Человек не терпит насилия!

Земельная афера в НАУ: Максим Луцкий и Сергей Клименко под подозрением

Новый генеральный прокурор Виктор Шокин решил не повторять ошибок предшественника, Виталия Яремы. Шокин сразу взялся за дело, без традиционного раскачивания.

14 лютого, усього через кілька днів після призначення Генпрокурора, ГПУ разом з СБУ провела спецоперацію з затримання колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Єфремова підозрюють у скоєнні злочинів, які передбачені ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України — «у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин» і «службовій фальсифікації».

Затримання Єфремова сколихнуло країну. Адже чи не вперше після перемоги Революції гідності затримують високопосадовця часів Януковича такого калібру. До “колег” Єфремова дістатися важко — усі вони ховаються від правосуддя в Російській федерації. Але і всередині країни у Генеральної прокуратури є купа роботи — чиновники режиму середньої ланки досі на волі, спокійно гуляють столицею і намагаються купити собі спокійне життя.

Великий “авіатор” Максим Луцький

Масштабні зловживання викриті у Національному авіаційному університеті. Внаслідок махінацій університет і держава втратили десятки гектарів “золотої” київської землі.

Організаторами злочинної схеми стали — скандально відомий проректор НАУ, колишній народний депутат та голова Солом’янської райдержадміністрації — Максим Луцький та його давній бізнес-партнер Сергій Клименко.

Схема оборудок проста — НАУ потрібно відремонтувати приміщення. Оголошується конкурс на вибір генпідрядника, його виграє компанія, наближена до Луцького та Клименка. Вже під час “ремонту” через суд генпідрядник отримує право власності на об’єкт, а потім здає його в оренду.

Махінації в авіаційному Луцький почав ще в далекому 2007 році. Тоді університет почав співпрацювати з ТОВ “ЛІГВІС Л”. Компанія виконувала для вишу роботи з реконструкції об’єктів нерухомого майна. Фактичними власниками ТОВ “ЛІГВІС Л” є Луцький та Клименко. У листопаді 2007 року “ЛІГВІС Л” укладає з університетом договір на інвестування та реконструкцію приміщень АТП, що розташовані у столиці, на вулиці Симиренка 1. За угодою, у якості оплати за “ремонт” “ЛІГВІС Л” мало б отримати частину нерухомості у свою власність. Чи вигідно це державі? Мабуть ні. Але договір без проблем погодили у Кабінеті міністрів (Максим Луцький є кумом тодішнього віце-прем’єр-міністра, одіозного Дмитра Табачника).

Робота почалась лише 2013 року. Згідно декларації про початок виконання будівельних робіт від 30 квітня 2013 року, компанія “ЛІГВІС Л” мала провести реконструкцію нежитлових приміщень та облаштувати відкриту автомобільну стоянку. Але ще за два місяці до отримання дозволу на реконструкцію, 20 лютого, ТОВ “ЛІГВІС Л” укладає попередній договір оренди цього майна з мережею спортивних клубів “Sport Life”.

В університеті на махінації з власністю дивилися крізь очі. Нічого не помічали. Ба більше, ще й платили за отримання дозвільної документації у державних органах та підключення об’єкту реконструкції до інженерних мереж. За все інше заплатили прості люди — вкладники “Південкомбанку” та “Терра Банку”. Ці фінустанови наближені до Луцького та Клименка, тож щедро кредитували будівництво. Зараз обидва банки збанкрутували та забрали з собою мільйони гривень простих українців.

У підсумку, об’єкт таки реконструювали. Але замість АТП Національного університету та автомобільної стоянки — сучасний приватний фітнес-клуб. А держава та університет втратили не лише будівлю, але й більш як ,5 гектари території. Вартість ділянок десятки мільйонів гривень.

Подібна схема Луцького-Клименка спрацювала ще на одному “об’єкті реконструкції”. У 2009 році ТОВ “Альфа-Капітал-Груп” (фірма шахраїв) без конкурсу отримала замовлення від НАУ — мала реконструювати гаражі та приміщення у Солом’янському районі столиці, за адресою Лебєдєва-Кумача 5. У 2012 році за рішенням Солом’янського районного суду підрядник несподівано отримав право власності на об’єкт реконструкції. І знову за мовчазної згоди керівництва університету. Що найцікавіше, за два роки до цього, 2 червня 2010 року “Альфа-Капітал-Груп” попередньо віддає в оренду це приміщення фізичній особі. Строк оренди — 15 років.

Держава та університет в результаті оборудки втратили 2600 квадратних метрів нерухомості, а в столиці з’явився ще один сучасний фітнес-клуб.

Чи буде жорстке “приземлення” авіатора Луцького?

Що ж у сухому залишку? Держава втратила щонайменше два привабливі об’єкти нерухомості вартістю десятки мільйонів гривень. Обидва банки, “Південкомбанк” та “Терра Банк”, до яких мали стосунок Максим Луцький та Сергій Клименко, збанкрутували. По собі залишили мільярдні борги. А Максим Луцький і досі ходить на роботу до Національного університету, а не на допити до Генеральної прокуратури. Тому справа Луцького сьогодні — це лакмусовий папірець змін у державі і справжній тест для нового Генерального прокурора. Віктор Шокін має показати, що гасло “Жити по-новому” — це не просто красиві слова.

Ирина Лемыш, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. Нужно заявление,аудит указанных операций и выводы,что на день заключения договоров было видно их ущербность для заказчика…

  2. Якщо Шокін може і робить, а Ярема не міг чи не хотів то Шокін повинен зайнятися Яремою. І в першу чергу

  3. Импотент и взяточник ЯРЕМА несмываемое грязное пятно на шоколадней морде. И смыть его будет ой как не просто!!!

  4. Если Шокин начнет по закону давить ТВАРЕЙ, то ему обеспечена народная любовь и дорога хоть в депутаты, хото в президенты!

  5. НЕ потеме , но характеризует украинцев. На сайте Динамо Киев от Шурика народ обсуждая сегодняшнюю игру с Генгамом уже говорит о победе в этом турнире. И рассуждает , что и как бедет. Пословица не гаки гоп… дело второе, тут про мозги людей думается…

  6. Арестовать Ефремова — много ума не надо. Это еще не значит доказать его вину в суде. Шокин или Шмокин — какая разница? Профессионалов там давно нет. Так что слепят горбатого — а там как карта ляжеть.

  7. Луцкий руководит назначениями в Держземагентстве , заручившись поддержкой “серого” бывшего руководителя Кадомского , который дергает за все ниточки сегодняшнего в.о.,некой Шемеленец — юриста Тимченко — друга стоматолога. Сейчас Луцкий поставил двух руководителей на город Киев и Киевскую область.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ