Человек не терпит насилия!

СПАДЩИНА НОВОГО ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА – СЕРГІЙ ЮЛДАШЕВ – ПРОКУРОР ІЗ ЗАПЛЯМОВАНОЮ РЕПУТАЦІЄЮ КОРУПЦІОНЕРА

sadovbalo

Гарна новина спіткала українців із приходом Віктора Шокіна на посаду Генерального прокурора України: одрази три адепти Яреми, відомі своєю безпринципною корупцією – Даниленко, Бачун та Герасим’юк залишили ряди Генеральної прокуратури.

Натомість не зрозуміло, чому досі займають керівні посади в органах прокуратури їх поплічники. Одним із таких «яскравих» персонажів, якого у ЗМІ охрещено як спільника Миколи Герасим’юка з «віджиму бізнеса», є людина, чий досвід і знання в сфері корупції сягає таких об’ємів, що вистачить для написання цілої монографії, а саме – прокурор міста Києва Сергій Юлдашев.

Нещодавно Сергій зробив чергову гучну заяву, що пройде люстраційну перевірку до 21 березня, натякнувши, що він її все ж пройде. Водночас, з огляду на те, що він беззаперечно під неї підпадає (http://www.ukr.net/#homeDetails/politika/35413665/) така впевненість не може не викликати подиву. В той же день, вже досить «відомий в вузьких колах» фахівець бурхливої словесної діареї, а саме прес-секретар прокуратури міста Києва така собі Альона Яхно написала черговий пост на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук про те, що Сергій вже 100 % «вирішив» це питання з керівництвом ГПУ, вона точно залишається при посаді, а закон про люстрацію взагалі недолугий (черговий плювок в обличчя Президента Порошенка, який підписав цей закон – це нормальне явище в прокурорському середовище). Потім ця фахівець «літературного жанру» мабуть схаменулася та видалила це повідомлення, почавши писати, щось про те, що «Шокін її герой», «Шокін – бінго» тощо.

Разом з тим, з огляду на те, що пан Генеральний прокурор вважає, що при проведенні люстрації серед співробітників органів прокуратури необхідно дотримуватися індивідуального підходу, враховуючи особистість людини ( і з цим безумовно слід погодитися) (http://www.segodnya.ua/politics/pnews/novyy-glava-gpu-raskritikoval-zakon-o-lyustracii-591725.html), цією публікацією хочемо звернути увагу шановного Віктора Миколайовича Шокіна, на діяльність набагато менш шановного пана Юлдашева, та на окремі риси його «особистості», які вже протягом значного часу направлені лише на його власне незаконне збагачення.

Крім цього, звертаємо увагу, що жодному громадянину України не відомо, що паном С. Юлдашевим вживались заходи щодо спростування інформації поширеної стосовно нього у ЗМІ, як це передбачає Кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури, а тому ми схильні вважати, й навіть напевне знаємо, що більшість фактів написаних про нього у ЗМІ — щира правда.

Однак, давайте згадаємо, як дотримується Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури Сергій Юлдашев, і чим він відзначився та запам’ятався з часу призначення на посаду прокурора міста Києва, й не тільки.

Майже кожен співробітник Володимирського ринку Голосіївського району міста Київ може розповісти цікаву історію як директор цього ринку пані Ярошевич Л. заплатила прокурору міста Києва Юлдашеву хабар в обсязі 500,0 тис.доларів США за закриття кримінального провадження, відомості щодо якого внесені в ЄРДП Голосіївським РУ ГУ МВС України в м. Києві, а також за сприяння у її відновленні на посаді директора ринка шляхом обвинувачення нового директора у вчиненні злочинів. І це незважаючи на те, що слідчими Голосіївського РУ міліції встановлено мільйонні збитки внаслідок діяльності Ярошевич Л. та її заступника!!!!

Можна згадати, що восени 2014 року Юлдашевим С. шляхом зловживання владою під загрозою кримінального переслідування незаконно чинився тиск на громадянку Н.Виноградову, у минулому головного бухгалтера банку «Ринкові технології», якій висувались вимоги повернути, як зазначав Юлдашев, вкрадені нею грошові кошти банку.

Взагалі замашки «колектора» у Сергій Юлдашева з’явилися, ще на початку його прокурорської кар’єри. В березні 2009 року під його керівництвом (на той час прокурором Самарського району міста Дніпропетровська) в інтересах фірми «Фаріон» ним було здійснено «рекетерскій наїзд» на одне із підприємств торгово-промислової групи «Тако».

За повідомленнями у ЗМІ, нині вже заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації С.Олійника, перебуваючи на керівних посадах міста Дніпропетровська та області, Юлдашев систематично вимагав хабарі від підприємств за не порушення щодо них кримінальних справ, при цьому від одержав від підприємців хабарі у розмірі 100 тис.доларів США за закриття кримінальних справ і іншим чином здійснював тиск на бізнес у регіоні. Після переведення Юлдашева С. до прокуратури Луганської області незаконний вплив на бізнес зменшився і збільшилась кількість надходжень до державного бюджету від підприємців.

Цікаві історії, правда? Проте, не зважаючи не ці всі безчинства, як бачимо, Сергій Юлдашев виявився «в обоймі», і черговий раз став затребуваний владою — демократичною владою, яка прийшла вже після євромайдану.

Однак складно уявити як співвідносяться дії Юлдашева на посаді прокурора міста Києва з ідеалами майдану. Єдине, що спадає на думку, може у людей якесь хибне про них уявлення….

Прокуратурою міста Києва не розслідувано жодного !!! злочину щодо незаконних рішень про відчуження майна «молодою командою» Леоніда Черновецького, адже це було однією з умов призначення Юлдашева на столичну керівну посаду, оскільки його на той час «боси» — Ярема та Даниленко були як в темі, так і в долі щодо цих рішень. Зокрема, А.Даниленко в свій час незаконно приватизував декілька аварійних будівель ГУ МВС України у м. Києві, які спочатку були визнані аварійними.

Взагалі, рішення про закриття біля 80% кримінальних проваджень за ознаками злочинів у сфері господарської діяльності, злочинів проти власності та службових злочинів, досудове розслідування у яких здійснювалось слідчими органами міста Києва, приймалось за командою Юлдашева або у минулому його вже згадуваних керівників – Даниленком та Герасим’юком – особливо у випадках, де збитки заподіяно у особливо великих розмірах на мільйонні та навіть мільярдні грошові суми.

Наразі під контролем, (а точніше сказати «кришуванням») пана Юлдашева знаходяться всі так звані міліцейські «теми» — організації, які легалізують доходи, отримані злочинним шляхом, заклади незаконного грального бізнесу столиці, проституції і розпусти, кожен із яких за можливість продовжувати протиправну діяльність щомісяця сплачує Юлдашеву від 10 до 50 тисяч грн. за один заклад, а фактично по місту — мільйонні незаконні винагороди, що знов-таки легко перевірити проаналізувавши провадження по цим категоріям справ в Києві та встановивши, що процесуальне керівництво прокуратурою майже не здійснюється, тобто має місце потурання цьому та бездіяльність столичної прокуратури.

І це все так «квіточки» — ми лише трохи привідкрили двері в казковий світ діяльності та збагачення прокурора Юлдашева.

Ці шляхи незаконного збагачення подекуди призводять до цікавих неспівпадінь у деклараціях нашого героя – то дорогі авто не зрозуміло як з офіційним заробітком з’явились, то елітна нерухомість.

Чи спіткала цього корупціонера та чергового «перевертня» в погонах хоча б якась відповідальність???? Чи є взагалі хоч якась межа жадібності працівників прокуратури??? Однак питання риторичні.

Слід сказати, та в принципі загальновідомо, що Юлдашев С.О., після призначення на посаду заступника прокурора Луганської області, працював у команді сина В.Пшонки Артема, та є в списках, найдений після обшуку в його офісі, тих хто приносив дохід «друзям сім’ї», і як ми вже можемо судити чималий. Однак, ці списки (кого треба звільнити за корупцію) від О.Махніцького перейшли у спадок до вже відомого нам пана А.Даниленка, який в свою чергу за відповідну матеріальну винагороду з кадрових призначень просто робив вигляд, що такої людини як Юлдашев у цих списках немає. А на нет и суда нет, як — то кажуть.

І може Сергій й не вчиняв (як особисто говорить) безпосередніх дій направлених на узурпацію влади Януковичем, однак Генеральна прокуратура за часів Януковича, «покривала» незаконні дії Юлдашева, припиняючи або затягуючи розслідування щодо вчинених ним правопорушень, а тому виникають питання, чи дійсно цей пан прокурор такий «білий та пухнастий» як хоче здатися????

У вересні 2014 представники бізнес кіл, не витримавши цього прокурорського свавілля, звернулись до тодішнього Генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням звільнити з займаної посади прокурора Києва Сергія Юлдашева з огляду на те, що за останні три місяці з призначенням Юлдашева істотно почастішали випадки тиску на бізнес з боку прокуратури.«Такого не було навіть при Януковичі. Таке враження, що прокуратуру Києва призначили «головною по бізнесу» «Ми просимо Віталія Ярему, який декларує прозорість і бажання реформувати прокуратуру, розібратися, чому прокурор Києва Юлдашев так поводиться. Це його особиста ініціатива чи перед ним ставлять такі завдання зверху?»

Віталій Ярема був відомим своєю бездіяльністю в таких питаннях та «покриванням своїх призначенців», і саме це стало однією з причин, чому він був вимушений піти у відставку. Водночас суспільство очікую рішучих дій щодо протидії корупції в органах прокуратури й недопущення беззаконня та кадрового потурання від нового Генерального прокурора!

Разом з тим, з огляду на те, що Сергій Юлдашев дуже оптимістично дивиться в своє прокурорське майбутнє, розповідаючи колегам про те, що його очікує кар’єрне зростання, а люстрація «пройде стороною», цілком очевидно – що дочекається якихось змін нашому суспільству так і не вдасться….

Однак, щодо ситуації в органах прокуратури та зухвалої поведінки окремих їх представників згаданих вище, окремо хочеться звернутися до Генерального прокурора України.

Ігор Кравченко, для “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

36 ответов

  1. Цей безлад в прокуратурі був спокій віку так як вони самі скоюють злочини роблячи фальсифікацію кримінальних справ а потім самі не хочуть притягувати своїх до відповідальності а в суді Печерському судді говорять що ви маєте портів прокурора Юлдашева він же хороший чоловік і зник можна домовитись

  2. КАКОЙ ЭТО В ЖОПУ ПРОКУРОР — МЕНТ И ТАТАРИН
    ПОНАЗНАЧАЛИ УРОДОВ ЧЕРЕЗ АДМИНИСТРАЦИЮ (сами знаете какую)
    было железное правило не назначать ментов адвокатов и нацменов в прокуратуру

  3. А как же юлдашевская шлюха опер днепропетровского убопа знаменитая шлюха Владислав Фесенко .

  4. Эта легендарная мразь фесенко опозорила имя работника милиции.

  5. Против прокурора столицы Сергея Юлдашева Генеральная прокуратура завела уголовное дело по подозрению в превышении должностных полномочий и получении взятки. Об этом написал на своей странице в «Facebook» депутат от БПП, заместитель главы парламентского Комитета по делам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности Виталий Куприй.

    Согласно ответу Генпрокуратуры на обращение нардепа, в ведомстве пояснили, что уголовные дела были открыты 11 марта 2015 г. по ч. 2 ст. 364 «Злоупотребление служебным положением» и ч. 4 ст. 368 «Получение неправомерной выгоды должностным лицом» УК Украины.

    Досудебное следствие в этом деле осуществляется Главным следственным управлением ГПУ.

    Согласно информации в СМИ, ранее в депутатском обращении были отмечены сведения о противозаконной деятельности прокурора столицы С.Юлдашева. В частности, говорилось о закрытии им за получение взятки около 80% уголовных дел с признаками преступлений в области хозяйственной деятельности, преступлений против собственности и служебных преступлений.

    В.Куприй также обвиняет прокурора С.Юлдашева в том, что он дал личное указание бывшему прокурору Святошинского района столицы о закрытии уголовного дела в отношении уклонения от уплаты налогов в объеме около 7 млрд грн.

    Помимо того, политик говорит, что С.Юлдашев контролирует организации на территории Киева, которые создают юридические лица для прикрытия незаконной деятельности, легализуют доходы, полученные преступным методом, создают предприятия для уклонения от уплаты налогов. По словам парламентария, под контролем прокурора пребывают также владельцы заведений игорного бизнеса и заведений проституции, которые каждый месяц передают ему от 20 до 50 тыс. грн.

    В ГПУ заявили, что прокурор Юлдашев написал заявление на отпуск.

    Напомним, в конце июня прошлого года Сергей Юлдашев был назначен прокурором столицы. После этого он неоднократно обвинял воинов батальонов в совершении тяжких преступлений в Киеве.

    Отметим, накануне факт вымогательства и получения взятки в объеме 100 тыс. грн. работником Государственной исполнительной службы Минюста Украины был задокументирован правоохранителями.

    В частности, сотрудник центрального аппарата Государственной исполнительной службы Министерства юстиции Украины вымогал 100 тыс. гривен у представителя офшорного предприятия за выполнение решения суда в области возмещения понесенных указанным предприятием убытков.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ