Человек не терпит насилия!

коррупция в кировограде

Міністру юстиції України
Петренку П.Д.

Міністру внутрішніх справ
Авакову А. Б.

Шановний Павле Дмитровичу!

Шановний Арсене Борисовичу!

В умовах сьогодення суспільство вимагає очищення влади, на цю вимогу Президентом і Урядом України заявлений курс на ефективну боротьбу з корупцією на всіх рівнях. 16 вересня 2014 року прийнятий Закон України «Про очищення влади», який вперше в сучасній українській історії ввів в правовий обіг термін «люстрація», що має здійснюватись в тому числі з метою недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на протиправне порушення прав і свобод людини.
Проте, нажаль, в процесі розслідування діяльності деяких державних чиновників на місцях указаний закон, президентські та урядові ініціативи відіграють виключно декларативний характер.
Хочу звернути Вашу увагу на приклад неприкритої корупції, яка відбувається при потуранні місцевої влади. Таким прикладом є робота Кіровоградського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз під керівництвом Костянтина …… Лагоди. Указаний заклад експертизи відноситься до сфери управління Міністерства юстиції України. Кожен хоча б віддалено причетний до юридичної професії знає, що отримати «потрібний» висновок судової експертизи через дану установу не складно. Для цього існує роками відпрацьована схема. Експерт отримує хабар від недобросовісного замовника в сумі, яка в подальшому рівними частинами розподіляється на безпосередньо експерта певної галузі та директора Кіровоградського відділення ОНДІСЕ Костянтина Лагоду. Про таку схему експерт заявляє безпосередньо клієнтам, обґрунтовуючи таким чином в тому числі і саму величину хабара. Свідків даним обставинам при бажанні можна найти без зусиль.
В жовтні цього року СБУ викрила протиправну діяльність експерта Кіровоградського відділення ОНДІСЕ, який вимагав неправомірну вигоду за експертний висновок. З прес-релізу СБУ відомо, що місцевий мешканець звернувся до інституту за експертним висновком почеркознавчого дослідження, що мав стати підставою для перегляду рішення суду у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, у якому цей громадянин мав статус потерпілого. Експерт зажадав 10 тисяч гривень хабара в обмін на висновок. 13 жовтня ц.р. співробітники СБУ спільно з прокуратурою області затримали держслужбовця «на гарячому» під час одержання грошей. 14 жовтня ц.р. затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368-4 (одержання неправомірної вигоди особою, яка надає публічні послуги, поєднане із вимаганням) Кримінального кодексу України.
Експерт діяв в змові з директором Кіровоградського відділення Лагодою К. Так, експерт, отримавши гроші, привіз їх безпосередньо Лагоді К., передавши їх останньому. Саме в цей момент директор Кіровоградського відділення ОНДІСЕ Костянтин Лагода був затриманий працівниками СБУ, отриманий хабар вилучений.
Не дивлячись на те, що факт корупції з боку Костянтина Лагоди підтверджений всіма необхідними доказами, на сьогодні той вибудував абсолютно іншу версію своїх дій. Нібито експерт повертав йому борг. В результаті експерт-почеркознавець звільнений з роботи і перебуває під слідством, при цьому Лагода К. продовжує працювати на своїй посаді, навіть не відсторонені від виконання своїх обов’язків на час розслідування. Такі обставини абсолютно не відповідають загальному курсу держави на очищення влади.
Враховуючи вищевикладене, прошу Вас, пане Міністр, взяти під особистий контроль розслідування випадку корупції у Кіровоградському відділенні Одеського НДІСЕ, що дасть змогу не допустити звільнення від відповідальності осіб, які були безпосередніми учасниками злочинної групи, а також врахувати факт наявності випадків корупції в указаній установі при формуванні її вищого керівного складу.

дата

____________ підпис

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ