фактів притягнення до відповідальності та розслідування кримінальних справ стосовно Дядечка С.В., а також вирішення питання про його арешт та тримання під вартою.

Зібрані матеріали для притягнення до кримінальної відповідальності сина Шепелева О.О. — Михайла, 1992 року народження, та його рідної сестри — Кузнєцової Олени, 1987 року народження. Вирішення цього питання поставлено у залежність передачі Дядечку С.В. та Іванющенку Ю.В. він же «Юра Снакієвський» нерухомого майна родини Шепелевих.

Слід зазначити, що реалізація помсти Дядечка С.В. стала можлива на ґрунті легалізації ним та переведення в готівку бюджетних грошей, викрадених членами «сім’ї» Януковича С.Ф. через банк «Союз», власником якого був Дядечко С.В. до 2014 року.

Окремо слід зазначити, що в Головному слідчому управлінні МВС України, в СБ України та Генеральній прокуратурі України накопичено значну кількість доказів протиправної діяльності Дядечко С.В. по розкраданню коштів «Родовід Банку», ухилення від сплати податків, створення та фінансування фіктивних підприємств — «податкових ям» та інших тяжких економічних злочинів протягом 2005-2007 років. Однак ці матеріали в СБУ засекречені, а у МВС та ГПУ залишені до цього часу без належної уваги, оскільки містять дані про протиправну діяльність не лише Дядечка С.В., а і близьких до Януковича людей: Арбузова, Фірташа та інших.

Користуючись впливовими зв’язками серед вищих посадових осіб держави Дядечко

С.В., роздаючи хабарі, фактично керував оперативними підрозділами міліції та слідчими прокуратури, приймаючи участь у службових нарадах, організовуючи через керівника Національного бюро Інтерполу Неволю В.В. направлення запитів до компетентних органів інших держав з метою розшуку та арешту майна родини Шепелевих та близьких йому осіб. Отриману в такий спосіб інформацію, недобросовісно маніпулюючи нею, Дяддечко С.В. розміщував в засобах масової інформації для створення негативної репутації Шепелева О.О. Про вказані корумповані зв’язку Дядечка С.В. свідчать матеріали його прес-конференції від 26.03.2014 коли він демонстрував журналістам матеріали кримінальних проваджень, зокрема, допити свідків у справі, матеріали обшуків, інші докази, тощо. Такі факти корупції в правоохоронних органах потребують додаткового і ретельного розслідування.

Незаконне притягнення до кримінальної відповідальності Шепелева О.О. та близьких йому людей за протиправного винагороди Дядечка С.В. здійснювалась підлеглими колишнього Генерального прокурора України Пшонки В.П. Останній особисто керував організацією викрадення Шепелева О.О. з території Західної Європи у грудні 2012 — січні 2013 року, про що свідчать фіктивні відмітки про пересікання кордону України в цей період у закордонному паспорті останнього, який зберігається в матеріалах кримінальної справи.

Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження №42014100000000771 від 06.07.2014 за фактом зникнення Шепелева О.О. Слідством відпрацьовується лише одна версія втечі Шепелева О.О. з-під варти за сприяння свого брата — Шевченко Сергія. У той же час, Шепелев О.О. був викрадений працівниками правоохоронних органів з метою вимоги від нього майна, які Шепелев О.О. вимушений був задовольнити.

Шепелев О.О. готовий співпрацювати з органами досудового розслідування, давати показання та заперечує можливість судового розгляду його обвинувачень без його участі.

Для прийняття по вказаних справах обґрунтованого та законного рішення вважаємо за необхідне просити виконати наступне.

Замінити склад слідчих та оперативних працівників та прокурорів — процесуальних керівників з метою об’єктивного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень стосовно Шепелева О.О. та близьких йому людей.

Допитати Шепелева 0.0. шляхом проведення відоконференції з метою перевірки його доводів та захисної позиції.

За підозрою Шепелева 0.0. та його дружини в організації розкрадання коштів ПАТ «Родовід Банк» поєднаного з організацією підробки документів та легалізацією викрадених коштів відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 242 КПК України провести судово-економічну експертизу, яка встановить відсутність заподіяних збитків. Окрім того, необхідно провести повторну судово-криміналістичну (почеркознавчу) експертизу, яка спростує виконання Шепелевою Г.М. підписів в документах на отримання готівки (при первинній експертизі для порівняльного дослідження бралися зразки, які виконані не Шепелевою Г.М.).

За підозрою в організації викрадення автомобіля ЗАТ КБ «Донкредитінвест» та вбивства Кириченка С.В. необхідно ініціювати перегляд кримінального провадження стосовно Чередніченка С.В. за нововиявленими обставинами на підставі завідомо неправдивих показань обвинуваченого (вирок Ворошиловського районного суду м. Донецька від 18.07.2013 справа № 0508/13852/2012 та ухвала апеляційного суду Донецької області від 4.10.2013 провадження 11-кп/775/778/13).

За підозрою в організації замаху на вбивство Дядечко С.В. необхідно дати об’єктивну оцінку наявним у справі доказам з урахуванням усіх обставин справи та закрити провадження стосовно Шепелева О.О.

За підозрою Фріденталя М.І. у пособництві притягнення Дядечка С.В. до кримінальної відповідальності та арешту правоохоронними органами Російської Федерації необхідно провести судово — фоноскопічну експертизу на предмет автентичності аудиозаписів, за результатом якої дати об’єктивну оцінку доказам та обставинам справи.»

Ангел, просто ангел. Оболганный, обворованный и невинно преследуемый. Хотя, на самом деле все обстояло несколько иначе. Начнем с начала.

«Связи Шепелева в финансовом и политическом мире колоссальны. По данным ZN.UA, его отчимом был Владимир Кузнецов — первый начальник Управления по борьбе с организованной преступностью Донецкой области, созданного в 1992 году.

Кузнецов был знаменитой личностью для правоохранителей и донецких гопников. К слову, подъем Ахметова начался после Кузнецова, когда во главе УБОПа стали другие люди, — в частности, нынешний депутат Партии регионов Малышев, начальник охраны «Систэм кэпитэл менеджмент» Рината Леонидовича… Супруга Шепелева Галина — дочь известного в советское время деятеля потребкооперации Донецкой области, а затем успешного бизнесмена Михаила Фриденталя. Другая дочь Фриденталя — жена Александра Рыбака, сына нынешнего председателя Верховной Рады. Так что благодаря родственным связям Шепелев прекрасно ориентировался, кто есть кто в системе принятия решений формирующейся донецкой «элиты».

Первым крупным проектом Шепелева стало создание в начале 2000-х «Укрбизнесбанка» (сегодня — АКБ «Донеччина». Его партнером был Павел Борулько, с которым сегодня они вместе проходят по одному уголовному делу. Куратором проекта якобы был Эдуард Прутник — в то время один из наиболее близких людей к губернатору Донецкой области Виктору Януковичу. Уже тогда «Укрбизнесбанк» называли «семейным». Когда «молодая команда» подросла, Прутник, Борулько и Шепелев вышли из проекта, уступив свои доли и права непосредственно Александру Януковичу и Сергею Арбузову, сменившему Борулько на посту председателя правления.

Свои контакты с Арбузовым Шепелев сохранил, но, как показывает его заход в Раду в рядах «Батьківщини» и нынешние проблемы, отношения с ключевой частью Семьи Януковича были далеки от доверительных. Однако с командой нынешнего президента у Шепелева остались вполне прочные деловые контакты. Свидетельство тому — размещение в здании Шепелева, которое арендует банк «Родовід», офиса Юрия Иванющенко, близкого друга Виктора Януковича. Это дает основание предположить, что всемогущий Юрий Владимирович все эти годы сотрудничал с Шепелевым, и неофициальные источники это подтверждают».

(продолжение следует)

Сергей Никонов, «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Ну и что здесь особенного? Изложены кокетливо обвинения и элементарные,не заслуживающие на внимание, объяснения.Объяснение,что он собственник банка и поэтому не мог сам у себя украсть авто бред.Не путайте собственник юр лица и денежных средств вкладчиков(депозиты)находящихся в
    управлении.Писака не понимает какие и кому принадлежат средства,какие из них оборотные,а какие в основных фондах…Как воруют и как это
    доказывается. ГПУ запросит в пределах доказанного с тем,чтобы доказанное поставить под сомнение.Честь,совесть,закон для прокурорских слова.
    Счет,недвижимость,связи,решалово реальность.

  2. “Если б Я, бьіл Султан я б ПОИмел ВСЕХ ПИДЖАКОВ ЯНУКОВОЩА. ХОТЯ И НЕЗАКОННО, НО Я БЬІ ВЬІКЛЮЧИЛ КОРРУПЦИЮ и ВСЕМ БАНДИТАМ БЬІЛА БЬІ ЖОПА и подполковнику ПУ ТОЖЕ вследствии!!!

  3. им не побрезговала и взяла в ВР по партийному списку. Когда запахло жареным, он слился от нее. Стал “тушкой”. Однако за подбор кадров отвечает начальник. Еще одно свидетельство бездарности тимохи. Никогда не забуду когда в ее присутствии путин обсерал Украину, а эта б..д.. стояла и похихикивала…

  4. Что власть Януковича , что эта власть не дает Шепелеву рассказать очень многое интересное !!!!! ПРО УБИЙЦУ. ЕНАКИЕВСКОГО!!! У ШЕПЕЛЁВА ЕСТЬ МНОГО ИНФОРМАЦИИ !!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ